Strasbourg 66-62 Galatasaray Odeabank | Eurocup Finali İlk Maç

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Galatasaray Odeabank, Eurocup finalinin ilk maçında Strasbourg'a 66-62 yenildi...

600basketfinal_H26JJ.jpg


Elimizden kaçırdık, İstanbul'da görüşürüz!

Galatasaray Odeabank, tarihinde ilk kez oynadığı Eurocup finalinin ilk maçında Fransa'da Strasbourg'a 66-62 mağlup oldu. Sarı-kırmızılı temsilcimiz, ilk 3 periyodu üstün tamamlamasına hatta bir ara farkı 9 sayıya çıkarmasına rağmen maçtan mağlup ayrıldı. Eurocup şampiyonunu belirleyecek olan 27 Nisan'daki rövanş Abdi İpekçi'de oynanacak ve yine NTV Spor'dan canlı yayınlanacak.

Erkekler basketbolda tarihindeki ilk Avrupa kupasını kazanmak için önünde sadece 40 dakika kalan Galatasaray Odeabank, bu hedefine ulaştığı takdirde THY Euroleague'e doğrudan katılım hakkı kazanacak.

Maça iki takım da tutuk başladı. Belki de finalin adının stresi altında mücadeleye başlayan iki ekibin oyuncuları özellikle hücumlarda etkisizdi. Skor açısından kısır geçen ilk periyodu Galatasaray Odeabank 8-7 önde bitirdi. Temsilcimiz, karşılaşmanın ilk yarısını da 24-23 üstün tamamladı.

Üçüncü periyoda özellikle Vladimir Micov'un hücumdaki etkili oyunuyla giren Galatasaray Odeabank farkı bir ara 8 sayıya (26-34) çıkardı. Maçın en ilginç istatistiklerinden birisi de Ergin Ataman'ın öğrencilerinin ilk üçlük isabetini Blake Schilb ile üçüncü periyodun ortasında bulmasıydı. Skordaki üstünlüğünü koruyan Galatasaray Odeabank, maçtaki final periyoduna da 43-45 önde girdi.

Üçüncü periyodun ilk 1.5 dakikasında iki takım da 5'er sayı buldu. Sinan Güler'in elinden ilk sayılarını bu bölümde bulan temsilcimiz, son 8 dakikaya 52-48 önde girdi. Fakat Lasme'nin 4 faule ulaşmasıyla sıkıntıya giren Galatasaray Odeabank karşısında isabetli dış atışlar kullanmaya başlayan ev sahibi Strasbourg; Jeremy Leloup ve Louis Campbell'ın art arda üçlükleriyle 54-52 üstünlüğü yakaladı. Ancak Blake Schilb'in faul atışlarıyla skor bitime 06:50 kala 54-54 oldu.

Son çeyrekte özellikle hücumda etkisiz olan Galatasaray Odeabank, ilk 3 periyodunu önde bitirdiği maçtan 66-62 yenik ayrıldı. Eurocup şampiyonunu belirleyecek olan rövanş 27 Nisan'da Abdi İpekçi'de oynanacak ve NTV Spor'dan canlı yayınlanacak.

NTV Spor
 

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
"Sezon boyunca oynadığımız en kötü maç"

ergin-ataman-600_CFKAT.jpg


Galatasaray Odeabank Antrenörü Ergin Ataman, Strasbourg maçını NTV Spor'a değerlendirirken, "Bu akşam takımımı tanıyamadım. 80 sayı ortalamasına oynanan takım 62 sayıyı zar zor yaptı. Takım ya erken havaya girdi ya da gereksiz stres yaptı. şimdi artık iş Abdi İpekçi'ye kaldı. Sezon boyunca oynadığımız en kötü maç" dedi.

Galatasaray Odeabank Antrenörü Ergin Ataman, 66-62 yenildikleri EuroCup Final ilk maçı sonrası takımını eleştirdi. "Sezonun maalesef en kötü basketbolunu oynadık" diye sözlerine başlayan Ataman, "Taraftarlarımızdan ekran başındaki sporseverlerden hem kendim hem de takımım adına özür diliyorum. Maçı kontrol ettik, savunmada her istediğimizi yaptık. Strasbourg'a kolay set hücumu şansı tanımadık. Ama maalesef takımımı bu akşam tanıyamadım" tepkisini gösterdi.

Bütün bir EuroCup sezonu boyunca 80 sayı ortalamasıyla oynayan takım bu akşam 62 sayıyı zar zor bulabildiğini kaydeden Ataman, "18'de 3 gibi bir yüzdeyle oynadık. Pota altından toplar kaçırdık. Bu kadar tecrübeli bir takımın böylesine bir final maçı da olsa bu kadar top kaybı yapmaması gerekiyordu. Neden olduğunu bilmiyorum. Ya biz bu kupayı alacağız, kupanın favorisiyiz diye çok erken kupa havasına girdik ya da takımım gereksiz bir strese girdi. Maalesef takımı bu akşam tanıyamadım. 4 sayılık mağlubiyet avantaj gibi görünüyorsa takım olarak kendimizi düzeltmeliyiz. Sezon boyunca oynadığımız basketbolu oynamamız lazım. Şimdi artık iş Abdi İpekçi'ye kaldı. Bu akşam buradan 15-20 sayılık bir farkla ayrılmak içten bile değildi" ifadelerini kullandı.

"MAZERET OLAMAZ"

EuroCup finalinde ilk çeyreğin 8-7 bitmesini değerlendirmesi istenen Ataman, "Sezon boyunca EuroCup olsun, Türkiye Ligi'ndeki derbiler olsun veya zor deplasmanlar buradaki atmosferden çok daha zordu. Mazeret olamaz. Belki bir final maçı ama sonuçta burada kendi takımlarını destekleyen bir Fransız seyircisi var. Bazen bu sporda bunlar oluyor. Sezon boyunca oynadığımız en kötü maç. Şimdi kupayı kazanmayı değil de basketbol oynamaya konsantre olmamız lazım" yorumunu yaptı.

Strasbourg'un maç boyuna herhangi bir baskısı olmadığını vurgulayan Ergin Ataman, "Tamamen hücum düzenindeki aksaklıklardan veya çok zor pozisyonları, hücumdaki paylaşımları hiçbir şekilde yyapamadık. Hep zorlama atışlar yaptık. Öyle olunca da çok top kaybı yaptık. Hücum organizasyonu o kadar kötü seçimlerle gitti ki maçın kilidini Chuck Davis'le açmıştık. Ama Chuck ve Lasme'nin faul problemine girince tekrar tek uzuna döndük. Orada da çok fazla top kaybı yaptık" analizini yaptı.

Sözlerinin sonunda umutlu konuşan Galatasaray Odeabank Antrenörü Ergin Ataman, "Abdi İpekçi'de çok daha kendine güvenen bir takım olarak oynuyoruz. Takımın final stresini bırakıp Abdi İpekçi'de normal bir EuroCup içsaha mücadelesi gibi coşkulu, tempolu agresif oynamalı. Bunu yaparsak kupayı alırız" açıklamalarını yaptı.

NTV Spor
 

okinkurt

Müdavim
Katılım
30 Eylül 2013
Mesajlar
3,813
Reaksiyon puanı
1,233
Puanları
113
Yaş
32
Kötü oyuna rağmen 4 sayılık fark çok iyi bence eğer stres felan yapmazsak istanbulda ezer geçeriz normal şartlarda ...
 

deatmania

Müdavim
Katılım
30 Ekim 2009
Mesajlar
12,999
Reaksiyon puanı
62
Puanları
48
Final maçı oynuyorsun ve defalarca üçlük kaçırıyorsun. Takım iyi olsaydı iş ikinci maça kalmazdı bence. Gs'yi hiç bu kadar kötü görmemiştim.
 
Üst