Stoner, Brno'daki hatasından ötürü şaşkın

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Casey Stoner, Çek Cumhuriyeti Grand Prix'inde liderliğini kaybetmesine neden olan kazayı açıklamakta zorlandığını ve kazanın kendi hatası olduğunu kabul ettiğini söyledi.

Yarışa en yakın rakibi Valentino Rossi' nin önünde lider olarak başlayan Stoner, altıncı turda motorundan düşerek yarış dışı kaldı. Stoner' ın kazasından sonra çizgisini kaybetmeyen Rossi, baskın bir galibiyet alarak ve şampiyonada büyük bir avantaj elde ederek aradaki puan farkını 50'ye çıkardı.

Stoner:'' Kazaya kadar herşey planlanan şekilde gidiyordu. Tekrar tekrar aynı tur zamanlarını yapıyordum ve hızımdan oldukça memnundum. Daha sonra kaza oldu. Orası kolay bir virajdı, fakat motorun ön tarafının kontrolünü kaybettim. Bu çok hızlı ve aniden oldu. Kurtarmayı başaramadım.''

''Açıklaması oldukça güç, verilere bakacağız. Bazen bu tarz kazalar, böyle seviyeli yarışlarda olabiliyor ve bu benim hatamdı'' dedi.

Avustralyalı sürücü, kazanın şampiyonluk yolunda kendisi için büyük bir darbe olduğunu kabul ederek, ''Bu yarışı kazanmamız gerektiğini biliyorduk. Valentino' nun avantajlı hale gelmesi şampiyonayı bizim için çok zor bir duruma getirdi. Herşey olabilir ama 50 puanlık fark, güçlü ve istikrarlı bir pilot için çok fazla. Yine de pes etmeyeceğim, Ducati' den kimsenin yapmadığı gibi. Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz''dedi.

Ducati takım patronu Livio Suppo, Stoner'ın hatasının Ducati' nin bu seneki şampiyonluğuna mal olduğuna katılarak, ''Olumlu düşünmek zorundayız. Casey'e kalan altı zorlu yarışta da en iyi ve doğru koşulları sağlayayıp çalışmaya devam etmeliyiz'' şeklinde konuştu.

kaynak:Formula1, F1, GP2, DTM, MOTOGP, Indycar, WRC - Motorsporları haber, resim ve video merkezi