Super Cache 5

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Carnage
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Carnage

Prime Сasual Dating - ****** *****
Cezalı
Reaksiyon puanı
4
Merhabalar. Ram'in bir kısmını HDD'nin tampon belleği gibi kullanmaya yarayan Super Cache isimli yazılımın deneme sürümünü indirdim ancak acemilikten dolayı kullanamıyorum. Bu programın kullanımı hakkında detaylı bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Bir sitede gördüğüme göre bu yazılım hdd'nin okuma yazma oranını uçuruyormuş.(Adam SSD'sinin okuma hızının yaklaşık 5 GB/sn'ye çıktığını iddia ediyor. Crystal Disk Mark'tan ekran görüntüsü koymuş. Evet yanlış görmedim SATA 3'ün izin verdiği hızın 8 katı) Bu iddiaya ben de inanamasam da bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim.

Not:Bahsettiğim ekran görüntüsü. Şok olmaya hazır olun:
SSDspeeds.png

DJSaint

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu prgramı bilmem ama benim bi aralar kullandığım eboostr diye bi prgram vardı.Daha sade,basit,anlaşılır ve türkçe.Ama bu prgramın asıl amacı ram takviyesi.Senin dediğin tampon bellek özelliğide var yanılmıyosam.Hiçbir sitede bahsetmiyor bu özelliğinden gördüğüm kadarıyla ama var.eğer ram lerim yeterliyse tabi.4 gb tavsiye.Harddiski fazla kullanmayıp tümünü yada büyük kısmını ramde tutup ramin kendi içinde çeviriyor.Tabi kullanım sırasında ramler çiddi olarak dolu gözüküyor herşeyi ramde tuttuğu için.Ben tam olarak kullanmadım bu özelliği ama bi dene istersen.

Carnage

Cezalı
Reaksiyon puanı
4
Bu prgramı bilmem ama benim bi aralar kullandığım eboostr diye bi prgram vardı.Daha sade,basit,anlaşılır ve türkçe.Ama bu prgramın asıl amacı ram takviyesi.Senin dediğin tampon bellek özelliğide var yanılmıyosam.Hiçbir sitede bahsetmiyor bu özelliğinden gördüğüm kadarıyla ama var.eğer ram lerim yeterliyse tabi.4 gb tavsiye.Harddiski fazla kullanmayıp tümünü yada büyük kısmını ramde tutup ramin kendi içinde çeviriyor.Tabi kullanım sırasında ramler çiddi olarak dolu gözüküyor herşeyi ramde tuttuğu için.Ben tam olarak kullanmadım bu özelliği ama bi dene istersen.

eboostr'ı kullanmadım. Ama bahsettiğiniz iş için RAMDISK'i kullanıyorum. Eğer bu yazılım gibi cache özelliği varsa denemeye değer.

Carnage

Cezalı
Reaksiyon puanı
4
Maalesef ebooster Windows 7'deki ReadyBoost teknolojisinin benzerinden başka bir şey değil. Bu program ile aynı işlevde değil.

DJSaint

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum üşünmedim ve prg. kurdum ve dediğim gibi eboostr da ön belleği ramde tutma özelliği var her nekadar bahsedilmesede (kendi sitesine bakmadım) ama malesef max 1 gb. sistem ram tavsiyesi min. 4 gb kullanılabilir 1 gb.buda senin işini görmez herhalde.işimi görür dersen yardımcı olurum.ama dediğin prgramı vaktim olursa bi indirip kurar denerim ve sana yardıcı olmaya çalışırım.eğer hala olayı çözmediysen yada başka bi yardım olmazsa.hatta şimdi bi indirim prg. bi ara denerim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
[MENTION=82647]Carnage[/MENTION] dostum idda edilenler doğru. Ben programın full sürümünü bir ara denedim ve üstte gösterilen test programlarıyla test ettiğin zaman hakikatende o sonuçları alıyorsun. Fakat kahrolası ram'imin yetersizliği yüzünden programı kullanmaya devam edemedim çünkü program ön bellek için ram'in bir kısmını yediği için Windows 7 de zaten yetersiz olan 4 gb ram bu programdan sonra iyice yetersiz hale geldi ve bende yazılımı silmek zorunda kaldım. Yoksa bilgisayarında yüksek ram'i olan kullanıcılar için süper bir yazılım ! Benim tavsiyem minimum 12 maks 16 gb ram ve bunun 4gb lık kısmını tampon olarak kullanmak ! Haa ayrıca tabiki Sistem / Gelişmiş Sistem Ayarları / Performans altında harddisk önbellek dosyasınıda iptal etmelisiniz ! Tabii dediğim gibi yüksek ram kapasitesi gerekiyor bunlar için... Ayrıca bu yazılımı kullanmasanız bile minimum 8 gb ram'e sahip kullanıcılar hd önbellek dosyasını iptal ederek performans artışı yaşayabilirler... Çünkü bilgisayarı yavaşlatan en büyük sorun mekanik diskler :(

Carnage

Cezalı
Reaksiyon puanı
4
Maalesef bende de 4 gb ram var ve anakart daha fazla ram'e izin vermiyor. Yeni topladığım bir sistemde deneyebilirim ancak. Kullanmaya çöalıştığım bu program sürekli hata verince sildim. Bir kez daha hatırlatayım: Programın üreticisi bile bu programı kullanırken diskinizin stabil çalışabileceğinin garantisini vermiyorlar. Aman diyeyim, sakata gelmeyelim. Keşke 5 gb/sn gibi bir şey mümkün olsa.