Subayların hayatı

ecine2018

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi lise son sınıfım ve üniversite sınavları ile beraber subay alımı yapılmaktadır. Hedefim olduğu için ve gerekli ders anlamında çalışmaları yaptığım için kazanacağım işallah.
Fakat aklıma takılan bazı sorular bulunmaktadır.
1-) Askeri okuldan mezun olduktan sonra hangi rütbe ile çalışmaya başlıyoruz ve bu rütbeden sonra kaç yılda bir yükseliyoruz ?
2-) Askeri okuldan mezun olurken, bölümümüzü ve istediğimiz bölgeyi ve ili seçme imkanımız oluyor mu ?
3-) Çalışma saatleri bakımından çalışma saatleri normal koşullarda nasıl ?
4-) Oyak Konusunda yüzeysel bir bir bilgi
5-) Askeri Okulda okurken yaz tatillerinde izin vs. nasıl olmaktadır ?
6-) Askeri okul hangi tarihlerde bitiyor ve biter bitmez görev yerine gönderiliyor muyuz ?
ve son olarak askeri personelin mesleğinden dolayı aile hayatına olumsuz etkileri nelerdir ? Hani göreve gitme bir kaç gün gelememe, yada tayinden dolayı yıpranma gibi...
Bu sorularımı ayrıntılı olarak cevaplarsanız sevinirim Şimdiden Teşekkürler :) Allah'a Emanet Olun...

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Ben bir astsubay oğlu olarak elimden geldiğince yanıtlamaya çalışayım.

1-Asteğmen olarak başlarsın. Yükselme olayı sana kalmış. Üstünde çalışan insanlar takık olmazsa ve mesleğini hakkıyla yaparsan rütbe atlaman uzun yıllar almaz ortalama 3-4-5 yıl diyebilirim.

2-Askeri okulda bölümünü seçebiliyorsun ama istediğin şehri seçemiyorsun diye biliyorum atanma usulü oluyor.

3-Normal memur gibi ortalama sabah 8 akşam 6 diyebilirim. Bunun haricinde nöbetler, toplantılar veya atış talimleri olur o zaman ek mesai olarak sayılır.

4-Oyak temel olarak banka olaylarında askerlere kolaylıklar sağlıyor kredi vb. şeylerde. Başka meslekler oyak kullanıyor mu bilmiyorum.

5-Yaz tatili olayı normal üniversite gibi pek bir farkı yok fakat okurken daha sert bir ortamda olacağının bilincinde olmalısın.

6-4 yıllık okursan görevin bittiği zaman çaylaklık dönemi oluyor herhalde tam bir fikrim yok o konuda araştırmak lazım. Babama da sorabilirim bir ara.

7-Asker ailesi yıpranıyor evet. Örnek olarak hiçbir zaman çocukluk arkadaşım olmadı. Genelde 2-3 yılda bir şehir değiştirdik sebebi bu. Asker çocuğu düzgün eğitim alamıyor çünkü sürekli yeni yere taşın, yeni hoca yeni arkadaşlar derken samimiyet hemen kurulmuyor tabi bu olay çocuğa da bağlı. Görev zamanı olur aylarca gelemediğin zamanda olur. Misal bana olmadı ama abim yeni doğduğu zamanlarda babam Şırnak da görev yapıyormuş annem uzun bir süre(2-3 yıl) anneannemin yanında kalmak zorunda kalmıştı abimle birlikte. Güzel yanları da yok değil. Orduevi pek çok şeyde kolaylık sağlıyor. Yaz kampı avantajın var. Pek çok şehir görmüş oluyorsun monoton bir hayatın olmuyor.

yoksulgenç

Asistan
Reaksiyon puanı
50
Hiç yapılacak iş değil sürekli disiplin ve emir altında olacaksın, hergün üniforma giyeceksin