KimBuGamzeli
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 1,818
Arkadaşlar gece bir test yapayım dedim 4-5 senedir kullandığım Kingston V300 60 GB SSD'mi test ettim okuma hızı neyse ama yazma hızı resmen yerlerde. Sata 2 sistem kullanan bir arkadaşım var oda sistemin de SSD kullanıyor rica ettim aynı program ile test edip bana sonuçları söylediğin de şaşırdım. Benim sistemim Sata 3 olduğu halde yazma hızım düşük çıkıyor arkadaşımın sistemi Sata 2 olmasına rağmen yazma hızı 2 kat daha yüksek çıkıyor. Anlam veremedim. İşletim sistemim Windows 10 1809 Home. Bütün güncellemeleri kurulu. Ayrıca sistemimin chipset sürücüsü de dahil bütün sürücüleri güncel. Chipset sürücüsünü AMD'nin kendi sitesinden indirdim. Anakartımın sitesin de chipset için Windows 10 sürücüsü yok. TRIM komutuna baktım açık gözüküyor zaten Windows 10'da açık olarak geldiğini biliyorum. Daha ne yapabilirim emin değilim. Belki de bu kadar zaman yazma hızı düşük kullanmış bile olabilirim
Google'da araştırma yaptım ama çözüm bulamadım. Kingston'un programı ile baktım SSD için firmware çıkmamış. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Herkese iyi forumlar.

- Anakart - Gigabyte 990XA-UD3 revizyon 3.0
- Test Programı - Crystal DiskMark 7