Bu konuyu okuyanlar

Gtx1070

Öğrenci
Katılım
5 Ocak 2017
Mesajlar
33
Reaksiyon puanı
13
Puanları
8
Yaş
36
Arkadaşlar sizlere yeni seri Arctis ile alakalı deneyimlerimi ve tecrübelerimi aktarıyorum. Umarım içerik hoşunuza gider.


HOPARLÖR SÜRÜCÜLERİ

- 40mm Neodimyum Sürücüler
- Kulaklık Frekans Aralığı: 20 – 22000 Hz
- Kulaklık Hassasiyeti: 98 dB
- Kulaklık Özdirenci: 32 Ohm
- Kulaklık Ses Denetimi: Kulaklık üzerinden

MİKROFON

- Mikrofon Frekans Aralığı: 100 – 10000 Hz
- Mikroron Ses Alma Düzeni: İki yönlü
- Mikrofon Hassasiyeti: -48 dB
- Mikrofon Özdirenci: 2200 Ohm
- Mikrofon Gürültü Engelleme: Var

BAĞLANTI

- Bağlantı Tipi: USB veya 4 kutuplu tek 3.5mm kablo
- Kablo Uzunluğu: 3m
- Malzeme: Kauçuk
- Adaptör: Tek 3.5mm, 4 kutuplu fiş
- Çıkarılabilir Kablo: Evet

KUTU İÇERİĞİ

- Arctis 5
- Ana Kablo
- USB ChatMix Dial
- 3.5mm'lik 4 Kutuplu Adaptör


Avantajlar:
Geleneksel tasarımın dışında bir çizgiye sahip
Hareketli ve dışarıda kullanıma uygun
Özelleştirilebilir özel Kafabandı tasarımı
DTS X 7.1 Özelliiği ile standart 7.1'den daha farklı
Hem hafif hem de çok rahat
Şık ve estetik
harika ses
Başarılı yazılım ile ekolayzer atayabilme

Dezavantajlar:
Uzun ve kıvrık kablolar
Çok fazla çevreleyen ses
Pad yapısı izolasyon ve dip frekans seslerin kaybına yol açmış.

Arctis serisi 3 farklı modelle karşımıza çıkıyor: Arctis 3, 5 ve 7. Tasarım ve malzeme kalitesi olarak aynılar. Hatta teknik özellikler ve sürücü yapıları bile aynı diyebiliriz. Arctis 3 7.1 Surround, Arctis 5 ise 7.1 DTS X ve dahili aydınlatmaya sahip. Arctis 7 ise hem kablosuz hem de daha vokal odaklı bir mikrofon anlayışı ile gelmekte. Arctis kulaklığında SteelSeries'in en pahalı kulaklıklarında da kullanılan sürücülere yer vermiş bu da aslında kullanıcıyı düşünen bir hamle.

Şık kutu sunumu ile karşımıza çıkan modeller daha ilk anda hareketli yapısını içimize işliyor. Açıkçası kutu tasarımına bile özen göstermeleri seri hakkında pozitif bir düşünce aşılıyor. Zengin kutu içeriğine sahip olmaları da cabası. Bu seride esnek ve dönebilen pad anlayışına sahip olmaları çok hoşuma gitti. Özellikle uzun süredir beklenen bir özellikti. Boynumuza asabilmemize olanak sağlayan ve dışarıda da kullanmamızı sağlayan bir tasarım anlayışı var. Standart tasarım anlayışının dışında canlı ve estetiği dışarıda da taşımanıza olanak sağlşıyor.

C0563_mp4_20170510_213448_434.jpg


Üst kalite sert plastik malzeme ile pekişmiş mat siyah renkli ürün her kafa yapısına uyum sağlayacak bir ayarlama mekanizmasından ziyade değişebilir bir taş bandı ile geliyor. Farklı renk ve desenleri seçmek de bize kalıyor. Yavaş yavaş markanın özelleştirme bilincine ağırlık verdiğini görebiliyoruz. Dokunulduğu zaman elde hoş bir his bırakan pad dış kısımları 5 ve 7 modelinde led ile donatılmış.

Kulaklıkta gerek tuş yapısı gerekse de tasarımsal detaylar malzeme kalitesini konuşturur nitelikte. Oldukça uzun bir kablo yapısıyla gelen kulaklıkta gri rengi uyum sağlayabilmiş. Yine kablomuz ve kontrol ünitemiz de üst kalite hissiyat ile pekişmiş. Bu seri tam anlamıyla hamlelerin sonucu geri bildirimi sonuna kadar hissedebileceğin bir seri olmuş.

C0563_mp4_20170510_213438_759.jpg


Tasarımda en çok hoşuma giden nokta ise kaba saba mikrofon anlayışı ile pekişmiş rakiplerine bak abi ben zarifliğe ve estetiğe önem veriyorum diyen havası oldu. Çok kolayca yön verebiliyor ve gizleyebiliyoruz.

kulaklık rahat ve yazın bile terletmeyecek bir yapı ile karşımıza çıkıyor.

Yalnız tasarımda şu dikkatimi çekti kulaklıkta akustitken ziyade tasarıma ve ses kalitesine önem vermişler. Akustik olarak pasif izolasyona sahip daha derin pad yapısına sahip olabilirmiş. Bu durum dip frekans seslerin biraz kaybına yol açmış. Özellikle kulağınıza bastırdığınızda bunu daha iyi anlayabilirsiniz.

C0563_mp4_20170510_213433_943.jpg


Ses performansına geçmeden önce şunları söylemek istiyorum Arctis 3, 5'in dts kapalı hali diyebiliriz. Her iki kulaklık da 7.1 kanal olsa da bariz Arctis 5'in daha fazla avantajı ve yoğunluğu var. Arctis 3'ün ses karakteri ve tepkisi fabrikasyon ayarlarda aynı. Arctis 5 ise insanı çevreleyen 3 boyutlu bir ses anlayışı ile pekişmiş. Bunun avantajı ise seslerin nereden geldiğini hissetme ve ayrımmı biraz daha iyi yapabilme olacaktır. CS:go gibi oyunlarda daha fazla etkisini belli eder. Oyunlara derinlik katmak ve bununla da sınırlı kalmak istemiyorsanız 5 ve 7'yi alışkın olduğunuz stereo anlayışını 7.1 ile pekiştirip bir adım daha öne taşımak istiyorsanız da Arctis 3'ü tercih edebilirsiniz.

C0563_mp4_20170510_213432_181.jpg


öncelikle kullanmak bana aşırı keyif verdi. Genel olarak sürücülerin ses karakteri neodimyum olduğu için canlı bir yapıda. Eski seriye nazaran tiz sesler çok canlıdır diye şüphe ederken daha dengeli gelmesi içimi okşadı. Ayrıca ses şiddeti de oldukça yüksek. Bas seslere de önem verdiklerini görebiliyorum. Tok ve net bir şekilde geliyor. Dolby aktifken o netlik yerini yoğunluğa bırakabiliyor. Aslında çok uzatmadan şunu söyleyebilirim ki oyun film ve müzik için her türün hakkından gelebilecek yapıda olsa da mid seslerin bir tık daha temiz gelmesini isterdim. Bas ve tiz sesler sıcakken mid daha az sıcak geliyor.

Beni biliyorsunuz her açıdan sesi değerlendirmeye özen gösteriyorum. Oyun konusunda özellikle fps türleri için fazlasıyla rahatlığın da verdiği etkiyle sizi sürükleyebilir. Patlama efektlerinden tutun da ayak seslerine kadar detayları sonuna kadar yansıtabiliyor. Fantastiik oyunlarda ise daha çok aksiyon dolu sahnelerde kendini bellii edebiliiyor. Oyun oynarken kablo üzerindeki kontrol üssünün ve padlerdeki kontrollerin avantajı yadsınamaz.

C0568_MP4_20170510_205928_348.jpg


Sonuç olarak şunları söyleyebilirim ki başarılı bir seri olmuş. Arctis 5 dijital olmasının da avantajı ile editörün seçimi olmaya hak kazanıyor. Arctis 7 ise kablosuz avantaja sahip. Arctis 3 ise biraz daha f/p yapıda. Net ve temiz sesi seviyor, oyun dışında müzik ve filmden de keyif almak istiyorsanız tercih edebilirsiniz.
İzle
 
Üst