Suudi din adamları kabirleri kapatıyor

Bu konuyu okuyanlar

quasimodo

Müdavim
Katılım
20 Aralık 2008
Mesajlar
1,929
Reaksiyon puanı
57
Puanları
0
di din adamları kabirleri kapatma telaşında Haber - İSLAM Çarşamba, 07 Ocak 2009 22:42
10969.jpg

Suudi Arabistanlı din adamları, elde kalan son tarihi mekanlar olan kabirleri ve mescidleri kapama derdine düştü.

Suudi Arabistan'da İyiliği Emretme ve Kötülükten Alıkoyma Kurumu, şirk ve bidate neden olduğu gerekçesiyle 6 mekânın ortadan kaldırılmasını istedi.

İyiliği Emretme ve Kötülükten Alıkoyma Kurumu'nun ortadan kaldırılmasını istediği mekanlar arasında Medine'de Efendimiz (sas) annesinin kabri, Cidde'de Havva Anamız kabri olarak bilinen mekan, Mekke'de Meymune ve Cennet-i Mualla'daki sahabe kabirleri ile Curane Mescidi yakınlarındaki kuyu ve Mina'da Biat mescidi bulunuyor.

Müessesenin Mekke-i Mükerreme sorumlusu Şeyh Ahmed El Hamidi, hac veya umre için bölgeye gelen ziyaretçilerin, bu mekânlarda teberrük gibi bazı şirk ve bidat amellerde bulunduğunu savunuyor. Vehhabi olan Suudi yönetimine göre, mezarlara ya da mescidlere hürmet edilmesi, kafirlik.

Şeyh Ahmed El Hamidi, bu nedenle hac mevsimlerinde, bu mekanların tamamen kapatılmasını ya da bu kabristanlara girilmesinin engellenmesini talep ediyor.

Şeyh Ahmed El Hamidi'nin ortadan kaldırılmasını istediği mekânlardan birisi de Cu'rane mescidi.

El Hamidi, Efendimiz (sas)'in hac esnasında ihrama girdiği bölge olduğu için, bu bölgenin suyunun hacılar tarafından mübarek görüldüğünü, bunun da şirk olduğunu ileri sürüyor.

Hamidi'ye göre, bu durumun önüne geçilmesi için söz konusu mekânın da ortadan kaldırılması gerekiyor.

İyiliği Emretme ve Kötülükten Alıkoyma Kurumu yetkilisinin ortadan kaldırılmasını istediği yerlerden birisi de Mina'daki Biat mescidi.

Şeyh Ahmed El Hamidi, gerekçe olarak ziyaretçilerin bu mescidin duvarlarına teberrük amacıyla dokunduklarını, çeşitli bidatlerde bulunduklarını savunuyor.

El Hamidi çözüm olarak bu mekânların kapatılıp, sadece iletişim araçları yoluyla tanıtılmasının da gündeme gelebileceğini de belirtiyor.

Suudi Arabistanlı yetkililer, şu anda Mekke'de Efendimiz'in doğduğu ev hariç, (o da kapalı tutuluyor ve bakımsız bırakılmış durumda) tüm tarihi eserleri, aynı gerekçeyle ortadan kaldırıp, yerlerine gökdelenler dikmiş durumda.
Kaynak:Dünya Bülteni http://www.itibarhaber.com/haber-arsivi/islam/3465-suudi-din-adamlari-kabirleri-kapatma-telanda
bu haber islam camiasıyla ilgilidir konuya uzak olan arkadaşlar suudi niye filistine mudahale etmez diye düşünebilir
özellikle inançlar farklıdır iman edilen ilahlar farklıdır
filistinimiz müslümandır aralarında meshep farkıda olsa la ilahe illallah muhammedün resulullah der
bu reziller ümmeti vahhabtır bakkal vahhab onlar için herşeydir
kur'anı bizden güzel okumaları birşey değiştirmez
rabbimin belirttiği gırtlaklarından aşağı inmez taifesidir özellikle atladığımız bir yer vardırki hacta onların imametinde kılınan namazın iadesi gerekir ki gidenlerimiz orada uğradıkları kötü muameleye karşın kaza ederler [imamet yapan imamın müslüman olması şarttır]
 

aliyavuzy

Öğrenci
Katılım
2 Nisan 2008
Mesajlar
33
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Arkadaş, çok ağır ithamlarda bulunmuşsun bence. Orada gerçekten batıl inanç çok fazla, dışarıdan gelenler tarafından özellikle. Ağaçlara bez bağlayan bile var. Bizim mezhebimizde batıl inançlar dinden çıkarmaz onlar biraz aşırıya kaçıp dinden çıkarlar endişesi ile herşeyi yasaklıyor ama sen de aşırı kaçmışsın bence Kabe imamlarını dinden çıkartarak. Yok daha neler artık. Bence Arabistan' a gitmeden yorum yapma. Orada gökdelen yapmak zaruret olmuş çünkü ne kadar bina yapsalar da yetmiyor çok kalabalık.
 

mehmet

Müdavim
Emektar
Katılım
9 Mayıs 2007
Mesajlar
2,699
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
Konu bölümümüzle alakalı olmadığı için "Gündem (Dünya,Türkiye)" bölümüne taşınmıştır.
 

nsgnc

Müdavim
Katılım
6 Nisan 2008
Mesajlar
1,572
Reaksiyon puanı
10
Puanları
38
Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Yanlarına kalmaz...
 

yusufsan21

Müdavim
Katılım
27 Eylül 2008
Mesajlar
6,978
Reaksiyon puanı
35
Puanları
48
Bu insanları anlamak çok zor.
3 günlük dünya için neden bu kadar korkarlar.
 

quasimodo

Müdavim
Katılım
20 Aralık 2008
Mesajlar
1,929
Reaksiyon puanı
57
Puanları
0
Konu bölümümüzle alakalı olmadığı için "Gündem (Dünya,Türkiye)" bölümüne taşınmıştır.
sayın moderatötümüz buraya taşımışlar
benim bu konuyu dini bölümde açmamdaki sebeb konunun birebir dinimizle alakalı olduğu ve vahhabi/selefi azgınların kalan birkaç sahabe kabrine yapmağa çalıştıkları müdahaledir
mekke medine mescidiaksa işgal altındadır vahhabi/selefi inancın bizim için yahudilikten farklı olmadığı aşikardır bir farkla anglikan kilisesinin güdümünde kurulmuştur
filistine müdahale etmemelerindeki yegane sebeb islam karşıtı oluşlarıdır
aliyavuzy arkadaşım kelimelerim bilinçli politikadan uzak ama doğru kullanılmıştır bu konuda aşırılık diye birşey olamaz vahhabın ümmeti olanın arkasında kılınan namaz iade edilir muhammed ümmetinin arkasında efendiinizin buyurduğu zenci köle dahi olsa[o zaman en aşağı tabaka islamın insana verdiği değere dikkat]onun arkasında namaz kılınır
bu konu tartışma maksadıyla açılmamıştır
 
Üst