Şu anda saat kaç?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mazruf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Kış saati uygulamasına geçilmemesi, otomatik saat ayarlı telefonlarda karmaşaya neden oldu. Vatandaş, sosyal medya üzerinden "Saat kaç?" sorusunu sordu.

upload_2016-10-30_7-57-2.png

Türkiye'de gün ışığından daha fazla faydalanılması için 30 Ekim pazar günü kış saati uygulamasına geçilmemesi kararı nedeniyle, otomatik saat ayarlı cihazların karmaşaya neden olmaması için günler öncesinden uyarılar yapıldı. Gerekli güncellemeyi yapmayan vatandaşların iletişim cihazlarında, tablet ve bilgisayarlarında sabah saat 04.00'dan itibaren otomatik saat değişikliği yapıldı. Birçok kişi sosyal medya üzerinden "saat kaç?" sorusunu sordu. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla bu sabah saat 04.00'dan itibaren bir saat geri alınması ibaresi yürürlükten kaldırıldı.

AVRUPA İLE SAAT FARKI 2'YE ÇIKTI

Türkiye'nin yeni evrensel saat dilimi UTC+2 yerine UTC+3 oldu. Bu bağlamda operatörler ile kurum ve kuruluşların ilgili altyapı ve sistemlerinde yaz saati uygulamasının otomatik olarak sona erdirilmemesi için gerekli düzenlemeleri yapması istendi. Operatörler, abonelerini otomatik saat değişikliğine karşı uyardı. Bununla beraber, Avrupa ülkeleriyle Türkiye arasındaki saat farkı da 2'ye çıktı. Türkiye, Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İtalya, İsveç, İsviçre, Danimarka gibi Avrupa ülkelerinden 2, İngiltere'den 3 saat önde olacak.

Takvimdeki namaz saatlerine dikkat

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, namaz saatlerine de dikkat edilmesi gerektiği uyarısı yapıldı.

Diyanet yetkilileri, vatandaşların namaz saatlerini, takvim saatlerine bir saat ekleyerek ayarlamaları gerektiğini belirtti. Müftülüklere gönderilen genelgeyle de bugünden itibaren takvim saatlerine bir saat eklenerek ezan okunmasını istemişti. (Yeni Şafak)

Reaksiyon puanı
10,315
Diğer markaları bilmiyorum ama Samsung yayınladığı bir güncellemeyle saat sorununu çözdü. Şu an itibariyle (Pazar, saat 08.30) değişen bişey yok. Diğer markalarda durum nasıl merak ettim doğrusu. :)

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
iphoneda da sıkıntı yok günler öncesinden bir operatör güncellemesi geldi.

erdem bey

Asistan
Reaksiyon puanı
17
windows 8 için saat güncellemesi çıktı mı

MuhammedSC

Profesör
Reaksiyon puanı
484
Şuan PC'de saat 10.39 telefonda 09.39 hangisi doğru şimdi bunların ? :D

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
şuan Türkiye saati 10:41 :D

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,904
Telefon açıp, kapatınca düzeldi. Bilgisayarı el ile düzelttim.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,904
Saat ayarlarından düzelttim.

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Gece saat 3:56 felandi. Uyuyamamanin siniriyle telefonda takılırken saate tekrar baktığımda 3:05 olduğunu gordum. Dedim herhalde kafayı yedim en sonunda :D

Biraz geç olacak tabi ama operatörler sistemlerini guncellenmedigi için otomatik ag ayarını kapatmaniz gerekiyor.

hi-guys

Asistan
Reaksiyon puanı
74
iPhone'da operatör güncellemesi gelmedi bana galiba. Turkcell kullananlar sürümü söyleyebilir mi ?

Süleyman Alkan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
816
iOS aygıtınızda yanlış tarih, saat veya saat dilimi görüyorsanız ya da yaz saati uygulamasına otomatik olarak geçmeyle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ne yapmanız gerektiğini öğrenin.

Aşağıdaki adımları izleyin. Her adımdan sonra hâlâ yardıma ihtiyacınız olup olmadığını kontrol edin:

iOS'un en son sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun.

Ayarlar > Genel > Tarih ve Saat bölümünde Otomatik Ayarla'yı açın. Bu işlem sonrasında tarih ve saatiniz, saat diliminize göre otomatik olarak ayarlanır ve bir saat dilimi güncellemesi olduğunda aygıtınız tarafından size bildirilir.

Saat diliminizin doğru ayarlandığından emin olun. Ayarlar > Genel > Tarih ve Saat > Saat Dilimi öğesine dokunun.

Tarihinizi, saatinizi veya saat diliminizi ayarlama konusunda hâlâ sorun yaşıyorsanız Ayarlar > Genel > Tarih ve Saat bölümünden Otomatik Ayarla'yı kapatarak saat ve saat dilimini elle ayarlayabilirsiniz. Aygıtınızda tarih ve saati, yalnızca doğru ayarlanmamış olması ve otomatik olarak güncellenmiyor olması halinde elle ayarlamanız gerekir. Aygıtınızda tarihi veya saati, bir uygulama davranışını değiştirmek (örneğin, oyun sayaçları) için elle ayarlamanız önerilmez.
Otomatik Ayarla'yı açma seçeneği, tüm operatörlerde veya tüm ülkelerde
kullanılamayabilir.

TELEFON SAATİNİ AYARLAMAYI SAKIN UNUTMAYIN

Kış saati uygulamasına geçiş sırasında mutlaka Android ve iPhone'larda saat ayarı yapmanız gerekiyor.

iPhone için;

Sırasıyla Ayarlar > Genel > Tarih ve Saat > bölümüne girin. Ardından "Otomatik Ayarla" özelliğini devredışı bırakın ve manüel olarak saatini geri alın

Android için;

Sırasıyla Ayarlar > Tarih ve Saat bölümüne girin. Yeni ekranda yer alan "Otomatik tarih ve saat" ile "Otomatik saat dilimi" ayarlarını pasif konuma getirin ve manüel olarak saatini geri alın

Saatler neden geri alınıyordu?

Başta AB ülkeleri olmak üzere birçok ülke yaz saati ve kış saati uygulamasını kullanıyor. Bunun birincil sebebi elektrik tasarrufu sağlamaktı

iOS aygıtınızın saati, aygıtınızı
bilgisayarınızla eşzamanladıktan sonra yanlış görünüyorsa bilgisayarınızın saati yanlış olabilir. Bilgisayarınızın saatini Sistem Tercihleri > Tarih ve Saat bölümünden kontrol edin. "Tarihi ve saati otomatik ayarla" seçeneğini belirlemek isteyebilirsiniz.

DHA

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
kalktım saat geç olmuş ulen bir saat ilerdeyse kötü dedik meğer saat doğruymuş.
evet karışık bir cümle oldu.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Benim telefon güncelleme desteği olmayan bir telefon. Bugün az kalsın geç kalacaktım. Neyse ki evdekiler tetikteymiş. :)