Tablet Mi̇ Bi̇lgi̇sayar Mı ?

mytunar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar şu an Lenovo Legion Y520 modelli laptopa sahibim. Oyun oynamak için almıştım ama artık oynamıyorum ve bu bilgisayar günlük işlerim için(ders,dizi,video vs) fazla geldiğini düşünüyorum. Son zamanlarda da iPadler çok dikkatimi çekiyor ders çalışma vs işlerde bilgisayardan çok daha iyi gibi geldi. Sizce bilgisayarımı satıp iPad almaya değer mi ?

Reaksiyon puanı
4,093
Arkadaşlar şu an Lenovo Legion Y520 modelli laptopa sahibim. Oyun oynamak için almıştım ama artık oynamıyorum ve bu bilgisayar günlük işlerim için(ders,dizi,video vs) fazla geldiğini düşünüyorum. Son zamanlarda da iPadler çok dikkatimi çekiyor ders çalışma vs işlerde bilgisayardan çok daha iyi gibi geldi. Sizce bilgisayarımı satıp iPad almaya değer mi ?
Neden oynayamıyorsunuz ?

niyazi5859

Dekan
Reaksiyon puanı
5,085
Son günlerde benimde ipad dikkatimi çekiyor ancak ALLAHIN izniyle bilgisayar almak istiyorum ben. Senin oynayacağın oyunlara bağlı şuan ipad al bence ipad air 4 var o çok güzel uzun süre destekle konuşmuştum cidden çok güzel saatlerce pubg mobile oynatıyor günde 10 saat video izleme falan ipad air 4 al

MegaTechno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
48
Eğer oyun oynamayacaksan hiç tablet ama o ara sıra oluyor insana oyun oynamak istersen ileriki zamanlarda pişman olursun. Yok ben oyun oynamam diyorsan iPad ders dizi film vb. İçin laptoptan daha akıcı ve verimli olacaktır.

mytunar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8

MegaTechno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
48
Oynayamıyorum değil artık oyunlar sıkıcı geldiğinden oynamıyorum
Kaç aydır bendede vardı 2 gün önce bir oyuna sardım sınav senem olmasına rağmen oynuyorum. Geçer bence o oyun oynamak istersen çok pişman olursun

Dailo000

Doçent
Reaksiyon puanı
819
2si bir arada tablet bilgisayar alabilirsin? Benim de tablet bilgisayarım var.

DDLAO

Asistan
Reaksiyon puanı
247
Bütçeye göre söyleyebiliriz sadece. Örneğin bütçeniz 3k ise, iPad almayanı döverim. Ama 6k ve üstü ise, bilgisayar daha iyi bir tercihtir. Ve neden iPad'de oyun oynanmaz diye bir düşünce var? PUBG Mobile'ı 60 FPS sabit oynatıyor. Çok güçlü bir tablet ve çok akıcı, her oyunu rahatlıkla oynatır ve hiçbir kasma olmaz. Bende iPad 5. Nesil var, hala ilk günkü gibi. Eğer 3k gibi bir bütçeniz varsa ölümüne iPad, 5-6k ve üstü ise bilgisayar derim.

Reaksiyon puanı
288
Bütçeye göre söyleyebiliriz sadece. Örneğin bütçeniz 3k ise, iPad almayanı döverim. Ama 6k ve üstü ise, bilgisayar daha iyi bir tercihtir. Ve neden iPad'de oyun oynanmaz diye bir düşünce var? PUBG Mobile'ı 60 FPS sabit oynatıyor. Çok güçlü bir tablet ve çok akıcı, her oyunu rahatlıkla oynatır ve hiçbir kasma olmaz. Bende iPad 5. Nesil var, hala ilk günkü gibi. Eğer 3k gibi bir bütçeniz varsa ölümüne iPad, 5-6k ve üstü ise bilgisayar derim.
Katılıyorum bir ara pubg mobile yüklemiştim pc'me ipad'den çok daha az performans aldı.

Reaksiyon puanı
588
PC daha iyi.

mytunar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Oyun oynanmaz değil ben oynamıyorum mobil oyunları ve zaten halihazırda şu an bir bilgisayarım var ve oyun oynamadığım için fazla geldiğini düşündüm. iPadlerde pcye göre yaptığım günlük işleri daha iyi yapıyor onun için yönelme durumu oldu. Yani bilgisayarımı satıp almak düşüncem

DDLAO

Asistan
Reaksiyon puanı
247
Bence alabilirsiniz, bayağı kullandım iPad'i ben, daha sonra kardeşime verip geri bilgisayara geçtim çünkü biraz değişiklik yapmak istiyordum. Ama bence öyle yapabilirsiniz, ben olsam iPad alırdım.

Reaksiyon puanı
588
3K çok güzel Laptoplar var.

niyazi5859

Dekan
Reaksiyon puanı
5,085
İpad air 4 en iyisi şuan bana göre ipadde oyun rahat oynanır ultra hd oynatıyor pubg yi kim demiş oynatmaz diye ipad air 4 iphone 12 işlemcisi kullanıyor

niyazi5859

Dekan
Reaksiyon puanı
5,085
PC varken iPad ahmakça.
Değil günlük işler kalemi olsun tasarım konusunda daha rahat her yere taşı daha hafif yüksek performans ipadde gayet iyi asıl amacı oyunsa pc alınır ancak adamın asıl amacı oyun değil
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pentium show ha?

Ciddi misiniz? Hayatınızda 1 kere bile iPad kullanmadığınızdan eminim.
İpadlar harika bu arada ben destekle konuşmuştum günde 10 saat video izle bana mısın demiyor ultra hd pubg mobile açıyor kamerasıda tablete göre iyi hele o tasarım da sağladığı avantaj öff öff

mytunar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Dediğim gibi genel kullanma amacım dizi,film,video,ders ve benzeri günlük işler. iPadde bu işleri daha iyi yapabileceğimi düşünüyorum ve ders konusunda Apple Pencil çok yardımcı bir etken gibi

Blacks02

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Bence her evde bir bilgisayar şart. Şimdi siz bilgisayarı satıp tablet almaktan bahsediyoruz. Evet iPad Air'ler çok iyi ancak (en azından benim için) asla bir bilgisayarın yerini tutmaz. Bilgisayar dediğimiz olay ayrı bir rahatlık, ayrı bir özgürlük. Bilgisayarımı elimden alıp iPad verseler bir kaç güne krize girerim, yapacaklarımı yapamam. O yüzden bilgisayarınızdan memnun değilseniz satıp yine bilgisayar almanızı öneririm. Ama bu sefer oyun için olmayacağı için notebook tarzı iş bilgisayarlarından alırsınız. İleride çok oyun oynayasınız gelirse de Nvidia GeForce Now gibi servisleri kullanarak bu ihtiyacınızı gidebilirsiniz hep. Win-Win olur.

iPad Air tek başına alsan olmaz. En az 1100 TL kalemi, en az 2500-2600 TL Magic Keyboard'ı derken en az sana bu iş 9200 TL civarlarına patlıyor. Az para değil.

Son düzenleme:

mytunar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Bence her evde bir bilgisayar şart. Şimdi siz bilgisayarı satıp tablet almaktan bahsediyoruz. Evet iPad Air'ler çok iyi ancak (en azından benim için) asla bir bilgisayarın yerini tutmaz. Bilgisayar dediğimiz olay ayrı bir rahatlık, ayrı bir özgürlük. Bilgisayarımı elimden alıp iPad verseler bir kaç güne krize girerim, yapacaklarımı yapamam. O yüzden bilgisayarınızdan memnun değilseniz satıp yine bilgisayar almanızı öneririm. Ama bu sefer oyun için olmayacağı için notebook tarzı iş bilgisayarlarından alırsınız. İleride çok oyun oynayasınız gelirse de Nvidia GeForce Now gibi servisleri kullanarak bu ihtiyacınızı gidebilirsiniz hep. Win-Win olur.
Yapacaklarını yapamam derken. Ne yapıyorsunuz mesela bilgisayarda

Blacks02

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Yapacaklarını yapamam derken. Ne yapıyorsunuz mesela bilgisayarda
Ya benim için zaten en baştan olmaz yazılım işleriyle uğraşıyorum ama normal bir kullanıcı da olsam ne bileyim Office uygulamaları kullanırken falan bir PC rahatlığı vermez diye düşünüyorum, ne bileyim kafana eser bir film indirirsin mesela, bir uygulama falan kullanmak istersin iPad desteği olmaz vesaire uzar gider böyle. En azından benim için yüksek HDD kapasitesi olan bir PC şart evde.