System32.exe'yi silemiyorum

YusufCK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba bu system32.exe Arkadaşlar ne trojan antivirüs hatta combofix ne varsa denedim hepside app datanın içindeki system32.exe'nin trojan oldugunu gösteriyor ama hiçbiri silemiyor ben elle silmeye çalıştım ama program halen kullanılıyor diyor buyrun bi resim
bu virüs programıda buldu fakat hangi seçeneği işaretllicem

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=356375]YusufCK[/MENTION]

Malwarebytes programini indir ve programi güncelle. Sonra "full" tarama yap bilgisayara. Yaklasik elli dkk veya bir saat sürüyor bu islem. Herhangi bir sonuca varamazsan en son care format atmak olacaktir.

Not: Resimde "sil" veya "karantina" altina al diye bir yazi göremedim.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
1.Unlocker Programını google de yaz indir Bilgisayarınıza kurun.

2.
System32.exe bulun üzerine gelin sağtıklayın

j7uw.jpg

ikona tıkladıkdan sonra gelen ekranda bütün kilitleri aç diyeceksiniz

if2p.jpg

daha sonra tekrardan silmek istediğiniz dosyanın üzerinde sağ tıklayıp unlocker diyeceksiniz karşınıza

küçük bir pencere gelecek ve ordan sil seçeneğini seçip OK butonuna basıyorsunuz

cczq.jpg

ve silinmeyen her neyse dosya yada klasör böylelikle silinmiş oluyor aşağıdaki resim üzerine düştüğüm dipnotu dikkata alınız aksi taltirde sorumluluk programı kişi sorumlu tutulur tamami ile kullanıcıya aittir sorumluluk

0g5m.jpg

Unutmayın Tespit ediğiniz system.exe dosyayı silin virüs oldu tespit ediğiniz exe oda zaten Kullancı TEMP dosyaınısın icindedir.

Daha sonra bilgisayarımız bir antivirüs programı yükleyin Örnek:karspersky nod32 malearebyte gibi sağlam bir antivirüs olsun bilgisayarı yeniden başlatın F8 basarak gelen gelişmiş seceneklerinden GÜVENLİ MOD başlatın bilgisayarınızı ve virüs taraması yapın.

Not: Resimler Google Görsellerden alıntıdır sadece resimler.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Virüs kendini başlangıca atmıştır. Aktif olduğu için silemezsin.

Çalıştıra msconfig yazıp, başlangıç sekmesine gelin. Orada yabancı gördüğünüz programın başındaki işareti kaldırın. Bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar silmeyi deneyin.

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Onu unlocker silemesse hiç bir program silemez bence.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
virüs sistemin önemli dosyalarına bulaşmış.silsen bu sefer bilgisayarın açılmaz hale gelir.format at yada Antivirüs'lerin rescue disk programları oluyor.onu indir.cd yazdır.öyle tarat.

http://www.tamindir.com/kaspersky-rescue-disk-10/

- - - Mesaj Güncellendi - - -

[h=2]flash varsa onada atabilirsin.Bios 'tan boot device flash yapmayı unutma.[/h]
  1. Download Kaspersky Rescue Disk 10 ISO image
  2. Download Utility Record Kaspersky Rescue Disk 10 to USB devices (KasperskyRescue2USB)
  3. kaspersky-USB-Rescue-Disk-Maker.png
  4. .
    Kaspersky-Rescue-Disk-Maker-USB.png
4-Select-Boot-Device.jpg

1. :
    Kaspersky-Rescue-Disk-10.jpg