Şu dört hosting şirketinden hangisi

Sizce en iyi hosting şirketi hangisi?

• Kullanılan toplam oy
    16

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşlar şu dört hosting firması arasında kararsız kaldım... VPS/VDS sunucu almayı planlıyorum... anket açtım oy verirseniz sevinirim... sizce hangisi kaliteli, teknik desteği ve hizmeti iyi... Sitelerin açılış hızı hangisinde daha iyi vs...
IHS Telekom
Markum
Natro
Turhost

RisKatOr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Turhost ve Markum kullandım, ikisi de aynı Data Center'dan hizmet alıyor.

Turhost sadece mesai saatlerinde destek sağlarken
Markum 7/24 destek veriyor. Gecenin herhangi bir saatinde arıyordum ve teknik servisten birileri açıyor ve yardımcı oluyordu.

Umutcuğum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Söylediğin firmaların hepsi de çok iyi kullanıcı yorumlarında okumuştum bir ara natro bu ara kötü diye
ama genel olarak sağlam firma hepsi de.. Ama sana tavsiyem netinternet'e bi bak ben çok memnunum.

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Evet arkadaşlar şirketlere kafamdaki soru işaretlerini içeren bir mail attım... aldığım mesajlar aşağıda... Öncelikle şunu söyleyeyim: Markum ve Turhost sunucu fiyatları diğer ikisine göre çok yüksek tam kazıkçılar... Natro ve IHS'ye attığım mail ve cevaplar ise aşağıda:
Merhaba;
başka bir hosting şirketinde bulunan üç adet internet sayfamın hostigini size taşımak istiyorum. İlgilendiğim paket: Dynamic Cloud Servers 1 CPU - 2048 RAM - 20GB HD - 1TB Trafik = 32 dolar öğrenmek istediklerim ise şunlar:

SORUYU GÖNDERME ZAMANIM: 23:45
1 - Bu hizmetin içerisine cPanel/VHM da dahil midir yoksa ayrıca bunun için ücret ödemem mi gerekiyor?
2 - Kaç adet alan adı barındırabiliyorum?
3 - Sitelerimi ücretsiz olarak diğer sitelerden taşıyor musunuz?
4 - Diyelim ki sayfam bir sanal saldırıya uğradı... Bu konuda destek veriyor musunuz? Yoksa Sunucu artık sizin, siz kiraladınız sorunu çözmek de size kalıyor yaklaşımını benimsiyorsunuz?

IHS'den gelen cevap (CEVAPLANMA ZAMANI:00:27):
Merhaba,

1- Cpanel/WHM panel için ekstra bir lisans ücreti ödemenize gerek bulunmamaktadır. Ödeme yapacağınız 59 TL'lik tutar içerisinde lisans ücreti bulunmaktadır.

2- Alan adı barındırma işleminiz ile ilgili herhangi bir limit bulunmamaktadır.

3- Websitelerinizi taşıma işlemleri tarafımızca yapılabilmektedir. Bu işlemin yapılabilmesi için mevcut sunucu bilgilerinizi tarafımıza iletmeniz yeterli olmaktadır.

4- Websitelerinize karşı oluşabilecek bir atakta tarafımızca aktif bir müdahale gerçekleştirilmemektedir. Talebiniz halinde sunucunuz duraklatılarak erişim kesilmesi sağlanabilir.

5- Standart olarak 500 GB bant genişliğiniz bulunmaktadır. Bu limitin yetersiz kalması halinde ekstra olarak 500 GB bant genişliği tarafınıza tanımlanabilmektedir. Bu işlem için ödeme yapmanız gereken tutar 50 TL'dir.

NATRO'dan gelen cevap (Cevap Saati: 03:48)
Talebiniz ile ilgili olarak
1-cpanel dahil değildir. Ekstra ücret alınmaktadır.
2-Cpanel de herhangi bir sınırlama bulunamamaktadır. Disk kapasiteniz dolana kadar site açabilirsiniz.
3-Tarafımızca taşıma hizmeti verilememektedir.
4- Sunucunuz için ücretli destek alabilirsiniz. Ücretli destek kapsamında işleminiz gerçekleştirilmektedir. Bilginize sunarız.

Ortaya şöyle bir sonuç çıkıyor
1 CPU + 2048 RAM + 1TB Trafik + Cpanel için aylık vergiler dail
NATRO: 112 TL
IHS: 128 TL
Yani Natro'da sunucu taşıma süresi olmaması çok saçma, 10 TL fiyat farkı da olsa tercihim bu nedenle IHS olacak gibi... Ayrıca IHS ile daha önce de çalışmıştım gerçekten teknik destek olarak süperlerdi...
Şu an hizmet aldığım İxirhost'ta ise:
1 CPU + 2048RAM + 500GB Trafik + Cpanel: 112 TL (Diğerlerinin 1TB trafiği fiyatına 500GB alabiliyoruz.)

IHS'de şöyle bir avantajım var:
128 TL'yi hemen vermek zorunda değilim yani ilk etapta
1 CPU + 2048 Ram + 500GB trafik + Cpanel = 70 TL/AY

Sizce IHS'ye mi geçim yoksa Ixir'de kalmaya devam mı edeyim?

sadrikrd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben vermiş oldukları kaliteli destekden dolayı natro daha iyidir diyorum IHS'yi hiç denemedim

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Ozkula'dan SSD vps hizmetini öneririm.

20 GB SSD disk
500 gb trafik
1 gb ram
2 çekirdek işlemci (i7 ivy bridge)

50 TL kdv dahil
https://www.ozkula.com/ssd-linux-vps-sayfasi.html

Cpanel bu fiyata dahil değil.kendi geliştirdiğimiz bir yazılım ile cpanel lisansı almadığınız zamanlarda bazı işlemleri yapabiliyorsunuz.
Şu an Hesap suspend etme ve kaldırma, MYSQL Ekleme, Phpmyadmin gibi işlemleri gerçekleştirmek mümkün.
Önümüzdeki günlerde E-posta hesabı ekleme ve silme gibi farklı fonksiyonlar da eklenecek.

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
evet arkadaşlar konuyu açan kişi olarak şunu söyleyim... hosting denemelerin devam ediyor... sırası ile ihs, ixirhost, uzmanbilisim kullandım şu an itibariyle natroya geçtim... bakalım bu yolun sonu nereye varacak... kalıcı bir yer bulduğumda deneyimlerimi artısı ve eksisi ile anlatacağım inş... :)

harsh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ssd veya vds hizmeti hiç kullandınız mı

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ssd veya vds hizmeti hiç kullandınız mı

vds kullandım....

bu arada arkadaşlar milletin o kadr övdüğü natro'dan dakika bir gol bir... saat 21:30'da vds hosting paketi siparişi verdim... sitede yarım saatte teslim edilecek diyor... saat 23:23 hala tık yok... destek sitedeki destek kısmına girip durumu aktardım gelen cevap: lütfen şu numarayı arayın... ulan sen necisin orda demedim... sinirden diyecek bir şey bulamayıp sohbeti kapattım... bakalım yarım saatte teslim dedikleri hizmet ne zaman gelecek...

harsh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Keşke almasaydın bir müşterime aldırdım.çok pişman olduk site yavaş açılıyor para iadesi yerine ilerde hizmet için kredi veriyorlar ve müşterimi böylelikle kaybettim.başkasıyla çalışmaya başladı

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Keşke almasaydın bir müşterime aldırdım.çok pişman olduk site yavaş açılıyor para iadesi yerine ilerde hizmet için kredi veriyorlar ve müşterimi böylelikle kaybettim.başkasıyla çalışmaya başladı

paylaşımlı sunucuydu galiba? çünkü sucuları istanbulda... hızla açılması gerek oysa... bakalım teslim ederlerse bize hostingi biz de bir deneyip göreceğiz....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hocam merak etme sıkıntı yaşatmaz o yazmış olduğun firmaların yanında yine de en kaliteli hizmeti desteği natro veriyor bende senin gibi çok firma gezdim ama natro kadar hiç bi firma benim sorunumu kendi sorunuymuş gibi çözmedi

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Hocam merak etme sıkıntı yaşatmaz o yazmış olduğun firmaların yanında yine de en kaliteli hizmeti desteği natro veriyor bende senin gibi çok firma gezdim ama natro kadar hiç bi firma benim sorunumu kendi sorunuymuş gibi çözmedi
İnş.. bakalım hocam... sert bir tiket açtım... Az önce aradılar yarım saat oldu... Hesap oluştururken adres bilgisi girmediğim için müşteri panelime onay verilmemiş... Ben de verdim adresimi TC kimlik numaramı(!) tamam dediler birazdan gönderilecek bilgiler... hala bekliyoruz....

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Hocam, birçok Hosting şirketi ile çalıştım.. Kişisel düşünceme göre içlerinde en iyileri kesinlikle Özkula ve Natro.
Natro, taşımayı yapmıyoruz dese bile taşıma ile ilgili soracağınız her soruya anında cevap vereceklerdir.. DNS Ayarlarında, Email Konfigürasyonunda, Yetkilendirmelerde vs herşeyde ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Buna bizzat tanık oldum.

Canlı sohbet sırasında bağlanan operatörler genelde sorunlarınızı çözebilir, ama çözemeyecekleri bir durum olursa ya Destek Talebine ya da Telefona yönlendiriyorlar sizi. Biraz da yetki meselesi galiba olay..

Ayrıca buna paralel olarak Özkula da gayet güzel bir çalışma prensibi ile hareket ediyor diyebilirim.

Son olarak, inşAllah pişman olmazsınız seçiminizde..Hayrını görerek kullanın, Hocam :)

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Hocam, birçok Hosting şirketi ile çalıştım.. Kişisel düşünceme göre içlerinde en iyileri kesinlikle Özkula ve Natro.
Natro, taşımayı yapmıyoruz dese bile taşıma ile ilgili soracağınız her soruya anında cevap vereceklerdir.. DNS Ayarlarında, Email Konfigürasyonunda, Yetkilendirmelerde vs herşeyde ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Buna bizzat tanık oldum.

Canlı sohbet sırasında bağlanan operatörler genelde sorunlarınızı çözebilir, ama çözemeyecekleri bir durum olursa ya Destek Talebine ya da Telefona yönlendiriyorlar sizi. Biraz da yetki meselesi galiba olay..

Ayrıca buna paralel olarak Özkula da gayet güzel bir çalışma prensibi ile hareket ediyor diyebilirim.

Son olarak, inşAllah pişman olmazsınız seçiminizde..Hayrını görerek kullanın, Hocam :)

Teşekkürler hocam inş.. hayırlı olur... zaten şu sitlerim yeniden yayına girsin de genel tecrübelerimi aktaracam... yalnızca şunu söyleyeyim... Uzmanbilisim'den uzak durun... sadece bir örnek: ticketlara bir günde dönmüyorlar üstüne telefonla arıyorum aradığım saatte 10:30... özet: Şu an ilk sıradasınız lütfen bekleyiniz... Şu an ilk sıradasınız lütfen bekleyiniz... beş dakika bekledim yok aga bağlanacağı yok... dedim ulan ilk sıradaki bu kadar bekliyorsa ikinci sıraya düşene allah yardım etsin dedim...

sadrikrd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam hayırlısı olur inşallah fakat karşılaştığınız bu sorunu natroda karşılaşmayacağınıza eminim şahsen gece bile arıyorum cevap geliyor. 7/24 destek gerçekten var

Zimben

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
IHS Telekom'un hosting paketlerini kullanmadım fakat domain'imin bitiş süresine 30, 15 ve 7 gün kala mail ve sms yoluyla toplamda 6 defa uyarması gerekirken, kendi spam reklam maillerini yollamasına rağmen uyarı mail ve sms'lerini göndermeyerek domain'imi kaybetme tehlikesi doğurdu. Bu yüzden IHS Telekom'un güvenilmez olduğunu ve benzer sorunların hosting paketlerindede çıkma ihtimali olduğundan IHS Telekom'dan hizmet almayı düşünenlerin dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum.

remaz3442

Asistan
Reaksiyon puanı
51
Hepsi birbirnden kıymetli hosting firmaları.. Diğerlerini hiç kullanmadım bilmiyorum. uzun zamandır müşterisi olduğum için ve memnun olduğum için Natro Hosting diyorum..