Sunucu Günlük Boyutunun Arttırılması

gungorm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamınaleyküm arkadaşlar. Çalıştığım kurumda kullanmış olduğum sunucuların eventlarının kapasitesini 500MB yapmama rağmen bu kapasiteye ulaşmıyor ve önceki eventları kendi siliyor. Acaba belli bir sayının üstünde olay tutmuyor mu? Kapasite'den başka sayısının da önemi var mı. Sunumculardan anlayan varsa yardımcı olsun lütfen..

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Yok mu SDN de sunucudan anlayan şimdi ?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Selamınaleyküm arkadaşlar. Çalıştığım kurumda kullanmış olduğum sunucuların eventlarının kapasitesini 500MB yapmama rağmen bu kapasiteye ulaşmıyor ve önceki eventları kendi siliyor. Acaba belli bir sayının üstünde olay tutmuyor mu? Kapasite'den başka sayısının da önemi var mı. Sunumculardan anlayan varsa yardımcı olsun lütfen..

Yok mu SDN de sunucudan anlayan şimdi ?

:)

Yeni gördüm.

Sisteminizi yazmamışsınız. Eklediğim iki ekranda da benzer ayarlar var bunlardan ilki Server 2008 , ikincisi ise Server 2003 eknlarıdır.

her olay günlüğü için yani uygulama,sistem,güvenlik ... ayrı ayrı özelliklerine girip çıkan seçeneklerden size uygun olanını veya, üzerine yazma, kendim temizleyeceğim şeklinde seçebilirsiniz.

Eğer kendim temizlerim dediğiniz zaman, günlüklerden bir veya birkaçının kapasitesi dolduğunda ekrana uyarı mesajı verir bunu takip etmelisiniz. Bu aşamada günlükleri temizlemeden önce istediğiniz bir yere yedekleyerek boşaltırsınız.

İyi forumlar.

Server 2008
kToxI.png

Server 2003
dzmIf.png

gungorm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sistem windows 2003 server. sorun ise log dosyalarının 60 günden fazla tutulmaması. ben istiyorum ki 60 günden fazla da tutsun logları 500 mb olunca ben logları kaydedeyim biyere. ya da böyle bir program var mıdır eventları kaydedip yedekleyebilecek