SSD Ömrü

metalbatuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba,

Ben çok fazla indirme yapan bir kullanıcıyım. Laptopumda SSD ve HDD olarak 2 sürücü var. Duyduğuma göre SSD lerin veri yazma ömrü varmış. Ben bu durum için ne yapabilirim sizce.

Yani SSD 'min ömrü fazla azalmış mıdır?

Cihaz MSI GT70 Dragon Edition

Teşekkürler

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
normal disklerin 10 katından daha fazla ömrü var ssd lerin.

hareketli parça olmadığı için elektrik düzgün geldiği sürece sorun yaşamazsın.

normal diskler gibi zaman geçtikçe sesi artmaz. ssd hiçbir koşulda ses yapmaz.
olurda kasayı elinden düşürürsen falan normal disk bozulabilir. ama ssd ye hiçbirşey olmaz.

hiçbir titreşim yapmadığı için vidalamaya bile gerek yok koli bandı ile tuttur kasanın içine gitsin.

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
normal disklerin 10 katından daha fazla ömrü var ssd lerin.

hareketli parça olmadığı için elektrik düzgün geldiği sürece sorun yaşamazsın.

normal diskler gibi zaman geçtikçe sesi artmaz. ssd hiçbir koşulda ses yapmaz.
olurda kasayı elinden düşürürsen falan normal disk bozulabilir. ama ssd ye hiçbirşey olmaz.

hiçbir titreşim yapmadığı için vidalamaya bile gerek yok koli bandı ile tuttur kasanın içine gitsin.

Laptop'tan bahsediyor.

metalbatuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Halihazırda 2 yıldır kullanmaktayım zaten o yüzden sormuştum.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
SSD'ler için defrag, download gibi sürekli diski okuyan yazan işlemler tavsiye edilmez. Maliyeti bakımından film, müzik, oyun gibi arşivlemelerde tavsiye edilmez. Bazı SSDlerde ise zamanla eski veriler çok çok yavaş okunuyor. Bunlar yeni firmware vs. gibi yollarla çözülüyor. Sürekli aynı hücreye yazıp disk ömrünü azaltmamak için diskin bir kısmını indekslemeye ayırıp hücrelere eşit yazmaya çalışan SSD teknolojisi var. Sansung günlük ~40GB okuma/yazma üst limiti ile 5 yıl garanti sunuyor.
Son kullanıcı olarak sen bunlardan ne kadar etkilenirsin? Download ve arşivlemeyi HDD diske yap. Çokta kafa yoracak bir durum değil. Disk ömrü dolmadan yenisini almış olacaksın.

metalbatuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yazınız için teşekkür ederim iyi günler

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
tek disk yuvası var laptopta. 2. diski takabilmek için cd romu söktüm oraya taktım çift taraflı bantla tutturdum yuva olmadığı için.
cd romun kapağını da söktüm onuda çift taraflı bantla durması gereken yere yapıştırdım. arkası boş ama duruyor şimdilik :D