Öneri Tahta kaşık kap ve tabak

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Bende başladı bir eski merakı gidiyor. Evin halılarını kaldırdım eski halıları yazdım yenileri kaldırdım. Eski eşyalarımı giymeye başladım tekrar. Yeni eşya almak istemiyorum. Eski tür eşyalar daha çok dikkatimi çekiyor. Mutfaktaki porselenleri de kaldırmayı düşünüyorum. Kalaylı bakır kapları çıkaracaktım vazgeçtim. Kalay zararlıymış sanırım. Bende tahtaya yönelmeye karar verdim. Kullan at tahta eşyalar gördüm. Yok mu bunların normal yıkanabilir olanları? Tahta kaşık çatal kap tabak set olursa daha güzel olur. Bütçede nasıl olur bilmiyorum ucuz mu bu tahtalar yoksal el yapımı olursa pahalı olur gibi geliyor. 1k yeterli olur mu bilemedim. Öneride bulunur musunuz? Kullanan var mı eskide olduğu gibi bu ürünleri?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Tahta tabaklar vesaire sağlık açısından sorun oluşturabilir diye duymuştum bir araştırmanı öneririm.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Tahta tabaklar vesaire sağlık açısından sorun oluşturabilir diye duymuştum bir araştırmanı öneririm.
Öyleymiş düz zemin olmadığı için bakteri yerleşebilirmiş. Ee eskiye ait ne kullanabilirim peki yemek için başka ? Kil kapları araştırayım bi ama kaşık ?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Öyleymiş düz zemin olmadığı için bakteri yerleşebilirmiş. Ee eskiye ait ne kullanabilirim peki yemek için başka ? Kil kapları araştırayım bi ama kaşık ?

Eskiden demir bakır tas ve tabaklar, dahada eskiden çömlek gereçler kullanılıyordu. Tahta kepçe ve kesme tahtaları zaten günümüzdede kullanılıyor. Sağlık konusunda zaten eskiler iyi değildir o zamanlar insanlar daha sık bakteriyel enfeksiyon geçiriyordu diye biliyorum.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Eskiden demir bakır tas ve tabaklar, dahada eskiden çömlek gereçler kullanılıyordu. Tahta kepçe ve kesme tahtaları zaten günümüzdede kullanılıyor. Sağlık konusunda zaten eskiler iyi değildir o zamanlar insanlar daha sık bakteriyel enfeksiyon geçiriyordu diye biliyorum.
O zamanlar hijyen ürünleri de yoktu. Son 60 70 senedir çok hijyenik olduk. Bu tabi ki insan ömrüne katkı sağladı. Tıpta gelişti bununda faydası var. Zaten ne kadar temiz olabiliriz ki? O yüzden fazla kasmıyorum bu konuda. Fakat iyice de bakteriler üremesin yani...

• Beğen
Reactions: bud