Suriye'ye yine yanıt verdik

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emekçi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emekçi

Asistan
Reaksiyon puanı
4
17675347.jpg

Hatay'ın Yayladağı ilçesi kırsalına Suriye yönünden gelen bir top mermisi düştü. Olay üzerine Türkiye'den de karşı atış yapıldı.

spacer.gif

Suriye'den yapılan top atışları sırasında, akşam saatlerinde bir top mermisi Hatay'ın Yayladağı ilçesi sınırlarına düştü.
Özgür Suriye Ordusu ile yaşanan çatışmalar sırasında, Suriye Ordusu'nun Lazkiye kenti sınırından attığı top mermisi, Hatay'ın Yayladağı ilçesi Aşağı Pullu Yazı Köyü kırsalına düştü. Top mermisinin Türkiye topraklarına düşmesi üzerine, ilçedeki 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na ait obüsler, Suriye topraklarına top atışı yaptı. Top mermisinin kırsal alana düşmesi, can ve mal kaybını önledi. Askeri yetkililer, askerin teyakkuz halinde olduğu öğrenildi.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi'nde Suriye'nin attığı top mermisinin patlaması sonucu 5 kişinin yaşamını yitirmesi ve 10 kişininin yaralanmasının ardından Türkiye angajman kuralları gereği Suriye'de tespit edilen askeri noktalara top atışı yapmıştı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21633715.asp

$ervante$

Asistan
Reaksiyon puanı
1
savaşmayalım her iki tarafta kötü yaralar alıcak

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Suriye bölgesinden atılan bir havan topu mermisi, Hatay'ın Yayladağı ilçesine düştü.
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Suriye bölgesinden atılan bir havan mermisinin Yayladağı ilçesindeki kırsal alana düştüğünü bildirdi. Olayda ölen ya da yaralan olmadığını belirten Lekesiz, bölgedeki askeri birlikten anında karşı atış yapıldığını açıkladı.

Vali Lekesiz, Suriye bölgesinden atılan bir havan topu mermisinin, Türkiye sınırından yaklaşık 50 metre içerideki, Yayladağı ilçesine bağlı Aşağıpulluyazı köyü kırsal alanına düştüğünü bildirdi.

DÜN DE ALTINÖZÜ'NE DÜŞMÜŞTÜ

Öte yandan dün Suriye tarafından atılan bir havan mermisinin de Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesi Sarıbük mezraası yakınındaki fidanlığa düştüğü öğrenildi.

Sarıbük mezraası sakinleri, uzun zamandan beri Suriye sınırında bulunan köylerde çatışmaların yaşandığını, bu olaylardan çok rahatsızlık duyduklarını belirtti.

Bahçesine mermi düşen Sarıbük mezraası sakini Salim Şerekioğlu, dün 16.00 sularında evde oturduğu esnada bir patlama sesi duyduklarını ve hemen yere yattıklarını, çok korktuklarını kaydetti.

Olayın ardından hemen dışarı çıkıp etrafı kontrol ettiğini belirten Şerekioğlu, "Etrafta bulunan çocuklar bir şey düştüğünü görmüş. Olay yerine gittim ve hemen ardından buraya bölgeye jandarma ve savcı geldi. Fidanlığa havan mermisi düştüğünü gördük" diye konuştu.

Ahmet Şerekioğlu ise öğleden sonra bir patlama sesi duyduklarını, patlamanın ardından ortalığın toz duman olduğunu söyledi.

Patlamanın, evlerine yaklaşık 100 metre mesafede fidanlıkta gerçekleştiğini ve hemen jandarmaya bilgi verdiklerini vurgulayan Şerekioğlu, "Bölgeye jandarma olay yeri inceleme ekibi geldi. Ekipler bölgede incelemelerde bulundu. Çok sayıda şarapnel parçası toplandı. Köye 100 metre mesafe var zaten yani evlerden birine düşse ne yapardık; bilmiyorum" dedi.

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2012/10/05/suriyeden-bir-top-mermisi-de-hataya

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
yahu ne savaşı Allah aşkına. hala savaş çıkacağını sananlar mı var?

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
böyle devam ederse sık sık karşılık alacaklar bizden

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Sıfır sorun.

conquistador

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Adamlar bizib sınır politikamızı umursamasın, sivillerimize yüksek ihtimalle kasıtlı ateş açsın biz hala yok efendim barışı koruyalım yok efendim sıfır sorun, yok efendim iç işlerine karışılmaz diye kendimizi kandıralım. Dün 5 vatandaşımızı katletti şerefsiz Esad yarın bir gün şehir merkezini bombalamayacağının ne garantisi var? Ama biz barışı koruyalım değil mi? Orada Suriye halkına yapılmadık işkence bırakmadı Esad ama olmaz biz içişlerine karışmayalım değil mi? Kürtler Irak'taki senaryodan aldıkları cesaretle resmen devlet kurma hazırlığındalar bizdeki vatan hainleri Kürtlere dokunursanız tankların önüne geçeriz diyor ama olmaz değil mi? Biz Suriye'ye müdahele edemeyiz nitekim barış var ya bölgemizde. Sulh rüzgarları esiyor her yer günlük güneşlik ya biz hala tamamen farklı bir felsefeyle söylenen "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözünü sapkın fikirlere kalkan edinelim.
Ya çok merak ediyorum koca bir şaka falan mı varda ben habersizim? Yani Türk insanı yanı başında onbinlerin katledilmesine bu kadar seyirci kalıyor olamaz ya. Hadi onu geçtim yanı başında Kürt devleti kurulurken pasif kalmayı istiyor olamaz. Hadi onu da geçtim kendi insanı katledilirken hala barış çığırtkanlığı yapıyor olamaz. Birde çok komik yani müdahele edersek Amerika'nın istediği olur diyenler var. Ya adamlar birşeyleri değiştirmek istediği zaman bize mi sordu? Irak'ı yakıp yıkarken fikrimizi mi aldılar veya bize mi ihtiyaç duydularda bugün hala birileri Amerika'nın veya diğer Batı ülkelerinin Suriye'de olanı biteni umursadığını veya orada birşeyleri değiştirme ihtiyacı duyduklarını düşünüyor? Veya daha yakın bir örnek vereyim. Libya'ya müdahele ederken de Fransa maşa oldu o zaman öyle mi? Adamlar Kaddafi'yi devirmek istedi ve devirdi yani. Bugün Esad'ı devirmek isteseler alıkoyan ne? Yani bu kadar mı kör müyüz? Hadi varsayalım ki Batı'da Esad'ın devrilmesini istiyor. Onlar istiyor diye illa bizim karşı mı çıkmamız lazım? Ona bakarsanız müdahele etmezsek de Rusya ve İran'ın maşası oluyoruz o zaman? Hadi buyurun buradan yakın.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bu top mermiside çok düşmeye başladı artık bizim sınırlara...

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Çocuklar top uynuyor normaldir!

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Adamlar bizib sınır politikamızı umursamasın, sivillerimize yüksek ihtimalle kasıtlı ateş açsın biz hala yok efendim barışı koruyalım yok efendim sıfır sorun, yok efendim iç işlerine karışılmaz diye kendimizi kandıralım. Dün 5 vatandaşımızı katletti şerefsiz Esad yarın bir gün şehir merkezini bombalamayacağının ne garantisi var? Ama biz barışı koruyalım değil mi? Orada Suriye halkına yapılmadık işkence bırakmadı Esad ama olmaz biz içişlerine karışmayalım değil mi? Kürtler Irak'taki senaryodan aldıkları cesaretle resmen devlet kurma hazırlığındalar bizdeki vatan hainleri Kürtlere dokunursanız tankların önüne geçeriz diyor ama olmaz değil mi? Biz Suriye'ye müdahele edemeyiz nitekim barış var ya bölgemizde. Sulh rüzgarları esiyor her yer günlük güneşlik ya biz hala tamamen farklı bir felsefeyle söylenen "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözünü sapkın fikirlere kalkan edinelim.
Ya çok merak ediyorum koca bir şaka falan mı varda ben habersizim? Yani Türk insanı yanı başında onbinlerin katledilmesine bu kadar seyirci kalıyor olamaz ya. Hadi onu geçtim yanı başında Kürt devleti kurulurken pasif kalmayı istiyor olamaz. Hadi onu da geçtim kendi insanı katledilirken hala barış çığırtkanlığı yapıyor olamaz. Birde çok komik yani müdahele edersek Amerika'nın istediği olur diyenler var. Ya adamlar birşeyleri değiştirmek istediği zaman bize mi sordu? Irak'ı yakıp yıkarken fikrimizi mi aldılar veya bize mi ihtiyaç duydularda bugün hala birileri Amerika'nın veya diğer Batı ülkelerinin Suriye'de olanı biteni umursadığını veya orada birşeyleri değiştirme ihtiyacı duyduklarını düşünüyor? Veya daha yakın bir örnek vereyim. Libya'ya müdahele ederken de Fransa maşa oldu o zaman öyle mi? Adamlar Kaddafi'yi devirmek istedi ve devirdi yani. Bugün Esad'ı devirmek isteseler alıkoyan ne? Yani bu kadar mı kör müyüz? Hadi varsayalım ki Batı'da Esad'ın devrilmesini istiyor. Onlar istiyor diye illa bizim karşı mı çıkmamız lazım? Ona bakarsanız müdahele etmezsek de Rusya ve İran'ın maşası oluyoruz o zaman? Hadi buyurun buradan yakın.
Hiç tartışmaya girmeye, bir daha fazla bir yazı yazmaya niyetim yoktu ama bu yorumunu gördükten sonra yazmadan duramadım.

1. Esad, başında kiralık teröristler varken neden bir de Türkiye'yi bombalayıp iyice pisliğin içine batsın, deli mi?
2. Esad, Suriye halkına karşı mı bir mücadele içindedir, yoksa bazı medyanın kısık sesle söylediği gibi Libya'dan gelen kiralık teröristler, CIA ve Mossad ile mi?
3. Irak'ta Saddam kaybetti ve pkk güç kazandı, bölgesel yönetim ortaya çıktı, terör azdı. Suriye'de nasıl tersi olabileceğini düşünüyorsunuz? Buyrun aşağıdaki bağlantıya bakın. Esad sayesinde mi yoksa ÖSO denilen teröristler sayesinde mi bunlar gerçekleşiyor?
http://gundem.milliyet.com.tr/pyd-t...em/gundemdetay/05.10.2012/1607261/default.htm
4. Türk Milleti, Irak'ta resmi sayılara göre (gerçek sayılar daha büyük) 1,5 milyon insanın katledilmesine nasıl seyirci kaldı? İşin arkasında ABD olunca zor geliyor değil mi?
5. Atılan topların ÖSO denilen teröristler tarafından atılmadığından çok mu eminsiniz?
6. Suriye ile Irak'ın durumları aynı mıdır? Rusya-Çin desteği neyi ifade ediyor?
7. Sizce BOP neden var? Bu değişime kaç ülke dahildir biliyor musunuz? ABD'nin bunda çıkarı yok mu?
8. Fransa Libya'da maşa mı oldu yoksa petrolden payını almak için mi ileri atıldı? Biz Suriye'den neyi alacağız? (Bir şey alma derdinde değilim, Suriye halkının zenginliği tamamen kendine aittir. Irak yıkıldığında inşaat işi Türkiye'ye kalacak, para kazanacağız diye sevinen vicdansızlardan değilim.)
9. Türkiye tam bağımsızlığını kazandığı zaman dünyanın büyük güçleri arasına girebilecek tarihe, birikime, zenginliğe sahiptir. Ne Rusya, ne ABD, ne Çin, ne bilmem kimin maşası olacak ülke değildir. Kendi çıkarları doğrultusunda, kendi kararlarını verebilmelidir. Yoksa olacak olan ABD-Rusya-Çin rekabetinin altında ezilmektir.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Adım adım sürükleniyoruz..

Rusya'dan Türkiye'ye ince mesaj

Rusya, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden Suriye'ye yönelik çıkan tezkereyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Türkiye Suriye gerilimi her geçen gün tırmanıyor. Geçtiğimiz günlerde Akçakale'ye düşen Suriye top mermesi sonrasında Türkiye'nin aynı anda misilleme yapmasından sonra dün akşam da benzer bir olay yaşandı.

Suriye'den yapılan top atışları sırasında, dün akşam saatlerinde bir top mermisi Hatay'ın Yayladağı ilçesi sınırlarına düştü.

Top mermisinin Türkiye topraklarına düşmesi üzerine, ilçedeki 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na ait obüsler, Suriye topraklarına top atışı yaptı.

RUSYA'DAN İNCE MESAJ!

Dünya gelişmeleri yakından takip ederken, bir açıklama da Rusya'dan geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinden yayımlanan açıklamada, şöyle denildi:

"Türkiye'nin itidalli davranacağını ve bölgedeki durumu daha da zorlaştırabilecek hiçbir adım atmayacağını umduğumuzu belirtmek istiyoruz. Türkiye Hükümeti yetkilileri ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan, Suriye konusunda uluslararası toplumla koordineli hareket edecekleri ve bölgedeki durumun kötüleşmesine engel olacakları yönündeki iyi niyetli açıklamaları kaydettik."

Kaynak