Svchost.exe sorunu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Held
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Held

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaslar,
birkac gundur svchost.exe- sistem dosyasi islemcimi neredeyse %100 kullaniyor. Internetten biraz bilgiye ulastim ama tam cozumu bulamadim. Svchost.exe dosyasinin karsisinda kullanici adi yaziyorsa vürüsdür seklinde sonuc cikti. Ama bende sistem yaziyor. Bir önerisi olan arkadaslar bir el atarlarsa sevinrim.

Tesekkürler

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Svchost.exe Windowsun gerekli bir hizmetidir, Bu yüzden devre disi birakilmamasi gerekir.
Daha ayrintili bilgi edinmek icin asagidaki programi indirip, kur.
Sana tavsiyem fazla ugrasma, ihtiyac duymadigin programlari kapatirsan daha iyi olur.

http://technet.microsoft.com/en-gb/sysinternals/bb896653.aspx

Svchostun hangi hizmetle iliskili oldugunu ögren.

Svchostta calisan hizmetlerin listesini bakmak icin asagidaki adimlari takip et

''Çalıştır''a CMD yazip, enter tusuna bas cikan yere Tasklist /SVC yaz.
Svchost.exe icerisinde calistirilan dll hizmetlerini pid numarlari ile birlikte gösterecektir.

XPPROF

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Normalde svchost.exe windows'un hizmeti ama aynı adda yada onun adına benzeyen (örnek scvhost.exe vb) adlarda işlemciyi %100 kulanıyorsa virüsdür.Güncel bir antivirüs yazılımı kurup(kaspersky,norton,eset olabilir) taratın.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Svchost.exe virüs degildir!
Windowsta ayni anda calisan bir cok hizmet var bu hizmetler kendi icinde gruplandirip her bir grup icin bir Svchost.exe calismaktadir yani birden cok Svchost.exe virüs oldugu anlamina gelmez.
Sistemden kaldirilmamalidir cünkü, baslica programlarin calismasi icin gereklidir.
Birden fazLa Svchost.exe varsa ise yaramayanlari kapat..
Sende insanlari yanlis bilgilendirme..

XPPROF

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Svchost.exe virüs degildir!
Sistemden kaldirilmamalidir cünkü, baslica programlarin calismasi icin gereklidir.
Sende insanlari yanlis bilgilendirme..
Ya benim yazdıklarımı okumamışsın yada anlamamışsın ben orda virüs mü diyorum?
Baştada belirtiğim gibi svchost windows'un hizmeti olduğunu kabul ediyorum.Sence windows'un hangi hizmeti işlemciyi %100 kullanır?
Ben orda svchost isminde yada ona benzer bir adda işlemciyi %100 kulanan bir işlemin windows'un hizmeti olmadığını vede bunun zararlı bir şey olabileceğini(virüs yada zararlı yazılım) söyledim.
Bana insanları yanlış bilgelendirme diyorsun sen kendin hiçbirşey bilmiyorsun...

Held

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cevaplar icin tesekkürler herkese. Sanirim sorunu windowsu güncelleme ile cözdüm. Simdi cikmiyor islemci %100. Görevi iptal edince 60 sn geri saymaya basliyordu, o da sanirim sistem dosyasi oldugunun kaniti. Shutdown -A ile durduru biraz kullandim windowsu. Sonra win güncelleme yaptim simdi islemcim normal seviyelerde. Ama bu sorunun bide virüslü versiyonu oldugu dogruymus.

Held

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Svchost.exe sorununu henuz cozemedim. Ama interneten söyle bir kaynak buldum.
http://cboard.cprogramming.com/tech-board/81209-svchost-sucking-up-cpu-time.html

icerigin birinde soyle duzeltilebilir demis:
"Fixing svchost problem I had the same problem with svchost kicking off and using up to 99% of my CPU time. This was happening 3-4 times a day at work and making it difficult to get things done. Once it started it would be 15 mins or more before it would stop by itself. I started killing the process in taskmgr but I'd have to do it each time. Finally I called my company's helpdesk (I work for a large computer software company). Their first suggestion was to run virus and spyware checkers to eliminate that as a probable cause. And yes, they found nothing. So then they sent me instructions that could fix the problem. Lo and behold, it worked. I'm not saying this will work for everyone as it seems there are several reasons this could be happening. However, it won't hurt your system so it's worth giving it a shot. I would still recommend backing up for your system before trying.

1) Open a dos shell window.
Click “Start/Run”, type in “cmd.exe” and hit enter.
2) Stop the Windows Management service
"net stop winmgmt"
3) Delete the Repository folder
"rd /s /q c:\windows\system32\wbem\Repository\"
4) Restart the Windows Management service
"net start winmgmt"
5) Recompile all the "Managed Object Format" files (*.mof,*.mfl)
a) "cd /d c:\windows\system32\wbem\"
b) "for %i in (*.mof,*.mfl) do Mofcomp.exe %i"
6) Verify the folder "c:\windows\system32\wbem\Repository\" has been recreated. If not, restore your system and try again or look for another solution. :-)

It only takes 5 mins to do. I hope this does the trick for you.
Dean"

5. maddeden itibaren bilgisayardan anlayan arkadaslar biraz tarif ederlerse sevinirim. WMS nasil calistigini buldum ama o komulari tam anlayamadim.

birisi yardim ederse sevinirim...

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Ordaki 5 degerin normal olup olmadigini kontrol edin diyor, normal degilse sistem geri yükleme yapilmasi öneriliyor sorunun kesin cözümü anlatilmiyor. Bu sorun virüsten kaynaklanmiyor, bunu ögrenmenin en basit yolu Başlangıç klasörünün icine bakmak olacaktir eger klasörün icinde ''Monnid32'' diye bir simge varsa bilgisayarinizi güvenli modda calistirip bunu (Monnid32) silin. Microsoft bu durumu normal olarak görüyor, sorunun kesin cözümü otomatik update disable yapmak (kapatmak) updateleri menuel olarak almak..

Siz yine de bu programlari kurup, güvenli modda sisteminizi taratin.

Spybot - Search & Destroy

ComboFix

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
sisteminde virüs olabilir kaliteli bir antivirüsle taratmanı tavsiye ederim

yunasyus

Profesör
Reaksiyon puanı
6
bendede aynı sorun var eğer çözüme ulaşırsam burdan yazarım :D

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Arkadaşlar bu virüsü kapan hiç uğraşmasın acilen format atsın.Kredi kartı ekstremde gördüm virüs bulaştığı gün hesabım üzerinden 18 tl degerinde bir üyelik alınmış internetten.rapid prmium almış vatandaş...sakın virüs programlarıyla temizlemeye uğraşmayın.belgelerinizi kopyalayın format atın bilgisayarınıza.başka çaresi YOK.

tenedos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sanırım arkadaşın yaşdığı sorunun ben daha gelişmişini yaşıyorum benim sistem de çalışan svchost.exe sayısı 12 adet , system, local ve network servisleri kendi aralarında yüklü bir miktar belleği paylaşıyorlar . çözüm için epey bi araştırma ile birlikte , nod32-4 ve hemen hemen çok bilinen tüm yardımcı programlarla taratmama rağmen bir sonuca ulaşamadım . sonunda bıraktım bende kafalarına göre takılıyorlar beyzadeler....

Held

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Simdilik bende cozuldu gibi gorunuyor ama makine saglikli calismyor önceki gibi. ilk firsatta windowsu yeniden kumayi dusunuyorum. Bu sorunun net cozumu format disinda yok gibi.

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Simdilik bende cozuldu gibi gorunuyor ama makine saglikli calismyor önceki gibi. ilk firsatta windowsu yeniden kumayi dusunuyorum. Bu sorunun net cozumu format disinda yok gibi.
yok kesinlikle çözümü.... bütün antivirüsler uyarı veriyor ama çare bulamıyor...makina çırpınıyordu adeta..bilgileri çalıyorlar bu virüsle dikkat edin.hiç uğraşmayın - ben 3 gün kadar uğraştım baktım olmadı... AKLINIZA GELEN HER ÇÖZÜMÜ DENEDİM..Biglisayardan anlayan biriyim...
isteyen o anki çabamı burdan inceleyebilir..->