Super Talent En Ucuz 64GB SSD'yi Duyurdu

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
»

supertalentssd.jpg

Her ne kadar gigabyte başına fiyat olarak mekanik disklere göre halen çok daha pahalı olsalar da, SSD'ler her geçen gün satın alınabilir düzeye biraz daha yaklaşıyorlar. SSD pazarında rakip firma sayısı gerçekten çok. Durum böyle olunca bazı firmalar "en uygun fiyatlı ürün bizde" diye reklam yapabilmek için katı durum disklerin sahip olduğu yüksek fiyatlardan mümkün olan en iyi şekilde yararlanmaktalar. OCZ Core serisi SSD'leri piyasaya sürdüğünde 32GB kapasiteli diskler ilk defa 200 USD'nin altına indi. Aradan birkaç ay daha geçti ve bu sefer de 64GB diskler 200 doların altından satılmaya başlanacak fakat bu kez Super Talent sahne alıyor.

Super Talent MasterDrive LX serisini 128GB ve 64GB SSD'lerle genişletti. 128GB'lık modelin fiyatı 299 USD ve 64GB modelin fiyatı ise "sadece" 179 USD. 2.5" boyutlarındaki disklerin okuma ve yazma hızları sırasıyla 100MB/s ve 40 MB/s. Evet, piyasadaki diğer katı disklere göre oldukça yavaşlar fakat ucuz olmalarını sağlayan da bu (MLC tipi flaş yongalar uygun fiyatlı fakat yavaştır). Hızlı SSD'lerin (okuma hızı 150MB/s ve üzeri olanlar) bundan iki veya üç kat daha pahalı olabildiklerini biliyoruz.

Bu disklerin darbelere karşı dayanımı diğer SSD'ler gibi yüksek çünkü mekanik hiçbir bileşeni yok. Ayrıca ürün tanımlamalarında 64GB MasterDrive LX'in hergün 50GB yazıp silme işlemi yapılması kaydıyla tam 35 sene, 128GB'ın ise 70 sene çalışabileceği yazıyor. Ürünlerin gelecek hafta piyasada olmaları bekleniyor.

Kaynak

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
oooo bu hızla Fiyatları uygun duruma gelicek gibi :) bir kaç seneye kadar SSD Diskleri kullanmaya başlıyacağız sanırım :)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Ne değişti acaba, üretim maliyeti mi azaldı? Durduk yerde niye ucuza satıyorsunuz yahu ne güzel 500 dolara 32 GB alıp hava atacaktık.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ssd güzel birşey de bunların teknolojisini anlayamadım ben tam olarak..
yani flash diskleri "RAID 0" daki gibi yan yana dizip öyle birşeyler yapsalar olmuyor mu?!