ssd ve hdd sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berk666
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berk666

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar sistemimde 1tb hdd ve 240gb ssd var oyun yüklemek istiyorum fakat bilgisayarımda yeteri kadar yer yok madem 1tb hdd var neden sadece 240gb depolama alanı kullanabiliyorum size sunduğum sslerde gözüken sürücüleri googleda aratırsanız kullandığım ssd ve hdd karşınıza çıkacaktır. Bu durum normal mi yoksa bilgisayarımı toplayıp kurarken bir hata mı yapılmış lütfen yardımcı olabilir misiniz çok araştırdım fakat sorunum hakkında hiçbirşey bulamadım.:confused:

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    45.6 KB · Görüntüleme: 330
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    14.3 KB · Görüntüleme: 332
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    17.9 KB · Görüntüleme: 371

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Çalıştıra diskmgmt.msc yazıp açılan pencerenin ekran görüntüsünü atabilir misin? Disk bölümlendirilmemiş muhtemelen.

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
@Mustafa.Demiral arkadaşımızın dediği gibi disk bölümlendirilmesi yapılmamış.

-> Bilgisayar Yönetimi’ni açmak için Başlangıç düğmesini seçin. Ardından Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Yönetimsel Araçlar seçeneğini seçerek Bilgisayar Yönetimi öğesine çift tıklayın.

-> Sol bölmede Depolama altında Disk Yönetimi öğesini seçin.

-> Sabit diskinizdeki ayrılmamış bir bölgeye sağ tıklayın ve ardından Yeni Basit Birim seçeneğini seçin.

-> Yeni Basit Birim Sihirbazı bölümünde İleri seçeneğini seçin.

-> Oluşturmak istediğinizi birimin boyutunu megabayt (MB) cinsinden girin veya maksimum varsayılan boyutu kabul edin ve ardından İleri seçeneğini seçin.

-> Varsayılan sürücü harfini kabul edin veya bölümü tanımlamak için farklı bir sürücü harfi seçip İleri seçeneğini seçin.

-> Bölümü Biçimlendir iletişim kutusunda aşağıdakilerden birini yapın:
  • Birimi şu anda biçimlendirmek istemiyorsanız, Bu birimi biçimlendirme ve ardından da İleriseçeneklerini seçin.
  • Birimi varsayılan ayarlarla biçimlendirmek için İleri seçeneğini seçin.
-> Seçimlerinizi inceleyip Son öğesini seçin.

Emir Timur

Doçent
Reaksiyon puanı
445
@Mert Alper 'in anlattığı gibi HDD'yi biçimlendirmen gerekiyor.

Masaüstündeki Bilgisayarım simgesine sağ tıklayıp Yönet diyerek Disk Yönetimine girebilirsin.

berk666

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
teşekkür ederim yazdıklarınızı görmedim kendim biraz kurcaladım dediğinizin aynısın yaptım sorunum çözüldü.