Tarayıcılarımın hepsi aşırı yavaş

samet221

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar

Google Chrome,mozilla,ie,opera,safari hepsini denedim ve hepsinde aynı sorun "çok yavaşlar".
2 gün önce bilgisayarıma format attım ve sonra tarayıcılarımı kurduğumda hepsi aşırı yavaşlamış durumdaydı.
Combofix,nod32,trendmicro,kaspersky hepsiyle bilgisayarımı tarattım ancak hiç bir şey bulamadılar.
Ethernet kartımda bir problem yok sadece tarayıcılarda problem var.
Ben genelde Chrome kullanıyorum ve chrome'a tıkladığım zaman açılmıyor 2.kez tıkladığımda açılıyor.Format attım problemim düzelmedi konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.

samet221

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evde 3tane bilgisayar var ve bir tek bende sorun var internetim yavaş değil yavaş olsa bile bu kadar yavaş olamaz

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bilgisayarının özellikleri nedir? Yüklenmemiş sürücü olabilir. Özellikle ekran kartı.

sakarboy

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Format atmak herzaman virüs için kesin temizlik anlamına gelmeyebilir.
herşekilde virüs disk içersinde kalabilmektedir.

yedeklerinizi aldıktan sonra bilgisayardaki tüm diskleri biçimlendirerek (mümkün ise xp cdsi kullanıp yavaş format ile)
sonrasında istediğiniz işletim sistemini yüklemeyi, deneyin.

ayrıca eternet kartında problem olmadığını nerden eminsiniz ?
kablonuzda problem olabilir, eternet de olabilir, havalar malum belki farkında olmadıgınız bir ısı artışındanda kaynaklanıyor olabilir.

samet221

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hp pavilion 1040-et bilgisayarda çift ekran kartı var
Intel Core i5-480M 2.66 Ghz4 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.4 GB) Ram
AMD Radeon HD 6470M Max. 1340 MB Ekran Kartı

Format atmak herzaman virüs için kesin temizlik anlamına gelmeyebilir.
herşekilde virüs disk içersinde kalabilmektedir.

yedeklerinizi aldıktan sonra bilgisayardaki tüm diskleri biçimlendirerek (mümkün ise xp cdsi kullanıp yavaş format ile)
sonrasında istediğiniz işletim sistemini yüklemeyi, deneyin.

ayrıca eternet kartında problem olmadığını nerden eminsiniz ?
kablonuzda problem olabilir, eternet de olabilir, havalar malum belki farkında olmadıgınız bir ısı artışındanda kaynaklanıyor olabilir.

eminim çünkü tarayıcılar haricinde internete çok rahat bir şekilde bağlanabiliyorum veya tarayıcı üzerinden dosya indirirken hiç bir sorun yok

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
O sistemde tarayıcılar yavaş olmaz.. Bana sistem hatası var gibi geldi nebiliyim belki kurduğun işletim sistemi sakattır veya eksik driver vardır yani eksik bişey var mutlaka..

samet221

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarının özellikleri nedir? Yüklenmemiş sürücü olabilir. Özellikle ekran kartı.

ekran kartımın driverını yükledim

O sistemde tarayıcılar yavaş olmaz.. Bana sistem hatası var gibi geldi nebiliyim belki kurduğun işletim sistemi sakattır veya eksik driver vardır yani eksik bişey var mutlaka..
bilgisayarıma 2kez farklı CDlerle format attım ancak sorun aynı şekilde devam ediyor.format attığımda her zaman kurduğum driverları kurdum anlamıyorum neden böyle

sakarboy

Asistan
Reaksiyon puanı
4
ekran kartımın driverını yükledim

bilgisayarıma 2kez farklı CDlerle format attım ancak sorun aynı şekilde devam ediyor.format attığımda her zaman kurduğum driverları kurdum anlamıyorum neden böyle

size şöyle söylim biraz karamsar olucak ama kullandığınız notebook serisi HP nin en berbat serilerinden biridir.
( 15 yıldır bilgisayar sektöründeyim hp teknik servisindeki dostlarım bile bunu kabul etmekte)

pavilion 1040 - et ve bu serilerin %90 ı olması gerekn performansdan çok uzak ve yine olması gereken ısı değerlerinin çok üstünde çalışmaktadır. zaten ilk seri i5 işlemciye sahip bir cihaz ve bu ilk seri i5, i3, i7 pc notebookların bir çoğunda ısı problemi hep vardır.

bu seriden teknik servisimizde haftada 3-5 tane sürekli gelir, ve hep benzeri sikayetler,
yerli yersiz yavaş çalışmalar, takılmalar donmalar vs.

açık yüreklilikle söyleyebilirimki. bence bilgisayarınızın şu mevsimlerde ciddi ısı probleminden kaynaklı performans kaybı vardır.

çok enteresan bir not payşalayım isterseniz, bu seri den hp servisine değişik nedenlerle gönderdiğimiz 6 tane cihaz bulunmakta ve her neden bu 6 cihazın 4 ünde bizim sorunumuzla alakası olmamasına rağmen işlemci fanları farklı özellikte bir fan ile ücretsiz olarak değişmiştir.

burdan yanlış bir olgu oluşmasını istemem, yani bu demek değildirki sizinkide aynıdır ama, durum bunu gösteriyor.

saygılarr..

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Live linux ile internete girmeyi dene. Hız aynı mı?

samet221

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşletim sistemi nedir??..
windows 7 ultimate kullanıyorum

size şöyle söylim biraz karamsar olucak ama kullandığınız notebook serisi HP nin en berbat serilerinden biridir.
( 15 yıldır bilgisayar sektöründeyim hp teknik servisindeki dostlarım bile bunu kabul etmekte)

pavilion 1040 - et ve bu serilerin %90 ı olması gerekn performansdan çok uzak ve yine olması gereken ısı değerlerinin çok üstünde çalışmaktadır. zaten ilk seri i5 işlemciye sahip bir cihaz ve bu ilk seri i5, i3, i7 pc notebookların bir çoğunda ısı problemi hep vardır.

bu seriden teknik servisimizde haftada 3-5 tane sürekli gelir, ve hep benzeri sikayetler,
yerli yersiz yavaş çalışmalar, takılmalar donmalar vs.

açık yüreklilikle söyleyebilirimki. bence bilgisayarınızın şu mevsimlerde ciddi ısı probleminden kaynaklı performans kaybı vardır.

çok enteresan bir not payşalayım isterseniz, bu seri den hp servisine değişik nedenlerle gönderdiğimiz 6 tane cihaz bulunmakta ve her neden bu 6 cihazın 4 ünde bizim sorunumuzla alakası olmamasına rağmen işlemci fanları farklı özellikte bir fan ile ücretsiz olarak değişmiştir.

burdan yanlış bir olgu oluşmasını istemem, yani bu demek değildirki sizinkide aynıdır ama, durum bunu gösteriyor.

saygılarr..
size tamamen katılıyorum ancak benim bilgisayarımı kullandığım ortam yeterince soğuk ve çalıştırdığım fazla program yok sadece dreamweaver ve farklı yazılım programları kullanıyorum.

Live linux ile internete girmeyi dene. Hız aynı mı?
tüm tarayıcılarda aynı problem var büyük bir ihtimalle virüs var bilgisayarımda ama hiç bir virüs programı bulamıyor

sakarboy

Asistan
Reaksiyon puanı
4
windows 7 ultimate kullanıyorum

size tamamen katılıyorum ancak benim bilgisayarımı kullandığım ortam yeterince soğuk ve çalıştırdığım fazla program yok sadece dreamweaver ve farklı yazılım programları kullanıyorum.

tüm tarayıcılarda aynı problem var büyük bir ihtimalle virüs var bilgisayarımda ama hiç bir virüs programı bulamıyor

cihazdaki mevcut diski söküp yeni bir disk e win7 yükleyip deneyin diyicem ama bu notebook un diskini değiştirmek için tüm cihazı sökmek gerekiyor,

açıkcası diskten önemli bir ver iyok ise xp cd si ile yavaş bir biçimlendirme yaptıktan sonra windows 7 yüklemenizde fayda var.

ayrıca kullanıdıgınız windows 7 cd side sade orjinal windows7 cd si dir umarım. eklentili güncellemeli modifiye edilmiş cdlerden uzak durmanızı tavsiye ederim.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26

Ben linux canlı CD den bahsediyorum. Kurmadan CD den yada flash diskten çalıştırıyorsun. Performans farkı var mı yok mu görebilmek için.

samet221

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cihazdaki mevcut diski söküp yeni bir disk e win7 yükleyip deneyin diyicem ama bu notebook un diskini değiştirmek için tüm cihazı sökmek gerekiyor,

açıkcası diskten önemli bir ver iyok ise xp cd si ile yavaş bir biçimlendirme yaptıktan sonra windows 7 yüklemenizde fayda var.

ayrıca kullanıdıgınız windows 7 cd side sade orjinal windows7 cd si dir umarım. eklentili güncellemeli modifiye edilmiş cdlerden uzak durmanızı tavsiye ederim.
sadece windows7 cdsi eklenti veya başka bir şey yok

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Combofix mi kalmis :-D. Arkadasim rootkit virusleri gibi cagin viruslerini gunumuz antirootkit destegi olan anti virus programlari bile windows icinden silemezler, bunun imkani olmadigi icin kaspersky, avg gibi firmalar rescue yazilimlari yazmislardir, bu yazilim av. firmasinin kendi programinin mini bootable linux yardimi ile bilgisayari baslatarak rootkit viruslerini bu ortamdan silmesinden ibarettir. Donanimsal bir probleminin olmadigini varsayarsak bu yolu dene.

samet221

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Combofix mi kalmis :-D. Arkadasim rootkit virusleri gibi cagin viruslerini gunumuz antirootkit destegi olan anti virus programlari bile windows icinden silemezler, bunun imkani olmadigi icin kaspersky, avg gibi firmalar rescue yazilimlari yazmislardir, bu yazilim av. firmasinin kendi programinin mini bootable linux yardimi ile bilgisayari baslatarak rootkit viruslerini bu ortamdan silmesinden ibarettir. Donanimsal bir probleminin olmadigini varsayarsak bu yolu dene.
biraz açar mısın dediğinden bir şey anlamadım :(

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bu sorun bende'de vardı sanırım bir proğram yüzünden oluyor bende tuneup yükledikten sonra oldu kaldırdım şuan gayet hızlı.

srkn34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bencede alt ta calısan bir program yüzünden olabilir msconfig yapın gerksiz işlemleri bilgisayar baslatılrken calıstırmasına engel olun

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
bendede anlattığının aynısı oluyor.yüz kere format attım.sorun bilgisayardan değil o kesin.modem sağlam.geriye tek bir şey kalıyor.ttnet.ttnet en yavaş ve en pahalı internet.ttnet lanet olası internet.bunu çoğaltmak mümkün.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Serkan abi bende de aynı problem var. pcyi yeni aldım ama bu sorunu şimdiden yaşıyorum. windowsu yeni kurdum. laptopum da gayet iyi özellikli kanımca. (Asus i7-2670QM ve intel HD3000 + NVidia 630M ) böyle bi problemi yaşatmasaydı bana keşke. pc normalde hızlı ama iş bu tarayıcılara gelince ne ie 9 (32 bit) ne ie 9 (64bit) ne de chrome! öyle ağırlar ki anlatamam. hele bu chrome. daha sayfa girmeden çöktü raporu veriyor.
Lütfen yardımmmmmm!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar aynı sorun bende var hatta biglisayar da sıkıntı yok sadece tarayıcılarda var internetim de daha önceden gayet hızlıydı bir anda oldu yalnız bu sorunu yaşayan arkadaş windows güvenlik merkezi hizmetine baksın muhtemelen kapalıdır. bu virüsten dolayı oluyor. format atınca geçmesi gerkiyor. formatı sadece c ye değil d ye de atmak gerekiyor. ama arkadaşların dediği gibi rootkit olayı varsa derine inmek lazım. o zaman oraları da teizlemek lazım.

rambo07james

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kesin ttnet 1mpbs

- - - Mesaj Güncellendi - - -

internet yavaş sistem sana pazardan iki kilo internet alıcak değil ya:thumbup:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

internet yavaş sistem sana pazardan iki kilo internet alıcak değil ya:thumbup:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ekran kartı sürücüsü eksik ya da yanlış yüklenmiştir. tarayıcılarda, sekme geçişlerinde hemen belli eder kendini. bazen sayfayı aşağıya kaydırırken bile ecel terleri dökersiniz. linke tıklarsınız bir süre donar ve sonradan açılır vs vs... işletim sistemini yeni kuranlarda oluyor bu sürücü sorunları.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yaa arkadaşlar bendede vae explorer gayet hızlı ama mozilla ve crome çokk yavaşşşş ne yapmalıyım sizce

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Şimdi ben bu sorunu nasıl çözdüm onu söyleyeyim arkadaşlar; ben eternet kablosunu masaüstü pcden çıkardım laptopa taktim ve internete girdim sonra tekrar ordan çıkardım masaüstüne taktim ve internete tekrar girdim internetim hızlandı sizinde eternet kablosunu çıkartıp tekrar takmanizi tavsiye ederim...

Broon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İnternet paketin yavaştır belki? :D