SSD nin Uyumsuzluk Sorunu Var mı ?

sahar03

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Öncelikle Merhabalar Arkadaşlar,
Özellikleri ile Pcnin Hizli Calişmasini Destekleyen Yeni Bir Disk Türü Çikmiş "SSD" Diye, Bende Nerdeyse Yeni Yeni Haberdar Oldum Diyebilirim. Yeni Bir Notebook Almayi Düşünüyorum Ve de İleride Bu Teknolojiyi Destekleyecek Bir Ürün Almak İstiyorum.

Bunun İçin Size Aşşagidaki Gibi Bir Kaç Sorum Olacak ;

**Bizim Forumda Araştirdim Biraz, Data disk + Optik Sürücü Sökülerek Yerine Takilabiliyormus. Boylece İki Farkli Disk Bir Arada Kullaniliyormus Sizden Ricam Bu Konuya Biraz Açiklik Getirmeniz.

Şimdi Diyelim Ben Sadece 500gb Veya 1tb SATA Disk 'li Bir Notebook Aldim.

***İleride Bu Teknolojiye Geçmek İstiyorum Her Cihaz Bu Teknolojiyi Destekliyormu??

***Optik Sürücüyü Soktukmu CD weya Dwd İle İşimiz Oldu mu Napcaz ?

Bildiğiniz Üzere İçinde Kismi Olarak SSD
Teknolojisi Barindiran "SSHD" Denilen Sabit Disk Türleride Var..

***Hem SSHD + SSD diskleri Ayni Cihazda Kullanilirmi Acep?

Arkadaşlar Şimdiden İlginize Teşekkür Ediyorum Daha Önce Bu Forumdan Yaptigim Araştirma İle Nexus 4 Almisdim
Tekrardan Teşekkürler..

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Işin aslı şöyle özetlenir. Hiç heyecan yasamadan 2 adet hdd destekleyen bir laptop al. Hdd yerine ssd kolayca takılabilir. 2 adet ssd takılıp raid0 yapilabilir vs vs. Kisacasi laptop alirken en az 2 hdd destekleyen bir model al

SSD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=335858]sahar03[/MENTION]

Merhabâlar Sahar,

Evvelâ, SSD'leri kısaca tanımak ve SSD'ler ile aralarındaki farkları görmek için:

http://www.ssdlabs.net/ssd-rehberi/1-ssd-nedir-sundugu-fayda-ve-yenilikler-nelerdir/

SSHD'ler ise, SSD ve HDD arasında giden bir depolama çözümüdür. Henüz yeteri kadar olgunlaşmadıklarını düşünüyorum, şahsen.

Optik sürücüyü söküp, yerine uygun bir aparat vâsıtasıyla ikinci bir SSD ya da HDD takabilirsiniz. Bu durumda optik sürücü boşda kalacaktır.
Fakat ondan faydalanmaya devâm etmek isterseniz, USB kablosu üzerinden kullanmanıza imkân tanıyan şöyle çeviriciler vardır:

ux5ju.jpg

sahar03

Asistan
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=335858]sahar03[/MENTION]

Merhabâlar Sahar,

Evvelâ, SSD'leri kısaca tanımak ve SSD'ler ile aralarındaki farkları görmek için:

http://www.ssdlabs.net/ssd-rehberi/1-ssd-nedir-sundugu-fayda-ve-yenilikler-nelerdir/

SSHD'ler ise, SSD ve HDD arasında giden bir depolama çözümüdür. Henüz yeteri kadar olgunlaşmadıklarını düşünüyorum, şahsen.

Optik sürücüyü söküp, yerine uygun bir aparat vâsıtasıyla ikinci bir SSD ya da HDD takabilirsiniz. Bu durumda optik sürücü boşda kalacaktır.
Fakat ondan faydalanmaya devâm etmek isterseniz, USB kablosu üzerinden kullanmanıza imkân tanıyan şöyle çeviriciler vardır:

ux5ju.jpg

Işin aslı şöyle özetlenir. Hiç heyecan yasamadan 2 adet hdd destekleyen bir laptop al. Hdd yerine ssd kolayca takılabilir. 2 adet ssd takılıp raid0 yapilabilir vs vs. Kisacasi laptop alirken en az 2 hdd destekleyen bir model al
Sağolun Arkadaşlar Teşekkür Ederim..