Süresiz Çok Yüksek Miktarda Işlemciye Overclock Yaplabilir Mi?

Reaksiyon puanı
277
İnternetde gördüm kimisi soğuk bir madde ile Overclock yapıyor kimisi 15yıllık işlemci ile 5ghz kimisi 3 yıl önceki işlemciyle 7 kimisi şimdiki işlemci ile 9ghz ye çıkmış ama o kullanılan madde hemen ısındığı için çok az bir süre OC yapılabiliyor mesela 4ghz bir işlemci ile bir kereliğine mahsus olarak soğutup aylarca yıllarca 7-8-9ghz hızlara ulaşıla bilir mi?

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,317
Yapılabileceğini sanmıyorum. Yapılsa bile o şekilde kullanılabileceğini sanmıyorum.

Bana göre bunun sebepleri:

1- Bir işlemciye O/C yaptığın zaman daha çok ısınır, işlemci en nihayetinde yanar.
2- Bir işlemciye O/C yaptığın zaman tükettiği güç artar, bu sefer de PSU yetmez.
3- Böyle bir şey mümkün olsa kimsenin yeni bir işlemci almasına gerek kalmazdı.

Reaksiyon puanı
277
Yapılırda sıvı nitrojen gerekiyor
Onuda senin benim gibi insanlar bulamaz.
abi bende onu diyorum zaten bulmayı bırak bir süreden sonra kendisi bile ısınmaya başlıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yapılabileceğini sanmıyorum. Yapılsa bile o şekilde kullanılabileceğini sanmıyorum.

Bana göre bunun sebepleri:

1- Bir işlemciye O/C yaptığın zaman daha çok ısınır, işlemci en nihayetinde yanar.
2- Bir işlemciye O/C yaptığın zaman tükettiği güç artar, bu sefer de PSU yetmez.
3- Böyle bir şey mümkün olsa kimsenin yeni bir işlemci almasına gerek kalmazdı.
abi nasıl yanabilir ki benim dediğim mesela nitrojen ile -100-200 dereceleri görüyor ben 300 derecee arttırıp sistemi yakacak kadar bir oc yapalım demiyorum ki

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,085
İnternetde gördüm kimisi soğuk bir madde ile Overclock yapıyor kimisi 15yıllık işlemci ile 5ghz kimisi 3 yıl önceki işlemciyle 7 kimisi şimdiki işlemci ile 9ghz ye çıkmış ama o kullanılan madde hemen ısındığı için çok az bir süre OC yapılabiliyor mesela 4ghz bir işlemci ile bir kereliğine mahsus olarak soğutup aylarca yıllarca 7-8-9ghz hızlara ulaşıla bilir mi?
Hocam siz apu toplamak istiyordunuz hiç öyle düşünmeyin sıvı nitrojen gerekli o hızlara ulaşması aşırı zor ama yakın zamanda işlemci markaları getirebilir o hızlarda çalışan işlemci yakında dediğim 6 yıla falan

Reaksiyon puanı
277
Hocam siz apu toplamak istiyordunuz hiç öyle düşünmeyin sıvı nitrojen gerekli o hızlara ulaşması aşırı zor ama yakın zamanda işlemci markaları getirebilir o hızlarda çalışan işlemci yakında dediğim 6 yıla falan
hok hocam apu toplamak hala hayalim ama geçen gün 3150 yedik anlaşılan o parayı toplayana kadar 1 yıl falan geçecek :(

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Sıvı azot ile yapıyorlar.Eksi 195 derece. Rekor denemeleri için ve o anlık yapıyorlar. Uzun süreli kullanım diye bi şey mümkün değil ve öyle her taraf ,karman çorman,olmaz yani. :)

Overclock ,yapılabilmeye müsait işlemcilere ,yapılır,istenirse. Anakartının ve en azından soğutmanın da düzgün bi şey olması lazım ,ama.İlla çok iyi ,pahalı bi soğutma gerekmiyebilir. İşlemciye göre de bu durum,değişir.