SSD takınca ne fark eder

aligulkokan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar arkadaşlar ben bilgisayarıma ssd taktırmayı planlıyorum mesela fortnite de 60 fps alıyorum ssd taktirinca ne gibi bi fark olur ve de ssd onerileriniz var mı?

mthncvdr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
ssd okuma ve yazma hızını arttırır. bu durumda fps i yükseltmesi olasıdır diye düşünüyorum. derin bi bilgim yok. ancak ssd kullanmak iyidir. benim kullanmıyor olmam da konunun ironik yanı tabii :D

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Merhabalar arkadaşlar ben bilgisayarıma ssd taktırmayı planlıyorum mesela fortnite de 60 fps alıyorum ssd taktirinca ne gibi bi fark olur ve de ssd onerileriniz var mı?
Bilgisayarın daha hızlı ve akıcı çalışır. Herhangi gibi anlık donma yaşamazsın. Windows'un açılış hızını ve stabilliğini kesinlikle etkileyecektir. Bütçen varsa kesinlikle bir ssd alıp işletim sistemini o diske kurmanı öneririm. :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
SSD'nin HDD'ye göre artısını söyleyeyim. Windows'un ve programların açılışı daha hızlı olur.

Onun haricinde oyularda falan FPS'e etki etmez. FPS'e etki eden işlemci ve ekran kartıdır.

aligulkokan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
SSD'nin HDD'ye göre artısını söyleyeyim. Windows'un ve programların açılışı daha hızlı olur.

Onun haricinde oyularda falan FPS'e etki etmez. FPS'e etki eden işlemci ve ekran kartıdır.
Teşekkürler

---- Mesajlar birleştirildi ----

Tesekkurler

Son düzenleme:

mthncvdr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
SSD Nedir?
SSD (Solid State Drive – Katı Hal Sürücüsü), verileri depolamada kullanılan mekanik parçalar yerine bellek yongalarından ve dahili devrelerden oluşan sürücülerdir.
İyi bir PC için vazgeçilmez hale gelen SSD’ler, sabit disklerin bazı sorunlarına çözüm sağlamaktadır.
ssd-nedir.jpg

HDD ile Arasındaki Farklar
Sabit diskler (HDD) verilerini dönen diskler üzerinde depolar; SSD’lerin ise hareketli parçaları yoktur. SSD’ler daha pahalı USB bellek gibidir. SSD ve HDD aynı işlevi görürler; sisteminizi yükleyip, kişisel dosyalarınızı ve uygulamalarınızı depolarlar.
SSD Kullanmanın Avantajları
SSD’lerin HDD’lere göre avantajı, hızıdır. Sabit disklere göre SSD’li bilgisayarlar ve uygulamaları çok daha hızlı açılır. Bilgisayarların iş, oyun veya eğitim amaçlı gibi her türlü kullanımlarda , SSD’lerin farkı belli olur.
SSD’lerin hareketli parçaları olmadığından, HDD’ler gibi aniden bozulma ihtimalleri daha azdır.Ancak arıza yapan bir SSD’den veri kurtarmak da daha zor olabilir. SSD’ler de belirli bir yazma kapasitesi olduğundan o kapasiteye ulaştıklarında kullanılmaz hale gelir (normal bir kullanımda yıllarca hizmet verebilir). Hareketli parçalarının olmaması, SSD’lerin dışarıdan gelecek sarsıntılarda HDD’ler gibi etkilenmezler.
Motorundan ve diskten gelen sesler, HDD’lerin ortak özellikleridir. SSD’ler ise tamamen sessiz çalışırlar. SSD’ler, HDD’lerdeki “parçalanma” (fragmantation) sorunu yaşamaz; bu sorunu otomatik olarak çözen mekanizmaları vardır ve müdahale gerekmez.
Tabi ki SSD’lerin de bazı dezavantajları vardır. SSD’ler HDD’lere göre yüksek fiyatlıdır. HDD’lerde 500GB “giriş modeli” kabul edilirken SSD’lerde “giriş seviyesi” 128GB’a kadar inebilmektedir. Bunlardan dolayı SSD ve geniş HDD bir arada kullanılabilir, işletim sistemi ve en önemli uygulamalar SSD’ye yüklenerek hız avantajından faydalanılır.

ŞURADAN ALINTI: Saykom.com.tr

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Bu zamanda azdan çoktan mutlaka SSD kullanılmalı.
Ben kullanmaya başladım başlayalı pc kullanma keyfim arttı diyebilirim.

rrrr

Dekan
Reaksiyon puanı
3,742
silindi (4635312)

Son düzenleme: