S'ümü servise vereceğim ama.... :(

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Herkese önerdiğim S4'üm açıkçası bugün beni resmen yarıyolda bırakarak arıza gibi bir şey yaptı. Akşam şarja taktım. Telefonu kapattım şarjdayken. Neyse sabah baktım yeşil led yanıyor ekranda 100 yazıyor ben de çektim şarjdan açtım telefonu cebime attım. 10 dakika sonra baktım ekranda hala samsung yazıyor ve cihaz da feci ısınmış. Ben de kapatmaya çalıştım kapanmadı bataryayı çıkardım. Şişme falan yoktu ama tekrar taktım sadece %80 kalmış Bir anda %20 gitmiş. Ondan sonra bir ara 90 yazdı. Anlamadım gitti. Ve şarj tüketimi acayip arttı. Buna rağmen performans bayağı bir düştü. Acayip kasılmalar başladı. Noldu buna bilmiyorum ama fikri olan varsa yazsın lütfen. Cihaz şu an çalışıyor ve rootlu falan da değil. Garanti devam ediyor. Neyse aradım desteği bana servise gidin kullanıcı hatası yoksa ücretsiz onarılır ve bakılır telefonunuza dendi. Yalnız asıl kafamdaki soru işareti nasıl bir kullanıcı hatası olabilir? Sonuçta rootlu değil ne yapabilirim ki bu alete? Birisi bana bunu açıklayabilir mi? Ve daha önce bu drumu yaşayan arkadaşlar lütfen destek verin. Şimdiden üşenmeden okuduğunuz için teşekkür ederim. :) :mellow:

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Akşamdan sabaha şarjda beklettiğiniz için olmuştur. Başka bir açıklaması yok gibi.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Akşamdan sabaha şarjda beklettiğiniz için olmuştur. Başka bir açıklaması yok gibi.
Hocam iyi de ben her zaman telefonu 00.00-08.00 arası şarjda kalıyor. Dün 04.00-08.00 arasında şarj ettim ama kapalıydı. Kapalı olduğundan olabilir mi?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Hep böyle yapıyorsanız bataryayı öldürmüşsünüz demektir. Telefonu garantiye verin. Format atar, bataryayı yenilerler, sorun kalmaz. Abimin 4 aylık S4'ünün de bataryası şişmişti gerçi, üstelik o şarjda bile bekletmiyordu. Düzgün şarj ettiği halde bataryası öldü.

nurdede1986

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Garanti ye gönderin birebir değilim bile verebilirler ana kart arızasına neden olmuş olabilir elektrik akımı

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Garanti ye gönderin birebir değilim bile verebilirler ana kart arızasına neden olmuş olabilir elektrik akımı
Bugün verdim servise. Dedim ısınıyor şqrj sıkıntısı batarya falan açtılar telefonu biraz bakıp garanti belgesi bile idtemeden aldılar.cbir tane de belge verdiler. Bakalım nolacak?

vasooo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
kullanıcı hatası değil.ücretsiz değişim yapılır.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Bataryada bir sorun var galiba bizim sınıftan bir elemanda böyle sorun yaşıyordu servise yolladı bataryayı değiştirmişler galiba.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bataryada bir sorun var galiba bizim sınıftan bir elemanda böyle sorun yaşıyordu servise yolladı bataryayı değiştirmişler galiba.
Bugün 15.00 gibi verdim servise şimdi gidip aldım bataryayı değişmişler. Sorun çözüldü.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Şarjda bekletmeyip de napıcaz gece şarja taktıktan 2 saat sonra uyanıp onu mu çıkarıcaz :) ben hep gece takarım sabah uyanınca çıkarırım bir sorun olmaz.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Şarjda bekletmeyip de napıcaz gece şarja taktıktan 2 saat sonra uyanıp onu mu çıkarıcaz :) ben hep gece takarım sabah uyanınca çıkarırım bir sorun olmaz.

Zararını zamanla görürsün hemen değil :)
S4'lerin %90'ında batarya sorunu oluyor. Bu S4'ün genel bi sorunu.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148

Bundan ne kadar eminsin? Malum bataryalar hakkında çok fazla şehir efsanesi var, yok batarya bitmeden şarja takmayın, tam dolmadan çıkarmayın, %15 in altına indirmeyin vb... Hiç biri de kesin bilgi değil.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Hocam kesin bilgi şu ; Lityum iyon piller istenildiği gibi şarj edilebilir. Önceki nesil pil teknolojisi böyle değildi. Tam doldurup tam boşaltmak gerekiyordu ama şimdi öyle değil. Hadi bana inanmayın, kimyacı söyledi aynı zamanda :D

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
sabrin varsa.garantiye ver , 1ayda anca gelir. haberin olsun , ben laptobumu verdim 2 hafta oldu daha tik yok dlircem .p

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bundan ne kadar eminsin? Malum bataryalar hakkında çok fazla şehir efsanesi var, yok batarya bitmeden şarja takmayın, tam dolmadan çıkarmayın, %15 in altına indirmeyin vb... Hiç biri de kesin bilgi değil.

Başıma geldiği kadar eminim. Kesin bir şey diyemicem. Ama uzun süre şarjda tutunca pil zamanla davul oluyor.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Sonuç olarak adamlar günü gününe sana yeni mis gibi dıfır batarya veriyorlar mı? Veriyorlar. Problem yok benim için. Bu arada dipnot: eski bataryada kapağı açında direkt ön yüzünde kaç mAh falan olduğu yazıyordu. Bu yenisinde arkasında yazıyor ve baya bi korece şeyler yzıyor. Yani demek istediğim bu verdikleri batarya içindeki kutudan çıkan bataryasından farklı bir batarya olabilir mi? (sorunu yaşayan bir daha yaşamasın diye)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

sabrin varsa.garantiye ver , 1ayda anca gelir. haberin olsun , ben laptobumu verdim 2 hafta oldu daha tik yok dlircem .p
Garantiye verdim 1 ayda değil 1 SAATTE verdiler. :D