Symantec'in Son Vukuatı

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Norton Antivirus'ün üreticisi Symantec, yayınladığı bir güncellemeyle yine kullanıcıya yarardan çok zarar verdi. Hatta başka bir firmaya da zarar vermeyi başardı!

Symantec, yayınladığı bir güncellemeyle bir web filtreleme yazılımı olan CyberSitter'ı kullananlara darbeyi indirdi. Güncelleme sonucu bu yazılıma sahip kullanıcılar internete bağlantıda sorunlar yaşamaya başladı. Bunun nedeni olarak Symantec'in CyberSitter'ı zararlı bir yazılım gibi görerek bazı önemli parçalarını kaldırması ya da engellemesi gösteriliyor.

Şiddetli Tepki

Symantec olayı basit bir güncelleme hatası olarak görse de, olay CyberSitter'ın üreticisi Solid Oak Software'in yöneticisi Brian Millburn'ü Norton ürünlerini "hayal edebileceğim her virüsten daha kötü" şeklinde nitelendirtecek kadar kızdırmış. Üstelik geçen Pazartesi günü yapılan güncellemeyle ortaya çıkan problem, geçen haftanın sonuna kadar da düzeltilmemiş. Başlıktaki küçük resimde de Brian Millburn'ün o lafı söylerkenki temsili fotoğrafını görüyorsunuz.

İlk Değil, Son Olsun

Hatırlarsanız daha önce buna benzer olaylarla karşılaşmıştık ve başroldeki isim yine aynıydı. Symantec; CyberSitter'ın kullanıcıların ne yaptıklarını izleyen "trackware" kategorisinden "ebeveyn kontrolü" kategorisine alındığını, her ikisi de güvenlik riski taşıdığı için yakından izlenmesi sonucu böyle bir hatanın oluştuğunu açıklayarak kendini savundu. Kategori değişimi sırasında yazılım, yanlışlıkla bilinmeyen bir zararlı yazılım olarak tanınıyor ve engelleniyor. Şirket, yaptığı açıklamada AutoProtect özelliğini devre dışı bırakarak problemi düzeltmeyi anlattı ve hatayı düzelten güncel yamanın yüklenmesini önerdi.

Bilgi İçin: Symantec
Yazan: Saner Apaydın
SDN - http://shiftdelete.net
 

esesli_bahti

Öğrenci
Katılım
10 Aralık 2007
Mesajlar
23
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
norton gittikçe gözlerin düşüyor...ateş olmayan yerden duman cıkmaz.. :DD:
 
Üst