Süper Lig'de kıyamet kopacak!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 0ReiS0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
92
15740.jpg

Süper Lig'de kıyamet kopacak!
04 Eylül 2008 Perşembe 10:21
Federasyon Süper Lig naklen yayın gelirlerini dağıtım kriterlerini belirledi. Belirlenen kriterler kıyamet koparacak!

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, İstanbul'da yaptığı toplantıda, Turkcell Süper Lig naklen yayın gelirlerinin dağıtım kriterlerini belirledi.

Bu kriterlerden göze çarpan en önemli madde ise "Yayın gelirinin yüzde 11'i Turkcell Süper Lig'de şampiyon olan takımlara, şampiyonluk sayılarına göre verilmesi" oldu.

Buna göre Beşiktaş ve Trabzonspor'un yayın gelirlerinden büyük bir kaybı olacak. Çünkü Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 17'şer şampiyonluğu bulunduğu için sezona 12,6 milyon YTL garanti yayın geliri ile başlayacak. Beşiktaş ise şimdiye kadar 12 şampiyonluk kazandığı için sezona 9,2 milyon YTL garanti yayın geliri ile başlayacak. Bu rakam ligde 6 şampiyonluğu bulunan Trabzonspor için ise daha da az olacak.

Son dört sezon aynı para!
Örneğin; 2007/2008 sezonu sonunda Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a sezon sonunda toplam yayın geliri olarak 23 milyon YTL verilmişti. Trabzonspor'a ise geçtiğimiz sezonu 6. sırada tamamlamasına rağmen 18 milyon YTL verilmişti.

Aradaki fark uçurum gibi!
Yeni sisteme göre ise; Fenerbahçe ve Galatasaray 12,6 milyon YTL, Beşiktaş'a ise 9,2 milyon YTL garanti yayın geliri verileceği için sezon sonunda bu fark büyüyecek.

İşte dağıtım kriterleri
Futbol Federasyon'dan yapılan açıklamaya göre, yönetim kurulu, 22.07.2005 tarihli TFF Yönetim Kurulu kararında belirlenen ilkeler doğrultusunda, 2008-2009 sezonundan itibaren uygulanmak üzere yayın kriterlerini şöyle oluşturdu:
Naklen yayın gelirlerinin;

- Yüzde 11'i Turkcell Süper Lig'de şampiyon olan takımlara, şampiyonluk sayılarına göre,

- Yüzde 35'i 18 Turkcell Süper Lig kulübüne eşit olarak,

- Yüzde 45'i puan performansına bağlı olarak,

- Yüzde 9'u ise Turkcell Süper Lig'i ilk altı sırada bitirecek takımlara sezon sonu ödülü olarak dağıtılacaktır.

kaynak

Süper Lig'de kıyamet kopacak! haberi - 04 Eylül 2008 Perşembe 10:21

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
bence daha adil olmuş bu dağıtım. yan gelip yatmak yok.. hatta garanti parayı bile kaldırmaları gerekiyor yoksa anadolu takımları nasıl gelişecek

likable06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence büyük klupler fazla almalı. Anadolu kluplerinin maçını doğru düzgün izleyen yok. Ben 3 büyüklerin yerinde olsam havuzdan çekilir. Yayın haklarını 2 katı fiyata başka kuruluşa satardım...

nyoo

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ya kimse kusura bakmasın ama Trabzonspor nin Galatasaray ve Fenerbahçe ile aynı yayın hakkına sahip olması inanılmaz mantıksızdı yaa, hatta Beşiktaş'ın kinin dahi düşürülmesi lazımdı. Nitekim öyle de oldu. Bu takımların TC sınırları içerisinde taraftar sayıları aynı mı ki ? receiver satın alan sayılarının oranı aynı olsun, bence çok isabet olmuş.