Tanri var mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
big-bang-ve-tanri-kapak-site.jpg

1-
Ya Tanrı evrene göre öncedir. Evren Tanrı’nın eseridir. Materyalist felsefeler hatalıdır.

2- Ya da madde öncedir ve ezelidir. Tanrı yoktur. Her şey madde ile açıklanır. Tek Tanrılı dinler hatalıdır.

Yazar dünden bu güne evren, madde ve Tanrı hakkında filozof ve bilim adamlarının düşüncelerini aktardıktan sonra “ne dediler, ne oldu?” sorusunun cevabını vermeye çalışır. Bunu Yaparken de tüm bu düşünceleri “bing bang’e” sorgulatır. Orta çıkan sentezin üç büyük dinin tarih boyunca savunma ayrıcalığını gösterdiği “yoktan var olma” sözünün gerçekliğine şat eder okuyucuları.

caner TASLAMAN;Köhnemiş söylemlerin tarihe gömüldüğü, bilisel düşünceli insanlar olduklarını söyleyip dini reddeden ateist-materyalist dünya görüşün bizzat bilim tarafından nasıl yerle bir olduğunu kitap boyunca "bilimsel" delilleriyle birlikte verir okuyucuya...

Bilim, felsefe ve dinin ele ele vererek neler yapabileceğine şahit olmak isterseniz, mutlaka okumanızı öneriyorum…

NOT: Dilerseniz kitabı yazarın kendi web sitesinden ücretsiz okuyabilir,dilerseniz PDF formatında PC’nize indirebilirsiniz.

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Bu tür konu tartışma yaratacağından şimdiden kapatmayı uygun buluyorum. Kimsenin ceza almasını istemem.

Şimdilik açık kalsın.

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Misyonerlik faaliyetlerinin yapıldığı o konu sandım bende. :)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
bi deneme yapalım o zaman :D olmadı kilitlersiniz :D

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
O konuyla bir ilgisi yok. Ama o konuyu kitleme cüretini gösterenler ciddi konuların konuşulmasından rahatsız olanlar, en hafif tabirle “bir şey anlamayanlardır.” İstiyorlar ki forum sitesi sadece “geyik muhabbettin” döndüğü bir yer olsun. Ciddi konular hiç konuşulmasın.

Anlamak zor tabi… Forum siteleri Zaten “tartışmak için” varlarken “tartışma çıkıyor” söylemiyle konuların kilitlenmesi ne kadar mantıklı bir oturup düşünsünler.:hammer:

O konuyu okuduysan bilirsin Kur'an'a dahi küfür edildi. Anlaşıldı bu konunun gidişatı da iyi değil.

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
evet ama o zaman küfür edenin mesajını silip üyeyi de banlarsınız. terbiyesizliğin suçlusu konu mudur ki kilitleniyor?

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
Kıyamete kadar sürecektir bu tartışma

kendi safımızı bilelim yeter

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Bu kitabı okumam gerek kesinlikle.

Başlığı düz olarak algılarsak:

İnsan olduğu müddetçe tanrı var olacaktır.

theturkish

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Allah = Tanrı

Tanrı'nın adı Müslümanlarda Allah'tır. Bilmeden konuşmamak lazım.

--

Sorunun cevabı ise: "Bana ne?"

"En güzel isimler (el-esmâü'l-hüsnâ) Allah'ındır. O halde O'na o güzel isimlerle dua edin...." (Araf 180)

Yani bu ayetin bir diğer mânası da, bu isimler arasında olmayan isimlerle dua etmeyin manasına da gelir. Kaldı ki, tanrı kelimesi yer tanrısı, gök tanrısı gibi insanlar tarafından uydurulan ve ilah olma özelliklerinden uzak olan şeyler için kullanılıyor.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Allah = Tanrı

--

Tanrı genel bir kavram. M

Mesela sen Allah'a tapıyorsan senin tanrın Allah'tır. Ben oduna tapıyorsam benim tanrım odundur.

Yamuluyor olabilirim.

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
Allah = Tanrı

--

tam olarak yukardaki eşitliklikten bahsedilemez.
tanrı Allahın 99 sıfatından birini karşılar.
Yani tanrı kelimesi Allahın 99 da 1 ine denk gelir. :dirol:

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Arkadaşlardan, rica ediyorum. Lütfen bu konuda tartışmaya girilmese daha isabetli olur. İnceden inceye laf yedirmeler olmasın. Çünkü; bu sefer iş hakaret boyutuna varabiliyor. İşin içinde Kutsallarımız olduğu için rahatsız olabiliyoruz.

Herkes her şeyi görüp biliyor. İnanıp, inanmamak ona kalmış. Daha fazla konuşmak kalpleri kırar. Bizleride üzmüş olursunuz. Kimsenin incinmesini istemiyorum.

( Bu sözlerimden kimseyi hedef almadım. Genel manada konuşuyorum. :) )

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
bu konuları düşünmek yerine iyi,doğru,dürüst insan olmak gerek...

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Jea sen kendine başka bir meşgale bulsana.
Sivrilmek göze çarpmak adına attığın mesajlar garip ve çirkin
Allah var mı? Bana ne diyorsun. Her soruya bana ne denseydi işimiz var.
Kimseye görüşü sorulmamış ki kitap tanıtımı bu ama sen tartışma olsun sıkıntı atıyım falan diyosun. İnsanları boş ve yanlış şeylerle etkilemeyin.

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Konu amacından çıktığından kapatılmıştır...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...