Tahsil Edilmeyen 25 Kuruşa, 50 Tl'lik Borç

Bu konuyu okuyanlar

yaseta

Profesör
Katılım
20 Şubat 2006
Mesajlar
2,841
Reaksiyon puanı
63
Puanları
48
Samsun'da kredi kartı borcunu ödedikten sonra 25 kuruşluk borcu kalan bir kişiye noterden 45.85 TL'lik borç makbuzu çıkarıldı.
Bir kamu kurumunda memur olarak çalışan Ahmet Akar (38), "Bu borç, kredi kartından geriye kalan bakiye. Ben borcumu zamanında ödüyorum. Telefonuma 3 lira 25 kuruşluk bir borcum olduğuna dair mesaj geldi. Bankaya gidip ödeme yapmak istediğimde 3 lirayı alıp 25 kuşu bırakmışlar. Şimdi de almadıkları 25 kuruş için bana 50 liralık masraf çıkartıyorlar." siteminde bulundu.
Akar'ın başına gelen olay, kart kullanıcılarına ibretlik bir ders veriyor. Birçok kimsenin para üzeri olarak almaya bile tenezzül etmediği 25 kuruş için, banka 45.85 TL masraf yaparak borcunu tahsil etme girişimi başlattı. Akar, 25 kuruşluk borcunu kapatmak için üç kere bankaya gidip 9 lira da yol parası ödemek zorunda kaldığını dile getirdi. Olayın diğer tüketiciler için de ders olmasını isteyen Akar, yaşadığı süreci şöyle anlattı: " Ocak ayında telefonuma 3 TL 25 kuruş borcum olduğuna dair mesaj geldi. Bunun üzerine bankaya gittim. Benden 3 TL tahsil edilerek geri kalan 25 kuruşun ise ay sonunda yatırılması istendi. 15 Temmuz'da bankaya tekrar gittim ve 25 kuruş borcumu ödedim. Ancak 17 Temmuz'da noterden 25 kuruşluk borcum için tebligat gelmesi beni şaşırttı."
Tebligatta, 25 kuruşluk borç için yapılan ihtarname masrafı olarak 45 TL 81 kuruş masraf yapıldığını gören Ahmet Akar, "Hayatım boyunca düşünsem böyle bir durumla karşı karşıya kalacağım aklıma gelmezdi. Bu durum avukat ile noterin işgüzarlığıdır. Vatandaşın sırtından para kazanmak için yapılan usulsüzlükten başka bir şey değildir. Dertleri 25 kuruş borcu kullanarak, haksız yere para kazanmaktır." dedi.
25 kuruş için üç kere bankaya gittiğini, zaman kaybının yanı sıra 9 lira yol parası ödediğini kaydeden Akar, ''Vatandaşların iyi niyetini kullanarak, para kazanmaya çalışan kurum ve kişilere fırsat verilmemesi gerekir. Yetkilileri ve vatandaşların bu konuda hassasiyet göstererek, bu tür olaylarda taviz vermemelerini istiyorum." şeklinde duygularını ifade etti.

Kaynak
 

gokhankayaci

Doçent
Katılım
28 Şubat 2007
Mesajlar
550
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
hangi banka acaba ?

Valla bizimkilerden edindiğim bi alışkanlık dekontarı falan bir sene en az saklarım.. o dekontta o adamın işlemini yapan kişinin isimi yazıyordur.. gidicek dicek böle böle ben buna para verdm almadı diye dava açsın.. hatta bankaya dava açsın.. :)
 
Üst