Steam indirme yeniden başladı

fatii61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, günlere ayırarak cs go indireyim dedim, 36 gb a kadar yükledim, bugün de devam edeyim derken bi baktım indirme baştan başlamış, steam apps klasöründe fazlaca gb var, yani sanırım indirdiğim kısım hala duruyor, acaba kurtarma şansımız var mı

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,392
aynı sorunu yaşayan çok insan var,tek siz değilsiniz,bazı yazılanlar var,bunları göz atın

ALINTI
soru:
Steamden duraklata basmam gerekiyor mu ya. Ben pc yi kapatıyordum direkt.
cevap:Gerekiyor. İndirme yaparken geçici dosya olarak kaydediyor. Eğer indirmeyi durdurursan kalıcı dosya oluyor bu sayede Windows o dosyaları silemiyor.

buda steam kendi sayfasından

fatii61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorunu yaşayan çok insan var,tek siz değilsiniz,bazı yazılanlar var,bunları göz atın

ALINTI
soru:
Steamden duraklata basmam gerekiyor mu ya. Ben pc yi kapatıyordum direkt.
cevap:Gerekiyor. İndirme yaparken geçici dosya olarak kaydediyor. Eğer indirmeyi durdurursan kalıcı dosya oluyor bu sayede Windows o dosyaları silemiyor.

buda steam kendi sayfasından
Araştırdım ama net bilgiye ulaşamadım

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,392
Araştırdım ama net bilgiye ulaşamadım
size bu yazıyı yazdıktan sonra aklıma geldi,benimde steamda hesabım var war thunder ,simulasyon oyunlarını severim,benimde başıma gelmişti,o zaman
bende anlam veremeyip ,indireceğimde bilgisayarı hiç kapatmamıştım,o zamanlar masaüstü kullanıyordum,genelde sabaha kadarda açık bırakıyordum.
bazı yabancı sitelerde bu konuya cevaplar yazılmış.buraya alıntı yaptım.
ALINTI

1-cevap

Bilgisayarınızı tekrar açtıktan sonra Steam indirmeleri en baştan başlıyorsa bunun birkaç nedeni olabilir:

1. Tamamlanmamış İndirme : Bir indirme kesintiye uğrarsa veya kapatılmadan önce tam olarak tamamlanmazsa, Steam indirmeyi devam ettirmek yerine baştan başlatabilir.
  2. Bozuk Dosyalar : Bazen, indirme dosyaları bozulursa, Steam devam edemeyebilir ve indirmeyi yeniden başlatabilir.
  3. Ağ Sorunları : Bilgisayarınızı tekrar açtığınızda bağlantı sorunları yaşıyorsanız, Steam sunuculara düzgün bir şekilde bağlanamayabilir ve bu da indirme işleminin yeniden başlatılmasına neden olabilir.
  4. Steam İstemcisi Ayarları : Steam istemcisindeki indirme bölgesi veya bant genişliği sınırları gibi belirli ayarlar, indirmelerin nasıl devam edeceğini etkileyebilir. Bu ayarlar yeniden başlatma sırasında değişirse, indirme işlemi etkilenebilir.
  5. Disk Yazma Önbelleği : Sisteminiz disk yazma önbelleğini kullanıyorsa ve önbellek diske aktarılmamışsa, bilgisayar kapatıldığında indirilen veriler kaybolabilir.
  6. Güncellemeler veya Bakım : Steam veya işletim sisteminiz siz yokken güncellenirse, istemcinin indirmeler de dahil olmak üzere bazı işlemleri sıfırlamasına neden olabilir.
Bu sorunları azaltmak için Steam istemcinizin güncel olduğundan emin olun, internet bağlantınızı kontrol edin ve indirme ayarlarınızı düzenlemeyi düşünün. Sorunlar devam ederse, oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulamak veya Steam'i yeniden yüklemek yardımcı olabilir.

2-cevap

Steam'de yarısını indirdiğim oyunlarımı neden tekrar indiremiyorum ama yine de en baştan indiriyor?
Bunun olası açıklamaları şunlar olabilir:

1. Steam'de hatalar var ve kısmen indirilen dosyayı tanımıyor ve bu nedenle yazılım en baştan başlaması gerektiğini varsayıyor.
  2. Kısmen indirilen dosya imzası, sunucudaki mevcut sürümle eşleşmiyor. Daha iyi anlamak için, sunucuda bir dosya, örneğin bir metin dosyası oluşturduğunuzu ve indirme bağlantısını başkalarına verdiğinizi varsayalım. İndirmeyi başlatıyorlar ancak arada duraklatıyorlar. Bu arada siz dosyayı değiştirip sunucuda güncelliyorsunuz. Diğer kişiler "Devam Et"e bastıklarında, tamamen yeni bir indirme başlatacaklar ve kısmen indirilen dosya geçici klasörlerinde kalmaya devam edecek.
  3. Steam muhtemelen sunucu değiştirip başka bir sunucudan indirmeye yeniden başlayabilir. Her dosyanın kendine özgü bir imzası vardır. Her sunucudaki her dosya kopyasının da farklı bir imzası olacaktır. Sunucu arka planda değiştiğinde, Steam yeni bir sürüm olduğunu düşünecek ve indirme işlemi yeniden başlayacaktır.
3-cevap

Bilgisayarınızı tekrar açtığınızda Steam indirme işlemi neden en baştan başlıyor?
Uzun cevabım için özür dilerim; çok detaycı biriyim. Steam platformu üzerinden oyun indirmekten bahsettiğinizi varsayacağım. Bu durum birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. İnsanların sıklıkla karşılaştığı sorulardan biri şudur: Oyun ne kadar yeni ve şu anda trend mi? Çok fazla kişi aynı sunucudan indirmeye çalışırsa sunucular aşırı yüklenebilir, bu da ilerlemeyi ciddi şekilde yavaşlatabilir veya bazen indirme işleminin başarısız olmasına neden olabilir.

Eğer daha yeni ve popüler bir oyun veya buna benzer bir şey değilse, bunun nedeni genellikle resmi yazılımı kilitlemek için belirli dosyaların yerleştirilmesi gerektiğidir, aksi takdirde bozulmaya neden olabilir ve indirme işlemi sıfırlanabilir. Bilgisayarınızı çok erken kapatırsanız, bu belirli oyun dosyaları yerine kilitlenmeyebilir. Bilgisayarınızı tekrar açtıktan ve Steam'i açtıktan sonra Steam'e bir dakika verirseniz, bu dosyaların kilitlenmiş olma olasılığı vardır ve ilk başta en baştan başlıyormuş gibi görünebilir, ancak daha sonra ilerleme çubuğunun bilgisayarınızı kapatmadan önceki haline atladığını görürsünüz. Ayrıca, yalnızca oyunu indirmeyeceğini, aynı zamanda olası güncellemeleri indirmek ve yüklemek için de zaman harcayacağını göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca bazı oyun güncellemelerinin daha uzun süreceğini fark edeceksiniz çünkü önce güncellemeyi indirir, ardından yükler ve doğrular, bu da uzun bir süreç olabilir. 500 MB'den büyük olmayan bir güncellemenin yüklenmesi 20 dakikaya kadar sürebilir. Oyununuzu güncellerken kütüphanenizde oyununuza baktığınızda bu işlemi izleyebilirsiniz. Kütüphaneden bunu göremezsiniz, ancak duraklatma düğmesinin yanındaki ilerleme çubuğuna tıklarsanız, o oyunun yükleme bilgileri bölümüne yönlendirilirsiniz. Burada, yüklemenin ne kadar ilerlediğini ve sürecin hangi aşamasında olduğunu görmek için oyunun gerçek ilerlemesini izleyebilirsiniz. Doğrudan kütüphanenizden görüntülemek, yalnızca güncellendiğini gösterir, ancak bu ayrıntıları size göstermez.

İndirme hızınız gerçekten o kadar yavaşsa ve bilgisayarınızı yarıda kesmek zorunda kalıyorsanız, Wi-Fi yerine kablolu bağlantıya geçmenizi öneririm. Bağlantınız çok daha istikrarlı olduğu için indirme hızlarınızın ne kadar arttığına şaşıracaksınız. Hala yavaşsa, sabırlı olmanızı, bilgisayarınızı rahat bırakmanızı ve Steam'in işini yapmasına izin vermenizi öneririm.

Teknoloji ilerledikçe internet giderek daha da hızlanıyor. Daha hızlı internete neden ihtiyaç duyulduğunu anlamayan bazı insanlar var. Steam ile ilgilendiğiniz için, bunun sizin sorununuz olmadığını varsayacağım; tabii daha gençseniz ve aileniz/büyükanne ve büyükbabanızla yaşıyorsanız ve onlar da bunu böyle görmüyorsa ve "internet internettir" diye düşünenlerdenseniz. Bu, sıradan bir arabayla NASCAR pistine çıkıp yarışı kazanmayı beklemek gibi bir şey çünkü "araba arabadır" diye düşünüyorsunuz ve türü önemli değil... Bu, her şeyin nasıl çalıştığını anlamayan birçok yaşlı bireyde karşılaştığınız bir sorun. Yeni oyunlar, özellikle oyun dosyalarının boyutu nedeniyle, daha yüksek internet hızları talep ediyor. Bazı oyunlar 100 GB'ın üzerinde. Yeterince hızlı bir bağlantınız yoksa, oyununuzun yüklenmesi bir günden fazla sürebilir.