Statik Elektrik Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemsnbc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cemsnbc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.

Bilgisayarımda statik elektrik oluşuyordu. Netten araştırdım topraklama olmayan prizlerde statik elektrik olduğunu öğrendim ve eve elektrikçi çağırp eve topraklama yaptırdım. Evin içindeki Tüm kabolarlar sıfırlandı ve prizler değiştirildi.Sorunun ortadan kalktığını düşünüyordum ta ki dün yine bilgisayarın ekran gidene kadar. Bilgisayarın ekranı gidince bilgisayarı güç dügmesinden kapattım için açtım. Açtığımda ramlerin ateş gibi ısındığını gördüm. Bu iş deli edecek beni.

Sorun neyden kaynaklı olabilir?

Pc özellikleri;
Anakart: MSI Gamming AMD 970
Ekran kartı: MSI RX570 8 GB 256 Bit
İşlemci: AMD 6100
Ram: 4X4 DDR 3
Güç kaynağı: 650 Watt
SSD: 256 GB
HDD: 2x2 HDD + 1 TB + 2x1 Taşınabilir HDD
Kasa: Cooler Master Elite pencereli kasa
İşlemci soğutucusu: Cooler Master Masterliquid Lite 240

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
Statik elektrik yüzünden ram işlemcide yada başka bir parçada aşırı ısınma olmaz başka bir sorun olabilir..

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,934
Prizlerin değişimi ile sorun kalkmıyor. Üçüncü kablo gerçekten toprağa bağlanıyor olmalı. Kablo duvarda bir yerde boşta duruyorsa, değişen bir şey olmuyor. Dışarıya toprağa bağlı olması gerekiyor. İşini anlamayıpta bir tek tel çekmeyi bilen çakma elektrikçilerin işi böyle sonuçlanıyor.

cemsnbc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Prizlerin değişimi ile sorun kalkmıyor. Üçüncü kablo gerçekten toprağa bağlanıyor olmalı. Kablo duvarda bir yerde boşta duruyorsa, değişen bir şey olmuyor. Dışarıya toprağa bağlı olması gerekiyor. İşini anlamayıpta bir tek tel çekmeyi bilen çakma elektrikçilerin işi böyle sonuçlanıyor.
Elektrikçi binanın dışına kadar topraklama çekti zaten.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,934
Başka cihalarda ısınma olmuyorsa, Bilgisayarda sorun olabilir. Diğer cihazların adaptörlerini kullanım sonrası el ile kontrol et. ( Mesela Modem'in, Cep telefonunun falan)

cemsnbc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başka cihalarda ısınma olmuyorsa, Bilgisayarda sorun olabilir. Diğer cihazların adaptörlerini kullanım sonrası el ile kontrol et. ( Mesela Modem'in, Cep telefonunun falan)
Prizde takılı olan bilgisayarın fişi monütör fişi diğer donanım fişleri var. Modem v.b şeyler yok. Ayrıca çift çıkışlı prizi taktırdım. Her çıkışa ayrı akım korumalı priz taktım. 2. Akım korumalı prizde telefon şarjı takılı. Ayrıca sürekli statik elektrik olmuşuyor. Topraklama işlemini 29 Eylülde yaptırdım. Dün ekrana görüntü gelmedi. Kasa içinde ucu boşta olan bir sata kablosu vardı. Kasanın içinde bir yere değiyordu. Onu çıkarttım.

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
Statik elektrik yüzünden olduğunu düşünüyorsanız, kasa içindeki tüm parçaları söküp, kasayı iç-dış antistatik sprey boya ile boyamanızı tavsiye ederim.
Bir de soğutucu fanlar yetersiz kalıyor olabilir. Sadece Ram değil işlemci de ısınıyordur. Ram soğutucu ve işlemci için de termal macun öneririm.
Bilgisayar sıcaklığını bir program ile takip etmenizi de öneririm. Kolay gelsin..

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Öncelikle ETS2'den aşina olduğum cemsnbc iseniz merhaba :D.
Ekran gittiğinde hoparlör veya kulaklıktan herhangi anormal bir aea geliyor mu? Biraz da donanıma verelim işi.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
kasa içi fanların doğru yönde çalıştığına emin olun belki biri ters takılıdır montajı siz yapmadıysanız bazen dalgınlıkla ters takabiliyorlar,sıvı soğutma sisteminizde kontrol edin belki sıkıntılı çalışıyordur.