Tablet'te Neye Bakmalı

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba, ben laptop alacaktım ama sonra düşündüm masaüstü çok sağlam bi işlemci düşük -i3- onu bir ara yükseltirim. Dedim tablet alayım. Ama bu tablet olayı çok kötüymüş, hiç bir şey anlamadım. Mesela ben kesinlikle ipad istemiyorum. Dünyada bu kadar saçma bir şey olamaz o performansa 1000tl neyse. Çok biliyormuş gibi konuşmak istemiyorum ama mesela tablet özelliklerine baktığımda performans ile ilgili gördüklerim
*ram
*işlemci
*ekran çözünürlüğü
*dahili hafıza
başka neye bakıcam ? Mesela bilgisayar olsa ekran kartı var işlemcisi rami anakartı soğutucusu harddisc'i bi dünya şeyi var combinasyon yapıyor
Kod:
[B]Mesela Bu tablet 250 TL[/B][TABLE="class: leftAlign"]
[TR]
[TD]İşlemci Hızı[/TD]
[TD]1.6 GHz[/TD]
[/TR]
[TR="class: rowBackground3"]
[TD]İşlemci Markası[/TD]
[TD]ARM[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]İşlemci Teknolojisi[/TD]
[TD]Cortex A9[/TD]
[/TR]
[TD]İşletim Sistemi[/TD]
[TD]Android 4.1[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Dahili Hafıza[/TD]
[TD]16 GB[/TD]
[/TR]
[TD]Desteklenen Hafıza Kartı[/TD]
[TD]Micro SD[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Max.Haf. Kartı Boyutu(gb)[/TD]
[TD]32 GB[/TD]
[/TR]
[TD]Ekran Boyu (inch)[/TD]
[TD]7 inch[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ekran Özellikleri[/TD]
[TD]Dokunmatik, IPS Panel, LED[/TD]
[/TR]
[TD]Çözünürlük[/TD]
[TD]1024 x 768[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Multimedya Özellikler[/TD]
[TD]Video Oynatıcı, Kamera[/TD]
[/TR]
[TD]Bağlantı Özellikleri[/TD]
[TD]HDMI, Wi-Fi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Renk[/TD]
[TD]Siyah[/TD]
[/TR]
[TD]Ölçüler (Ağırlık/YxGxD)[/TD]
[TD]240 gr / 118 x 190 x 9 mm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hafıza (RAM) Kapasitesi[/TD]
[TD]1 GB[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Kod:
Buda IPAD 2 849[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="class: rowBackground2 bold, width: 200"]Ürün Kodu[/TD]
[TD="class: rowBackground2, width: 770"]                                         MC769TU/A[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: rowBackground1 bold"]                                         Açıklama[/TD]
[TD="class: rowBackground1"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: rowBackground2 bold"]                                         Menşei[/TD]
[TD="class: rowBackground2"]                                         P.R.C.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: rowBackground1 bold"]                                         Garanti[/TD]
[TD="class: rowBackground1"]                                         24[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: bold rowBackground1, colspan: 2"]                                         Özellikler[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: rowBackground1, colspan: 2"]                                                          [TABLE="class: leftAlign, width: 97%"]
[TR]
[TD]İşlemci Hızı[/TD]
[TD]A5[/TD]
[/TR]
[TD]İşlemci Markası[/TD]
[TD]Apple[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]İşlemci Teknolojisi[/TD]
[TD]A Serisi[/TD]
[/TR]
[TD]İşletim Sistemi[/TD]
[TD]IOS[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Dahili Hafıza[/TD]
[TD]16 GB[/TD]
[/TR]
[TD]Desteklenen Hafıza Kartı[/TD]
[TD]Yok[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ekran Boyu (inch)[/TD]
[TD]9.7 inch[/TD]
[/TR]
[TD]Ekran Özellikleri[/TD]
[TD]Dokunmatik, LED[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Çözünürlük[/TD]
[TD]1024 x 768[/TD]
[/TR]
[TD]Kamera Çözünürlük (mp)[/TD]
[TD]1.3 MP[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Multimedya Özellikler[/TD]
[TD]Dijital Pusula, Kamera[/TD]
[/TR]
[TD]Bağlantı Özellikleri[/TD]
[TD]Bluetooth, Wi-Fi, Kulaklık Jakı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Renk[/TD]
[TD]Siyah[/TD]
[/TR]
[TD]Ölçüler (Ağırlık/YxGxD)[/TD]
[TD]601 gr / 241.2 x 185.7 x 8.8 mm[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
,
Burada ipad'i almamı sağlayacak ne var ? Beni bu tarz popüler olmayan markalara iten şey bir tanıdıkta 150 tl ye alınan -hi-level- tabletin ipad2 de çalışan oyunlar yeri gelip daha sorunsuz çalıştırması. Tek korku yaptığım şey daha dandik olmaları. Fiziksel olarak. Onada dikkat edicez artık, jelatin felan. Ne derseniz ? Bunlar benim kafama göre yok tabletten bişey anlamadım.

K /\ /\ N

Profesör
Reaksiyon puanı
83
Tablette ios telefonda android bance yeni ipadler bak bence

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Ipad almiyacaksan bile bilindiklerden sasma nexus 7 ya da galaxy tab 3 7.0 falan düşün

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
nexus 7 alıcaktım bimeks'de 400 tl ama bulundugu yerler kahramanmaraş diyor gelebilirse direk alayım.

quantintrntn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Tableti ne için alacağın önemli;
Oyun oynarım, internete girerim, video izlerim, görüntülü görüşürüm, chat yaparım, müzik dinlerim, video kamera ile çekim yaparım, facebook twetter instagram a girerim (Başka ne kaldıysa:laugh: ) diyorsan ipad al mutlaka işlemciymiş ram miş ipad için önemli değil bunlar

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ya niye ipad ? neden apple, dediklerinin hepsini herhangi bir android tabletletede baba gibi yaparım.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
ya niye ipad ? neden apple, dediklerinin hepsini herhangi bir android tabletletede baba gibi yaparım.
yapamazsın ipad leri bütün androidciler kıskanır ama android tablete çöp tabiriyle bakılır uygulama sayısı kalitesini bir kenrar koyuyoruz tabi

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
neden yapamam bana açıklarmısın. Çöp tabiriymiş hangi köy orası ? uzak durmak için sordum

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Oyun oynarım : Baba gibi işlemcili ramli tabletler var.
Internete girmek : Flash desteği var pc gibi kullanırım tableti ipad miş hah :tt2:,
Video İzlemek : ne diyeceğimi şaşırdım...... video be 1080 p izlerim
chat - müzik: hocam ne diosun bunlar ilk telefonlarda bile vardı ya.
twitter - face - instagram : bunlarda internete girio.
Yani hocam kısaca ipad yapıp burda yapamayağım ne var ? 2-3 özel yazılım o kadar. Yani nedir bu ipad takıntısı kafayı yiyecem. "ama iphone'un titanyum kiplimisi vir" titanyumla dünyayı kurtacaksın.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Galaxy Tab2 10.1 aldim yaklasik üc ay önce ve pisman olmadim. Her isimi görüyorum cok sükür. Apple'in kiskaniliacak tek yani daha fazla uygulamaya sahip olmasi, onun haricinde hicbir yanini kiskanmiyorum.

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
onlarda androidin apk olayını kıskansın :)

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
Bende de var o dediğin 200 tl lik tabletten ancak ne şarjı adam gibi dayanıyor nede performansı iyi oyun oynayamıyorum , net veya uygulamaya girince kasılıyor ancak büyük bütçeli tabletler öyle değil örn bende ipad 2 de var ama insan tablet kullandığını hissediyor yani tavsiyem apple olmasa bile bilindik bir şey al nexus veya samsung
kısaca ne kadar para o kadar köfte 200 tl lik tablet ile 1000 tl lik tablet asla bir olmaz

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
neden yapamam bana açıklarmısın. Çöp tabiriymiş hangi köy orası ? uzak durmak için sordum

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Oyun oynarım : Baba gibi işlemcili ramli tabletler var.
Internete girmek : Flash desteği var pc gibi kullanırım tableti ipad miş hah :tt2:,
Video İzlemek : ne diyeceğimi şaşırdım...... video be 1080 p izlerim
chat - müzik: hocam ne diosun bunlar ilk telefonlarda bile vardı ya.
twitter - face - instagram : bunlarda internete girio.
Yani hocam kısaca ipad yapıp burda yapamayağım ne var ? 2-3 özel yazılım o kadar. Yani nedir bu ipad takıntısı kafayı yiyecem. "ama iphone'un titanyum kiplimisi vir" titanyumla dünyayı kurtacaksın.
Bu video benim yaralarımı kapatan bir videodur.

aynen ipadte ipad o kadar para bayılmaya değmez ama gidipte 200 300 lük dandik bişeyde alma çinli ainol ramos un retina ekranlı cihazları var

windows8

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bence ipad al çünkü app storda uygulamalar ipade portlanmış oluyo androidde böyle degil, buda tableti daha uzun süre kullanmanı saglar android alıcaksan 200 tl lik tablet alma nexus 7 al baya ucuz güncelleme konusunda sıkıntı cekersin diyer tabletlerde

marancı

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Özellikleri iyi gibi ama. Kullananlar ne diyor o önemli.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Valla ben bir ay kadar önce 150 tl'ye everest everpad aldım vatan'dan. Oyundur videodur internettir problem yok, oyun hızları yeterli. şarjı uygulamadan uygulamaya göre değişiyor ama şu an bekleme wifi açık 2-3 gün, kullanım youtube hd video izleyerek 3-4 saat. USB host özelliği ile bilgisayarda kullandığım mouse'u çevirici falan kasmadan direk bağlayabiliyorum. HDMI çıkışını henüz denemedim.

En büyük eksiği ekran kalitesi, ama 150 tl için gayet yeterli, çözünürlük telefonumdan (SGS2) iyi (1024x600 gibi birşey yalan olmasın). Ekran dışında eksikleri, bluetooth, gps ve arka kamera.

Ben otomobilime teyp niyetine takıp kullanmak için aldım, tesisatı kurana kadar evde kullanıyorum. Yatak için tutacak yaptım, gece yatarken açıyorum belgesel film vb, takıyorum kulaklığı mis gibi takılıyorum.

Şahsi fikrim markaya takılmayın. Ben en ucuzunu aldım, eksikleri var, fakat mesela galaxy tab'ler falan ipad'lerin yarı fiyatından ucuz ve doyurucu aletler.

tashi 107

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kamerasına, ekran boyutuna, malzeme kalitesine, hızına, ekran çözünürlüğüne ve ppi yoğunluğu (bonus olsun)'na bakılabilir.