Su Fatura Otomasyonu

Bu konuyu okuyanlar

uqr089

Öğrenci
Katılım
1 Aralık 2014
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Öncelikle Merhaba Arkadaşlar Şimdi Ben Artvin Çoruh Üniversitesi 2. Sınıf bilg. programcılığı okuyorum benim bu bölümü seçmemin sebebi web tasarım için benim programlama hiç ilgimi çekmiyor ama hoca gelip bize ödev veriyor proje su fatura otomasyonu yap diyo hiç bir bilgim yok bu konuda mysql phpmyadmin kullanıyoruz 2 derste tek proje bana yardım edin lütfen veritabanı dersinde tablolar oluştaracakmışın nesne tabanlı programlamada ise bu tabloları programımıza dahil edecekmişiz bana yardım edin siz yapın demiyorum bana adım adım gösterin ben yapiyim
 

falcon291

Müdavim
Katılım
6 Eylül 2012
Mesajlar
1,360
Reaksiyon puanı
45
Puanları
48
Web tasarımı yapıyorsunuz diye programlama bilmeme gerek yok yaklaşımı yanlış. Kimse kusura bakmasın ama Javascript iyi kötü bilmek zorundasınız web tasarımı için. Sonra web tasarımı yapıyoruz diye gelen adamlar javascript bilmedikleri için benim gibi 40 yaşındaki adama bu yaşta Javascript öğrenmek zorunda bırakırsınız. Bilmem anlatabildim mi?

Gelelim sorunun yanıtına, bu gibi ödevlerde hoşuma gitmeyen şey şudur, hoca bir konu ortaya atar, ama detayları paylaşmaz, sizin üretmenizi bekler, oysa ki o da adam gibi çalışmalı ve şöyle bir su otomasyonu sistemi yapcağız, şu veriler elimizde bunları cihaz okuyor eski tarihle karşılaştıracağız filan demesi lazım. Yoksa gerçek hayatta bu verilere ulaşmak için kullanıcılarla görüşmek gerekiyor, sonrasında dizayn yapılıyor. Sizde bu şans olmadığına göre bunu hocanın vermesi lazım. Yoksa bazı şeyleri uyduracak ya da hayal edecek bilgi birikiminde değilsiniz.

Şimdi elinde bir tablo olur, bu tabloda müşteri bilgileri yeralır, basit gidelim müşteri ad soyad, adres ve sayac no (sayac no unique ID), bir başka tabloda sayac okuma değerleri yeralır sayac no unique ID bir başka tablo ise fatura tablosu olur (Üretilen faturalar, burada yeralır)

Programın üç işlevi olacak:
1. Okuma Sayaçtaki değer okunur tabloya yazılır. Bu değer bir web servisi ile iletilebilir.
2. O gün okunan değer en son okunan değerden çıkartılarak, harcama bulunur ve fatura oluşturulur.
3. Fatura Ödeme denir.

Web de üç buton yap.
1. Buton Harcama gir: Tarih, sayac no ve sayacın değeri girilir.
2. Faturaları göster: Sayac no girilir müşteri bilgileri ve fatura bilgileri gösterilir.
3. FAtura ödeme: Fatura ödemek için

Aklıma basitçe bunlar geliyor.

Kolay gelsin.
 

eSa

Müdavim
Cezalı
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
9,782
Reaksiyon puanı
352
Puanları
83
Eve gelen su faturasını koy önüne, al sana veritabanı yapısı :wink:
 
Üst