SSD Problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ralentra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ralentra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba;
Yeni bir laptop aldım 1 tb hdd + 8 gb ssd özelliğine sahip. Fakat bilgisayarıma girdiğimde ayrı bir sürücü olarak görünmüyor, sadece C: ve D: var.
C ya da D ye sağ tıkladığımda 8 gb ssd ismi görünüyor.

SSD nin çalışma şekli nasıldır. Ayrı bir sürücü olarak görünmez mi hdd ile bütün mü çalışıyor çözemedim, ilk defa ssd kullanacağım, yardımcı olursanız sevinirim. Eğer bir sorun varsa aldığım yere götüreceğim çünkü.

Teşekkürler

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
8gb ı ayırarak disk gibi kullanamazsın o 1tb ı destekleyen tampon bellek olarak çalışır en sık ve son kullandığın veriler önce buraya yazılır ulaşması hızlı olsun diye

eskiden intel tubo memory diye bir parça vardı mini pci-express portundan takılan 2 ve 4gb modelleri vardı aynı işlevi görüyordu windows7 ready boost gibi düşün ama usb belleklerle yapılan ready boostdan çok daha hızlı

ralentra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok teşekkür ederim, beklediğim cevap buydu, ben daha önce kullanmadığım için ayrı bir sürücü olarak düşünmüştüm.
Herkes diyor ya 128gb ssd aldım işletim sistemiin oraya kurdum falan diye. Demek o arkadaşların taktığı ssd farklı çalışıyor.

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31
aslında senin bilgisayarında ayrı bir ssd yok, bu tip disklere hybrid (melez) disk deniyor. yani asıl diskinle birleşik. dolayısı ile o arkadaşların alıp işletim sistemi falan atıp kullandıkları normal çalışıyor ;)

ralentra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hybrid dedikleri bu muymuş =) Neyse iş görüyorsa sıkıntı yok