Tablet Önerisi

beko26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bana en fazla 300 tl lik bir tablet gerekli.En iyi tablet hangisi olabilir, hangisini önerirsiniz?

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
casper nirvana tablet siteden incelemesini izlerseniz iyi olur:)

SmiLeToLife

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu işler az çok tabletle ne yapmak istediğine bağlı fiyat olarak istersen 100 Tl ye de tablet alabilirsin. Bunlar sonuçta elektronik alet iyi düşünmek lazım, elimizde patlamasın ;)

7 inç ekranlı tabletler benim fikrime göre çocuklara üretilmiş gibi geliyor. Oyunca gibi, elinize aldığınızda işte bu da benim tabletim işimi görüyor diyebilecek bir his veremiyor. Tavsiye etmiyorum
9.7 inç ekranlı tabletler ise dikdörtgen oluyor. Bu durumda görüntü açısından bir dezavantaj olabilir.
10.1 inç tabletler şu anda ideal olan ekran boyutu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu piyasa henüz yeni ve türkiye de satış yapan firmalar çok acemi davranıyorlar. 400-500 Tl ye aldığınız tabletler paranızın karşılığını vermeyebilir. Yani bilgi sahibi değilseniz çok çabuk hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Tabletler önemli olarak öne çıkan durumlar :
1- Ekran özelliği Reziftif mi Kapasitif mi yoksa İPS mi?
Reziftif ekranlarda görüntü yani çözünürlük oldukça berbat durumda ve dokunmak hasassılığı çok düşük, ilk çıkan dokunmatik ekranlı telefonlarda olduğu gibi parmağınızı bastırmanız gerekiyor ki ekran işlevsellik kazansın, çok parmaklı işlem yapılamıyor ( zoom in - zoom out) ...
Kapasitif ekranlar reziftiflere göre daha da gelişmiş durumda, çözünürlük 800x600 dan başlıyor 1024x600 vs kadar çıkabiliyor. Dokunmatik hassas ve elinizi hafif dokundurduğunuz da ekran işlevsellik kazanabiliyor. 2 parmakla yapılan zoom out - zoom in işlemleri gerçekleştirilebiliyor. 5 parmağınızı aynı anda algılayabiliyor. Eldivenli el, kalem,iğne gibi maddelerle tablet üzerinde işlem yapılamıyor.
İPS ekran ise bambaşka bir durum İPS paneller LCD teknolojisinde kullanıyor ve gelişmiş bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor. ( Duruma açıklık getirecek bir video buradan izleyebilirsin, fazla söze gerek yok :
http://ipsscreen.com/)

2- İşlemci piyasada ARM cortex A8 işlemciler var genelde, bu işlemci tek çekirdeklidir. Fakat firmalar genelde çift çekirdek olduğunu söylerler ama bu durumu işlemcinin CPU ve GPU yu barındırmasından dolayıdır. 1 Ghz hızı vardır. Piyasadaki tabletler genelinde Cortex A10 işlemcilidir fakat bu işlemci A8 tabanlı A10 dur yani tek çekirdeklidir. Sanıldığının aksine Cortex A9 dan üstün değildir. Bilhassa Cortex A9 çift çekirdekli bir işlemcidir.
3- Ram olarak 1 GB DDR3 tavsiyemdir. En azından işlemcinin azizliğine uğrayacağımızdan dolayı ram iyi olsun
4- Pil çok önemli, 7-8 saat kadar kullanım falan diyorlar böyle bir şeyin olmayacağı aşikar ancak bilmeyenleri kandırırlar. 4500 mAh pil koyuyorlar 7 saat gider diyorlar, 7000 mAh pil koyuyorlar yine 7 saat gider diyorlar :) 4500 mAh ancak 3,5-4 saat gidebilir o da en fazlası, 7000 mAh ise 6 saate kadar gidebileceğine inanıyorum.
5- Ekran kartı da önemli Samsung Galaxy S3 de olan teknoloji Mali 400 GPU lu tabletler tercih edilmelidir diye düşünüyorum. Dark EVOPAD bir tane tableti vardı 4 çekirdekli Mali 400 GPU lu ekran kartı falan vardı.
6- En az 2mp kamera olması lazım
7- Adobe Flash Player destekli olması lazım yoksa çok sıkıntı oluyor. WebSitelerine başka browserlar üzerinden girmek zorunda kalabilirsiniz. Bu özellik çok önemli.
8- Google Android Market uygulamasına sahip olması gerekiyor, Oblio nun bazı tabletlerinde google play yoktu başka bir market üzerinden uygulama edinebiliyorlar bu da bir dezavantaj kanaatimce. Sonuçta andorid piyasasına hakim olan Google Play .
9-Dahili mikrofon bulunması da gerekir ki Skype vs görüşme gerçekleştirilebilsin.
10- Dahili hafıza tavsiyem 16 GB
11- Tablette sizin için bütün uygulamaları yüklü olarak geliyor bir özellik olarak algılanmamalı sonuçta Facebook, Twitter, Documents To Go, Youtube gibi uygulamaları siz Google Play den de edinebilir, yükleyebilir, kaldırabilirsiniz. Her tabletin aşağı yukarı yapabileceği şeylerdir bunlar sizi yanıltmasın.

Bu bilgiler ışığında piyasadaki tabletleri araştırıp karşılaştırma yaparak değerlendirme yapabilir sana en uygununu seçebilrsin. Kliksa.com da 350 TL ye Piranha Business Tab 10.1 bulabilirsin, söylemiş olduğum özelliklerin çoğuna sahiptir. Özelliklerini de yazdım, inceleyebilirsin ... Saygılar

Business Tab 10.1

Piranha Business Tab 10.1 + 16GB Dahili Hafıza + 1GB DDR3 RAM + 1.4 Ghz Cortex İşlemci + Çift Kamera
Android 4.0

• Yeni Android 4.0 işletim sistemi - Türkçe
  • 10.1 İnç TFT - LCD 1024*600 Kapasitif 5 noktalı dokunmatik ekran
  • Yeni A10 1.4 Ghz Cortex işlemci
  • GPU 3D Görüntü işleme sistemi - Mali 400 @350 MHz
  • 16GB Dahili hafıza
  • Micro SD kart girişi (Max 32GB)
  • 1GB DDR3 RAM
  • 1080P HDMI TV Çıkışı
  • Görüntülü konuşma
  • Çift kamera (Ön 0.3MP ve Arka–2.0MP)
  • Harici 3G Modem desteği
  • Wifi Özelliği
  • Yeni Flash 11 desteği
  • Hareket algılayıcı (G-Sensor)
  • Yüksek çözünürlükteki video dosyalarını oynatabilme
  • Micro SD kart girişi (Max 32GB)
  • OTG Bağlantısı-USB 2.0
  • 350 Saate kadar bekleme süresi
  • Maksimum 7 Saate kadar kullanım süresi
  • 3.7V 7000 mAh dahili pil
  • Sadece 12,5mm inceliğinde Süper slim tasarım
  • UV Parlak piyano siyahı dış yüzey
  • Girişler: 1x USB, 1x Mini HDMI, 1x Micro SD, 1x Kulaklık, 1x Güç DC, 1x Dahili mikrofon,
    1x Dahili hoparlör
  • Önceden yüklenmiş hazır onlarca uygulama
  • E-Book özelliği
  • Android market üzerinden binlerce uygulama ve oyun indirebilme
  • Sadece 610gr hafifliğinde ve 267*169*12.5mm inceliğinde zarif tasarım
  • 2 Yıl garanti
Paket İçeriği:

Cihaz, USB Kablo, Şarj Aleti, Kullanma Kılavuzu, Garanti Belgesi

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
ipad alacak paran yoksa tablet alma. 350tl ye alacağın androidli tablet sana sadece saç baş yoldurur.

ahmet1985

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
rahat kullanım için en az remi 1 ghz olması gerekir

asabee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba

tablet alırken en ucuzu değil, fiyat/kalite olarak iyisini almaya çalışmak lazım, bundan dolayı 1 yıldır samsung 1010 kullanıcısı olarak, 100-200 lira fazla ver ama tanıdık ve kaliteli firmaların tabletini al derim. Hazır da rekabetten dolayı fiyatların aşağıya indiğini söylemek lazım.

http://www.hepsiburada.com/liste/ac...oductId=bd301677&categoryId=3008012#Gorseller

http://www.hepsiburada.com/liste/de...ls.aspx?productId=bd301488&categoryId=3008012

http://www.hepsiburada.com/liste/bl...ls.aspx?productId=bd301840&categoryId=3008012

bebeto59

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dark tabletleride tavsiye ederim fiyat performans esdeger.

nevercry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende tablet almayı düşünüyorum bazı arkadaşlar piranha ainol ve buna benzer modelleri öneriyor ne dersiniz alsam memnun kalırmıyım? (film,müzik,video için kullanıcam)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ainol hero 10.1 düşünüyordum gördüğüm bazı yorumlar bu tabletin oyunda son derece kötü olduğunu söyledi bunun üzerine tamamen karasızlık yşıyorum acil yardım edin , piranha business 1-2 mi ainol hero 10.1 1-2 mi yoksa bunların dışında oyun özelliği son derece iyi olan ve çözünürlüğü en iyi olan tablet hangisi - ainol da 1280x800 p çözünürlük bunun gibi olsun

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
300tlye tablet alma başın ağrır 3 gün sonra kullanmazsın atarsın bir kenara çöpe gider yani 300 liran
samsungun asusun ucuz tabletleri var bak 500-600tl civarında (nexus7 yi asus üretiyor) git onlardan al bi tane

addariyos

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ainol hero 10.1 düşünüyordum gördüğüm bazı yorumlar bu tabletin oyunda son derece kötü olduğunu söyledi bunun üzerine tamamen karasızlık yşıyorum acil yardım edin , piranha business 1-2 mi ainol hero 10.1 1-2 mi yoksa bunların dışında oyun özelliği son derece iyi olan ve çözünürlüğü en iyi olan tablet hangisi - ainol da 1280x800 p çözünürlük bunun gibi olsun

Tablet konusu Türkiyede de dünyada da tam oturmuş değil, bunun yanı sıra ıpad ve samsung arasından sıyrılan yada sivrilen markalar yok değil. ainol'un servis ağı nasıl çok tanınmış bir marka değil ama Çin de popüler bir marka olabilir mağazalardan baktığımızda sıradan tabletlerden farkı yok.
Piranha tabletlerinin kasası kötü kullandıkları işlemciler de kötü çözünürlükte bazen önemli olmuyor. Tablet ekranları kalite kalite üretiliyor. 1280*800 olması ekran kalitesinin çok iyi olacaüı anlamına gelmiyor. IPS ekran mı Hd ekran yada Full HD ekran önemli olna bu tabi görerek karar vermek lazım. En iyisi mağazalardan bakman olacak.
Dün inceledim baktım, eğer dışarıda da kullanmak istersen reedpad4+ adında bir tablet var. Satış personeli baya uğraştı ve cihazı bana sattı. Çok çekindim aldığımda ama gerçekten performansı beni mutlu etti. en önemlisi 3G sayesinde sürekli netteyim :)

Yinede incele bak ama dediğim gibi servisi olan ürünler tercih et arıza yapması muhtemel bu cihazların en fazlada yazılımsal sorun çıkartıyorlar.

theley

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evotab x8-hd mi?

piranha ultra tab modelleri mi?

artes d712, d821 modelleri mi?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
moderatör abim, nexus 7 8Gb olanının kapasitesi oyun oynamayan için yeterli olur mu?