TheFlowers
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 8
Herkese merhabalar, ben yaklaşık 1 buçuk sene önce Lenovo Idepad 330 model bir Laptop aldım. Bu Laptobumun garantisi hala devam etmekte (4 ay kalmış). Şahsen HDD bazında yaşadığım yavaşlıklardan dolayı şikayetçiyim ve SSD'ye geçiş sağlamak istiyorum. Özellikle bir şeyleri kaydederken açarken bilgisayarda aşırı derece yavaşlama oluyor ve programları geç açıyor, yazma okuma hızı da oldukça yetersiz.
Soruma gelecek olursak;
Şahsen bir Samsung Evo model 500GB SSD almayı düşünüyorum ancak SATA - SATA3 - M.2 SATA - M.2 gibi seçenekler hakkında pek bir bilgim yok. Bu elimdeki bilgisayara göre hangi model SSD'yi almalıyım, SATA - SATA3 mü yani ne olmalı ve kalınlığı boyutu kaç inç kaç milimetre olmalı uyumlu olması için?
Laptobumun model numarası Lenovo İdepad 330-15IKB ve şuanki mevcut Hard diskimin modeli TOSHIBA MQ04ABF100
Soruma gelecek olursak;
Şahsen bir Samsung Evo model 500GB SSD almayı düşünüyorum ancak SATA - SATA3 - M.2 SATA - M.2 gibi seçenekler hakkında pek bir bilgim yok. Bu elimdeki bilgisayara göre hangi model SSD'yi almalıyım, SATA - SATA3 mü yani ne olmalı ve kalınlığı boyutu kaç inç kaç milimetre olmalı uyumlu olması için?
Laptobumun model numarası Lenovo İdepad 330-15IKB ve şuanki mevcut Hard diskimin modeli TOSHIBA MQ04ABF100