Takvim (19.12.2008)

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar bundan böyle hergün takvim yaprağındaki bilgileri sizlerle paylaşmaya çalışacağım.Umarım okuyan, faydalanan birileri çıkar.

HELAL RIZKI TERK

Birgün mescide gitmişti Hz. Ali.Yanındaki katırını mescidin kapısı civarında bulunan bir adama, "Katırımı tutuver." diye teslim etti.Ne var ki adam, o mescide girince, hırs ve tama gösterip katırın gemini almış ve katırı kendi haline bırakıp savuşup gitmişti.
Hz. Ali ise bir müddet sonra mescidden çıktı.Adam katırını tuttuğu için ona iki dirhem vermeyi tasarlamıştı.Fakat bir de ne görsün, adam kaybolmuş, katır ise gemsiz olarak durmaktaydı.Gemsiz atına bindi ve yola koyuldu.O iki dirhemi de hizmetçisine verdi, bir gem alıp getirmesini emretti.
Hizmetçi gitti.Onunla bir gem alıp geldi.Hem de hırsızın Hz. Ali'den çalmış olduğu gemi...Hz. Ali çalınan gemin geri geldiğini görünce hayrete düşmüş ve şöyle demişti:
"Kul sabrı terk etmek suretiyle kendini helâl rızıktan mahrum eder.Bununla birlikte kendisine ne takdir edilmişse onu bulur.Daha fazlasını bulamaz."
Demek harama giren çok kazanmış olmuyor.Allah ne takdir etmişse yine ona kavuşuyor.Üstelik helâl kazancı bırakıp harama girdiği için günah kazanmış oluyor.

GÜNÜN TARİHİ
Rodos Adasının Fethi

Akdeniz'de Şen Jan şovalyelerinin karargahı olan Rodos Adası, denizlerde Osmanlı'nın azılı düşmanı bir devlet durumundaydı.Fatih Sultan Mehmed ve II. Bayezid bu adayı almak için seferler yapmış, fakat netice alamamışlardı.
Nihayet Kanuni, 1522'de adayı fethederek bu şovalye devletini ortadan kaldırmış ve Akdeniz'i Türk Gölü haline getirmiştir.

"Fayda sağlamayan bilgi; harcanmayan, hiç kimseye hayrı dokunmayan define gibidir."
Hadis-i Şerif

maske500

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bende hep okurum takvim yapraklarını güzel şeyler yazıyo

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Konu için teşekkürler. Takvim ve yanında tarihi yazınca takvim gazetesi yine ne yapmış dedim. :D

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Konu için teşekkürler. Takvim ve yanında tarihi yazınca takvim gazetesi yine ne yapmış dedim. :D
Konu başlığını "takvim yaprağı" olarak değiştirmek istedim ama yapamadım.Sanırım moderatörün yetkisi dahilinde bu iş.Ya da nasıl yapabileceğimi bilen varsa söylesin lütfen...

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
önceden bana babaannem okurdu .... şimdi tabii takvim yaprakları mı kaldı ...

yaptığın güzel birşey :) teşekkürler