Şu ÖSS Meselesi

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Eğer Hiç takılmadan 10'a kadar sayabilecek düzeyde matematik, Yemek yerken kaşığı kulağına değil de ağzına götürebilecek kadar biyoloji, Evine bildiğin en kestirme yoldan gidebilecek kadar fizik, Doğum tarihini ezberden söyleyebilecek kadar tarih, Yağan şeyin kar değil yağmur olduğunu anlayabilecek kadar coğrafya, Başkalarından yardım almadan adını yazabilecek kadar Türkçe, Çaya şeker yerine tuz atmayacak kadar Kimya biliyorsan, Emin ol ki senin için ÖSS, doğum gününde en kestirme yoldan evine gidip senin için yaptırılan doğum günü pastasının üzerindeki yazıyı okuyarak mumları eksiksiz sayıp üfledikten sonra pastanın tadına bakıp dışarıda yağan yağmuru seyrederek çay keyfi yapabilmen kadar kolay bir iştir... Şimdiii yukarıda sayılanları yapamıyorsan lütfen usulca bu kitabı yerine koy ve hiç zaman kaybetmeden git uyu. Yapabiliyorsan dert etme, o iş tamam...

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
öss gerçekten kolay
zor olan üniversitede okumak

denedim gördüm

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
öss yi kazanmak kolay diyenlerene katılmıyorum.

ünivden sonrası mutlaka zor ama o öss hazırlık dönemi oldukça zor ... Yazşıyorum biliyorum.

Ayrıca kazanmak o kadar klay olsaydı herkes kazanırdı .

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
sanmıyorum ...

sürekli çalışıyorum sonra dönüp aaa çok kolaymış demem .....

günlerimi , aylarımı ona veriyorum neresi kolay

mozasur

Asistan
Reaksiyon puanı
1
öss kesinlikle zor üniversite dahada zor üniversiteden sonrası çok daha fazla zor ölümlü en zoru da o ya!

Intpv6

Asistan
Reaksiyon puanı
0
satphysicah0.png
satphysic2ey1.png

Yukarıdaki sorular Amerika'nın Öss'si diyebileceğimiz SAT sınavı örnek soru kitapçığından aldığım sorular, Ortalama bir İngilizcesi ve yeterli fizik bilgisi olanlar için çok kolay sorular diyebilirim şimdi bir bu sorulara bakıyorum bir de ÖSS sorularına durum ortada. Öss 1. bölüm çok da zor değil bunu kabul ediyorum ama özellikle 2. bölüm soruları bu sorular yanında daha zor kalıyor diyebilirim.

Şimdi soruyorum ÖSS zor mu yoksa ÖSS'den daha kolayları mı var ? :P
(Not: 6. sorunun cevabı (E) şıkkı )

palam

Doçent
Reaksiyon puanı
4
öss kolay da çok giren olduğundan kazanılmıyor bazı yerler. yoksa barajı geçen çok kişi var dimi. zor olan diğer arkadaşları geçmek.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
öss yi kazanmak kolay diyenlerene katılmıyorum.

ünivden sonrası mutlaka zor ama o öss hazırlık dönemi oldukça zor ... Yazşıyorum biliyorum.

Ayrıca kazanmak o kadar klay olsaydı herkes kazanırdı .

ben sonuna kadar corpus arkadaşıma katılıyorum.eğer kazanırsanız ki umarım olur görürsünüz.ben bazen keşke össye hazırlansam diyorum.hatta gittikçe zorlaşıyo.tabii şuanda kabul edilmesi sana güç gelebilir ama gerçektende öss hazırlığı daha kolay...

ayrıca çok düz mantık kurmuşsun.şöyle ki "eğer naim süleymanoğlu çok güçlü olsaydı herkesi dövebilirdi." gibi bişey olmuş. :)

DRAGUEA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
öss zor ise üniversite öğrenimi daha zor. o vize haftası o final haftasındaki stresler hiçbirşeye benzemiyor. 2 hafta boyunca hayattan kopuyorsun. Hele birde önceden hazırlgıın yoksa sınawlara çoğu zaman olmuyor (şahsen)daha da zor oluyor :D

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Öss, kpss , ales vs vs hedef yüksekse herşey zor. ancak bittikten sonra kolay geliyor.

neresionline

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Eğer Hiç takılmadan 10'a kadar sayabilecek düzeyde matematik, Yemek yerken kaşığı kulağına değil de ağzına götürebilecek kadar biyoloji, Evine bildiğin en kestirme yoldan gidebilecek kadar fizik, Doğum tarihini ezberden söyleyebilecek kadar tarih, Yağan şeyin kar değil yağmur olduğunu anlayabilecek kadar coğrafya, Başkalarından yardım almadan adını yazabilecek kadar Türkçe, Çaya şeker yerine tuz atmayacak kadar Kimya biliyorsan, Emin ol ki senin için ÖSS, doğum gününde en kestirme yoldan evine gidip senin için yaptırılan doğum günü pastasının üzerindeki yazıyı okuyarak mumları eksiksiz sayıp üfledikten sonra pastanın tadına bakıp dışarıda yağan yağmuru seyrederek çay keyfi yapabilmen kadar kolay bir iştir... Şimdiii yukarıda sayılanları yapamıyorsan lütfen usulca bu kitabı yerine koy ve hiç zaman kaybetmeden git uyu. Yapabiliyorsan dert etme, o iş tamam...

Erdal Demirkıran ın yazmış olduğu Yerim Seni ÖSS adlı kitabın arka sayfasındaki tanıtım yazası.
kitabın içeriğide ilginç
bazı fikirleride çok uçuk ama aklıma yatan bi kaç tanesi var:innocent:
yazanları yapsam mı yapmasam mı diye düşünüyorum:mrgreen:

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Öss kolay ama kime göre?
Öss kolay demek, kırmızı renk güzeldir demek gibi. Sana göre güzeldir, bana göre değildir.

Bu arada en zor sınav hayat sınavıdır.

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Öss kolay ama kime göre?
Öss kolay demek, kırmızı renk güzeldir demek gibi. Sana göre güzeldir, bana göre değildir.

Katılıyorum.

Aslında bu öss bile saçma. Kesinlikle doğru bir yöntem değil bu sırf bu eğitim yüzünden amerika da falan okumak isterdim. en azından ilgi alanıma göre sınavlara girerdim. Ama hayatta birdaha hiç işime yaramayacak şeleri şimdi görmek zorunda kalmazdım ....

Kim ne derse desin öss hazırlanma süreci benim için zor geçiyor sınav da çalışana kolay çalışmayana zor gelir...

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
ben össye 2005te girdim sistem değişmemişti henüz türev integral görmedm ben
belki de bu yüzden kolay geliyor bana ama

össye girecek arkadaşlara şimdiden çok başarılar ama benm demek istediğim
her geçen gün bir öncekinden daha da zor oluyor emin olun

üniversite vizelerden daha çok bıkacaksınız bir de uzatma ihtimalinz varsa daha çok stres olacaksınız sonra kpss ales derdi çıkacak

bakın bana benm de tus derdm var

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
Öss kolay ama kime göre?

Bu arada en zor sınav hayat sınavıdır.

mercedes marka arabaları herkes bilir.bu arabalar oldukça güzeldirler.benim beğenmemem bu güzelliği örtmez heralde.öss nin kolaylığını yaşıyacağınız ilk vize haftasında anlarsınız. :)

ayrıca tüm okullarımızda işimize hiç yaramıycak şeylerde öğretiliyo.liseyi bırakın üniversitelerde bile var bu.abd hep cazip gelir insanlarımıza.gidelim bakalım neymiş bu abd :)

Junas

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Katılıyorum.

Aslında bu öss bile saçma. Kesinlikle doğru bir yöntem değil bu sırf bu eğitim yüzünden amerika da falan okumak isterdim. en azından ilgi alanıma göre sınavlara girerdim. Ama hayatta birdaha hiç işime yaramayacak şeleri şimdi görmek zorunda kalmazdım ....

Kim ne derse desin öss hazırlanma süreci benim için zor geçiyor sınav da çalışana kolay çalışmayana zor gelir...
sonuna ve sonsuza kadar katılıyorum.

leylak

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ALLAH im herkese kolaylik versin.. isiniz zor yaf ;) resmen yarisiyorsunuz ..