Süreyya Ayhan'ın cezası dört yıla indirildi

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu'nun milli atlet Süreyya Ayhan Kop'a verdiği ömür boyu men cezasını dört yıla indirdi.

Doping yaptığı için pistlerden ömür boyu men edilen Süreyya Ayhan Kop'un cezası dört yıla indirildi.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Ceza Kurulu'nun ömür boyu men cezası değiştirmemesi üzerine Ayhan'ın ikinci kez itirazda bulunduğu Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Tahkim Kurulu, cezayı dört yıla indirdi.

Kurulun, dört yıllık cezanın iki yılını milli sporcunun doping maddesi kullanması nedeniyle, diğer iki yılını da yurt dışında doping yaptığı gerekçesiyle verdiği belirtildi.

GSGM Tahkim Kurulu, atletin antrenörü ve eşi Yücel Kop'un iki yıllık cezasını ise onadı.

Ayhan Kop, ABD'de kamp yaptığı dönemde Dünya Anti Doping Ajansı'na (WADA) verdiği numunelerin ikisinde de yasaklı maddeye rastlanmasının ardından Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu tarafından ömür boyu pistlerden men cezasına çarptırılmıştı.

Süreyya Ayhan Kop'un cezasının ömür boyu menden dört yıla indirilmesi, 30 yaşındaki atletin kariyerinin fiilen sona erdiği gerçeğini çok büyük ihtimalle değiştirmeyecek.

kaynak : http://www.cnnturk.com/SPOR/DIGER/haber_detay.asp?PID=176&haberID=465105

ridvan1452

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
24
kadın bitti zaten daha ne indirsin

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Zaten ülkem adına yarışmasını zerre kadar istemiyorum.

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Süreyya bunları bilerek mi yapıyor bilmiyorum ama Türkiye'yi temsil etmeye yakıştıramıyorum kendisini..