Symbian'lı Nokia'da Android ?

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Selam arkadaşlar.Symbian yüklü bir Nokia'ya (Nokia C7), Android işletim sistemi yüklemek mümkünmüdür.Bunun olmasının teknik olarak imkanı varmıdır? Teşekkürler...

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Tabiki mümkün lakin çok fazla çalışma gerektiren bir şey.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Örnek olarak verdiğim telefon C7 mesela.Android'i C7 ye yüklemek için nasıl bir çalışma gerekir.Benim yapmam mümkün mü?

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Senin yapmanın mümkün olacağını sanmıyorum çünkü zor bir iş diye biliyorum. Bir sürü ayrıntısı var. Telefonun gitme riski yüksek ama iphone a android yüklendiyse symbianada yüklenebilir.

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Örnek olarak verdiğim telefon C7 mesela.Android'i C7 ye yüklemek için nasıl bir çalışma gerekir.Benim yapmam mümkün mü?

İngilizce bilmen şart. Ve bu konuda hiç bilgin yoksa en az 1 sene :) Mesala bada'lı bir telefona ruslar android yüklemişlerdi.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Anlaşılan o ki bunun için çok ciddi bir şekilde yazılım bilgisine sahip olmak gerekiyor.Bizi aşan etkinlikler bunlar demekki.Symbian'a devam :)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
İnternette çıkarsa öyle birşey nasıl yapıldığınıda anlatan dökümanlar eklenebilir. Ayrıca android nokialarda kasma yapabilir diye düşünüyorum. Çünkü symbian windows 95 ise android windows 7. windows 95 i çalıştıran bir pcye windows 7 yüklersen kasar dimi :)

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Nokia C7'nin donanımı gayet iyi.680 mhz cpu, 256 mb ram 1024 mb rom hafızası var.C7 Android'i çok rahat kaldırır.Tek yapılması gereken Android'i C7'ye yazarken donanımını en iyi kullanacak şekilde ayarlamak.Bunun içinde çok profesyonel bir çalışma gerekiyor.Herkesin yapabileceği bir iş değil.

aceleciburak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Nokiada 680 mhz olsa bile MPU mevcut normalde ARM 11 mimarisi HD oynatımına ve kayıt yeteneğine sahip değil ancak medya işleme birimi yardımcı işlemci gibi davranıyor bi çok şeyi yapar hale geliyor Android teller güçlü işlemciler isterken symbian vasat bi işlemciyle mpu ünitesine bi çok işi yaptırıyor Android elbet çalışır ama bu MPU belki zor kısmı oluşturur prgramlaama açısından çünkü android port edilen çoğu cihazlar sadece işlemci ve gpu dan ibaret.ancak denemek zaman ayırmak lazım.mutlaka bi sonuç alınır

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
olanağı varmı demişsin. olanak var.önce nokia telefonun sdk sını sana verecek.sonra sen androidi c7 ye uyduracaksın.nokia yada diğer firmalar çoooook nadir olmadıkça bu tür işlere girmiyolar.nokia n900 de var böyle bişey mesela.

yani mevcut şartlarda imkansız :)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Nokia C7'nin donanımı gayet iyi.680 mhz cpu, 256 mb ram 1024 mb rom hafızası var.C7 Android'i çok rahat kaldırır.Tek yapılması gereken Android'i C7'ye yazarken donanımını en iyi kullanacak şekilde ayarlamak.Bunun içinde çok profesyonel bir çalışma gerekiyor.Herkesin yapabileceği bir iş değil.
Yanlış anlama ancak bu soruyu sorduğuna göre bunu yapabilecek altyapı sende yok. Yapan biri olursa onun yazdıklarına bakarak bile zor yapabilirsin. Bende öyle.
Bu tür projeler aylar sürer ve sonunda sadece yükler ve çalıştırırsın. O da stabil olmaz. Hatta donanımın tamamına yakınını kullanamazsın. Bluetooth, wifi, radyo, gsm vs.....
Android 2.2 yüklü cihaza 2.3 yüklendiğinde bile benzer problemlerle karşılaşılıyor.
Google Nexus One cihazların son çıkanlarında radyo donanımsal olarak vardı ancak resmi olarak böyle bir şey yoktu. Yani radyosuz olarak satılıyordu. Bi radyoyu çalıştırmak için millet ne çabalar sarf ediyordu. Radyoyu kullanabilmek için wifi yi açmak şarttı. Sonra ne oldu bilemiyorum.
C7 nin donanımı gayet iyi demişsin ancak çin malı androidli cihazların bile RAM leri 256 MB tan başlıyor.
Ancak "işte yükledim" demek için yapılır.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
androidin yüklenmesi için gerekli olan bootloader dosyalarını c7'nın anakatına aktaracak ekipmanın varsa olabilir tabi. Birde tabi C7'nin donanımlarının androidde çalışması için sürücüler lazım. Ne kadar düzgün çalışır oda ayrı bir durum bence gerek yok böyle şeylere.

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
androidin yüklenmesi için gerekli olan bootloader dosyalarını c7'nın anakatına aktaracak ekipmanın varsa olabilir tabi. Birde tabi C7'nin donanımlarının androidde çalışması için sürücüler lazım. Ne kadar düzgün çalışır oda ayrı bir durum bence gerek yok böyle şeylere.

Ekipman gerekmez android sdk ve usb ile yapılabiliyor artık.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Film izlerken DSP ye iş yaptırılacağı için yavaşlık pek olmaz ancak ne zamanki mesaj atmak ya da başka uygulama çalıştırmak için bir şeyler yaparsan C7 üzerindeki Android ile yavaş çalışırtırırsın. Uyarmadı deme.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben c7 almayı düşünüyorum ama androit işlemci omaması sıkıntı olurmu yada olmazsa ne olur c7 nasıl bir telefondur acaba?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
adamlar jetdroid kullanıyor SAMSUNG JET'e android yüklemişlerdi... dual boot olarak kullanışlı olur

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benim Nokia C7 var ama android işletim sistemi yoq yüklemek için ne yapabilirim bilgilerinizi beklerim... şimdiden Teşekürler...

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Olsaydı Nokia E7'yi yapardık yav.Çok sıktı Nokia.Ama doğru şu ki şuanlık en iyisi bana göre L920.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardesım n97 ye androıd nasıl yukledın solede bende yukleyeyım. tesekurler...​