Yardım SSD durduk yere doldu, sonra boşaldı

bendeveloperolcam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung 980Pro SSD 2tb aldım, daha yeni taktım, takmadan önce içindeki 1tb crucial ssd de 230gb boş alan vardı samsungu yeni taktıktan sonra kapağı kapatmadan kontrol için açıp baktım 197gb boş yer gözüktü. Ardından kapağı da takıp son haline getirdim bilgisayarı bu seferde 213gb boş yer kaldı sorun ne olabilir? Bilgisayar: Monster Tulpar T7 v20.5.6

goqhan06

Emektar
Reaksiyon puanı
57
Aklıma benim ara sıra yaptığım bir yöntem geliyor. Klasörleri 4-5 erli gruplar halinde seçip kullandıkları alanlara bakın. En büyük boyutlu grubu bulduğunuzda bu sefer klasörleri tek tek kontrol edin. Mutlaka büyük boyutlu klasörü bulursunuz, belki Users içinde, belki başka klasörde. Klasörü bulduktan sonra neyin doldurduğunu tahmin etmesi kolaylaşır.

bendeveloperolcam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aklıma benim ara sıra yaptığım bir yöntem geliyor. Klasörleri 4-5 erli gruplar halinde seçip kullandıkları alanlara bakın. En büyük boyutlu grubu bulduğunuzda bu sefer klasörleri tek tek kontrol edin. Mutlaka büyük boyutlu klasörü bulursunuz, belki Users içinde, belki başka klasörde. Klasörü bulduktan sonra neyin doldurduğunu tahmin etmesi kolaylaşır.
Teşekkürler fakat bunun ssdyi taktıktan sonra 2 defa kapatıp açınca boyutunun değişmesiyle olan alakasını anlayamadım

goqhan06

Emektar
Reaksiyon puanı
57
Diskin boyutunun değişmesi demek diske birşeyler ekleniyorki doluyor. Benim size bahsettiğim yol ile diske bu kadar veri hangi klasöre yazılıyor onu bulmanız için. Temp Dosyası içinemi yazıyor, yoksa bir program Cache yapıp dosya boyutunumu büyütüyor. Onu bulmanız içindi. Onu bulduktan sonra sorunun kaynağına ulaşabilmelisiniz. Yinede siz bilirsiniz.