Sürekli reset-görüntü yok-bip sesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Wayne92
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Wayne92

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar Merhaba.
Bircok konu açılmış gerek burada gerek başka sitelerde fakat halen bir çözüm bulamadım.
Bilgisayarin power tuşuna basıyorum,fanlar dönmeye başlıyor,anakartta ışık yanıyor. Ne uzun ne kısa bir bip sesi geliyor ve biraz daha çalıştıktan sonra kapaniyor. Herhangi bir tuşa basmiyorum ve yeniden açılıyor. Bazen bip sesi çıkmadan reset atıyor.
Ramlerin yerlerini değiştirdim,bircok kabloyu çıkarıp taktım,ekran kartını çıkarıp taktım içini iyice temizledim halen bir ilerleme yok.
Ayrıca ramleri bilgisayarciya götürdüm çalıştığını kontrol etmek için bir problem yok dedi.fakat okuduğum her yerde sorunun ram kaynaklı olduğu yazıyor. Cevaplarinizi bekliyorum.

Wayne92

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar bilgisi olan kimse yok mu?

dovmee

Super Сasual Dating - Genuine Damsels
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
Anlaşılan biosun başlamıyor..
Açılışda klavyeye müdahale edebiliyormusun?
açılışta alt+B ye basarak bi açmayı dene bakalım.

yavuzbaba1981

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Büyük olasılıkla RAM den ama başka sebebi de olabilir. Tek RAM ile dene bios u sıfırla ayarlarını setup a girip yapabilirsin yada anakartin üzerindeki jumper ile.

Wayne92

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar oncelikle alakasız için teşekkür ederim. Ramleri tek,çift,farklı slotlarda her şekilde denedim bi sonuç yok. Bios pilini çıkarabilirim fakat klavyeyle herhangi bir müdahele için gerekli zaman olmuyor,kısa sürede reset atıyor ve döngü devam ediyor. Açılıyor,biiiip sesi, 2 3 saniye sonra reset. Bazen ikinci açılışta bip sesi gelmiyor ama reset atıyor.

Mourn

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Arkadaslar oncelikle alakasız için teşekkür ederim. Ramleri tek,çift,farklı slotlarda her şekilde denedim bi sonuç yok. Bios pilini çıkarabilirim fakat klavyeyle herhangi bir müdahele için gerekli zaman olmuyor,kısa sürede reset atıyor ve döngü devam ediyor. Açılıyor,biiiip sesi, 2 3 saniye sonra reset. Bazen ikinci açılışta bip sesi gelmiyor ama reset atıyor.
biip sesi geliyorsa işlemcin vefat etmiştir

Wayne92

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam yorum için sagolasin. %100 Emin sen işlemci siparisi vereceğim

dieselhazza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abicim bu islemciye isaret eder ama islemci de kolay kolay vefat etmez. Goster bir birgisayarciya eger islemciyse al bir tane tak kullan. Ekran kartina baktin mi baska bilgisayara takipta? Ama yazdiklarina gore islemci vefat etmis

Wayne92

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yorum icin Sağol diesel. Bilgisayarciya ramleri ve ekran kartını verdim denemesi için ram lerde sıkıntı yok ama ekran kartını deneyemem sorun varsa bana masraf yapar dedi. Ekran kartını sokup calistirdigimda da aynı şeyler devam ediyor.dün gece işlemci fanini sokup işlemciyi açtım ve biraz siyahlıKlar gördüm metal kısımda.ayrıca hdd leri de sokup çalıştırmayı denedim. Sanırım dediginiz gibi sorun işlemcide.

dovmee

Cezalı
Reaksiyon puanı
2
Problemin bios kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Anakart markan nedir.
Gigabyte yada asus sa cleae cmos dene.
anakart üzerinde pinlerle yapacaksın.

cuteftp

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Benimde başıma böyle birşey gelmişti. Açma tuşuna bastığımda sadece fan sesi geliyordu ve hiç tepkime yoktu. Acer netbookun bir kaç tuşuna basıp bios flashlayarak yapmıştım

tatar26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
power tusuna bak sorun onda olmasın kısa devre yapmasın veya powere gelen kablonun anakart girişine bak kısa devre oradada olmasın

Wayne92

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar biraz gec dönebildim kusura bakmayın yoğun bir hafta geçiriyorum.

Anakart markam Gigabyte,fakat pinlerle ne yapacağımı tam olarak anlamadım @dovmee

Eger power tuşunda kısa devre varsa ne yapmalıyım Tatar26?

Rylad

Asistan
Reaksiyon puanı
12
işlemciyi değiştirip dene bide termal macun vs onları yenile

dovmee

Cezalı
Reaksiyon puanı
2
Arkadaslar biraz gec dönebildim kusura bakmayın yoğun bir hafta geçiriyorum.

Anakart markam Gigabyte,fakat pinlerle ne yapacağımı tam olarak anlamadım @dovmee

Eger power tuşunda kısa devre varsa ne yapmalıyım Tatar26?

Selamlar;
arama motorlarına gigabyte anakartlarda cmos resetleme-bios resetleme gibi yazıp aratırsanız.birçok video ve içerikden faydalanabilirisiniz
hepsini burada yazıya dökmek zor,sadece yol gösterebiliriz.
Gerisi biraz araştırmaya kalıyor.

Wayne92

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cmos denedim sonuc yok.bios pilini cikarip 1 gun bekledim sonuc yok.sorunu videoya aldim belki daha acik olur diye fakat ilk mesaja ekleyemedim.buraya ekliyorum. https://youtu.be/Ne9aToc2cOM

Wayne92

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Laptop değil. Ramleri denettirdim problem yokmuş.

Reaksiyon puanı
3
Laptop değil. Ramleri denettirdim problem yokmuş.
üstte yazmışsın pardon görmedim bak şimdi anakartı görüyormu bu cihaz yani anakart modeline göre yazılar geliyormu bu birinci sorum 2. ise bu arıza olmadan önce bilgisayarı kasıcak yada vüris olabilicek program video film vb şeyler indirdinmi ?

mstf2007

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sorun bios kaynaklı aynı olay bende de oldu.