STRUCT ve LIST kullanarak cozulmesi lazim bir odev hakkinda :)

taajeer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhabalar,

Forumu yeni kesfettim ve hemen kaydoldum. Biraz bodoslama daliyorum konuya, kusura bakmayin lutfen.

Aldigim dersle ilgili bir odevde bir dizi bilgisayar oyunu hakkindaki bilgileri kullanicinin CSV dosyasina kaydedip sonra da ayni dosyadan okutmasi isteniyor.

STRUCT ve LIST kavramlari kullanilarak oyunlar hakkindaki bilgileri bir dosyaya yazdirip akabinde tekrar ayni dosyadan okutma konusunda yardimci olabilecek kimse varsa lutfen buradan iletisime gecsin, detaylari da aktaracagim.

Simdiden ilginize tesekkurler.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
yardımı olur mu bilmem ama Muhammed Mastar'ın videolarında bu struct ve classlar işleniyordu C yada C++ için hatırlamıyorum C#'dada aynı mantık var zaten oradan bak bir C# derslerinde classları anlatmıyor

algea

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Programını iki kısımda incelemek lazım. Öncelikle CSV dosyasını okuma ve tekrar yazma işini yapabilmelisin. CSV dosyayı satır satır okuyup virgülle göre Split fonksiyonu ile bir array içine okuyabilirsin. Ve en son işlemleri tamamladıktan sonra yine Aggregate fonksiyonu ile satır satır eski CSV dosyasına yazdırabilirsin. İnternetten biraz araştırırsan CSV dosyadan okuma ve yazma ile ilgili bir sürü örnek var. Struct ve List konusuna gelince nasıl bir şey istediğine bağlı olarak bunu tasarlayacak olacak sensin. Takıldığın konuları yazarsan arkadaşlar yardımcı olmaya çalışacaklardır.