Şu bataryaya bakar mısınız

buraqq

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Note 2 şarj grafiği görmüş oldugunuz gibi. Sarj olmasinda sıkıntı yok. Ama bitmesindede yok. Sarj olduğu gibi bitiveriyor. Ve bir sene rahat oldu telefonu kullanmaya baslayali. Normal midir bu grafik bu kadar zaman ve yoğun kullanıma? Benim şu son bir haftadir bu kadar çabuk bitmesine yorumum; ankaraya geldim ve bulunduğum yerde (atapark) telefon çok az çekiyor. Internete de baglanmaya çalışıyorum. Daha fazla mi güç sarf eder bunun için?

Ayrıca virus programini kaldirdim bir sürü uygulama sildim ekran hep en az parlaklikta falan filan hepsini yaptim. Tam sarj edecek fırsatım olmadi, kesik kesik sarjlardan dolayi da olabilir mi bu? Grafikte aşağıda, yorumlarınızı yardim onerilerinizi bekliyorum...

2e8u9u3u.jpg

feza08

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şarjın anasını ağlatıyor hocam. kötü çekerse 3g yi de açarsanız tabi ki çok şarj yer ama başka bi şeyler var bu telefonda. iyisi mi siz bir fabrika ayarlarına dönün, olmadı garantiye yollayın.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
4,5 günlük bir dilim gösterdiği için böyle görünüyor. Telefonu tam şarj etmelisiniz. bu şekilde telefonu da pili de yersiniz.

feza08

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hocam geride kalmadı mı o devir ya? nikel kadmiyum bataryayla bitti diye biliyorum. Li-ion bataryanın tam şarja falan ihtiyacı yok çünkü redoks reaksiyonu iki yönlü de çok rahat gerçekleşebiliyor. arkadaşın şarj eğrilerinin eğimleri aşağı yukarı aynı, yani telefon 2 saatte doluyorsa 2 saatte boşalıyor. işlemci ve gpu sürekli %100 çalışmadıkça böyle bir şey mümkün değil. e telefon da kasmıyorsa sorun bataryadadır. gittigidiyordan bir batarya almanı tavsiye ederim. sağlıcakla kalın

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben grafik açısından söyledim tam şarj etmesini. Tam şarj ettiğinizde grafik sıfırlanır, bu tarz dalgalanmalarla canınızı sıkmazsınız. Ayrıca ne kadar o devir geride kalsa da, dengesiz şarj az da olsa pilin ömrünü yiyor. Özellikle telefon şarj olduktan sonra kesinlikle şarjda beklememesi gerek. Bu işin bilgi kısmı değil tecrübe kısmı. Cihaz rootluysa arada bir batarya kalibrasyonu yapmakta da fayda var.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
bataryayı bir kez fulleyin, sonra bitirin, şarja takmadan bu grafiğin resmini çekip tekrar paylaşın. Ona göre ancak kesin bir şey söyleyebiliriz. Yukarıdaki grafik 110 saatlik bir grafik. İniş çıkışlara aldanmamak gerekir. O inişlerden her biri yaklaşık 7-8 saat gibi görünüyor.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Note 2 şarj grafiği görmüş oldugunuz gibi. Sarj olmasinda sıkıntı yok. Ama bitmesindede yok. Sarj olduğu gibi bitiveriyor. Ve bir sene rahat oldu telefonu kullanmaya baslayali. Normal midir bu grafik bu kadar zaman ve yoğun kullanıma? Benim şu son bir haftadir bu kadar çabuk bitmesine yorumum; ankaraya geldim ve bulunduğum yerde (atapark) telefon çok az çekiyor. Internete de baglanmaya çalışıyorum. Daha fazla mi güç sarf eder bunun için?

Ayrıca virus programini kaldirdim bir sürü uygulama sildim ekran hep en az parlaklikta falan filan hepsini yaptim. Tam sarj edecek fırsatım olmadi, kesik kesik sarjlardan dolayi da olabilir mi bu? Grafikte aşağıda, yorumlarınızı yardim onerilerinizi bekliyorum...

2e8u9u3u.jpg
ben kendi telefonumada baktım benimki normal bence kesik kesik şarj yaptıgından kaynaklı bu dalgalar ....