Mali654987
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 379
ssd den pc açılırken yazma hızını mı kullanır yoksa okuma hızı mı yardımcı olursanız sevinirim
okuma hızı diye biliyorumssd den pc açılırken yazma hızını mı kullanır yoksa okuma hızı mı yardımcı olursanız sevinirim
Aynı sorunun daha büyüğünü yaşıyorum 250gb SSD ve 1tb HDD var HDD'nin yavaşlığından dolayı ssd'ye geçmek istiyorum ama şimdi 250gb m2 alsam normel SSD ile kullanıyım diyeceğim ama diğer 250gb hiç birşeye yetmez M2 + 500gb sata SSD yapsam belki anca yeter ama oda fazladan masraf demek onun için tamemen senin bütçeye kalmış.O zaman benden de bir soru. 128 GB SSD kullanmaktayım sadece windows ve program kurulu. Yüksek okuma ve yazma hızından dolayı aynı kapasitede M2 ye terfi etmek istiyorum yalnız bu sefer M2 ye sadece windows SSD yede program şeklinde kullanmak istiyorum.
Sorum şu
Windows+program M2 mi
Windows M2 program SSD mi
Masa üstü performansta daha etkili olur.
İçi dışı disk olmuş bilgisayarın boot süresi çok uzundur genel hızlanması için m2 alınabilir ama boot süresi o kadar uzun bilgisayarda masa üstünü çok takmazdım ben.Depolama birimlerimi ihtiyacıma göre ayarladım ben. Yazmadığım için benim hatam. Şu şekilde kullanmaktayım.
128 GB SSD Windows+program
500 GB SSD Online oyunlar+ yüksek loading içeren oyunlar.
1 TB Mekanik disk standart single player oyunlar için.
1 TB Mekanik Anime+ Dizi için son zamanlarda internet kotası ve Netfilix gibi online izleme seçenekleri yüzünden artık boşta gibi bu disk.
2 TB 7/24 disk bu disk te download diskim.
Ben 1 M2 daha ekleyim masa üstü performansını arttırmak amacındayım.
Uefi windows kurulu olsada Am4 altyapısı kullanıyorum Boot süresi intele nazaran bir tık uzun lakin disklerden aldığım verimlilik % 100 ve uzun ömürlülük açısından da çok iyi.İçi dışı disk olmuş bilgisayarın boot süresi çok uzundur genel hızlanması için m2 alınabilir ama boot süresi o kadar uzun bilgisayarda masa üstünü çok takmazdım ben.
okuma olarak biliyorumssd den pc açılırken yazma hızını mı kullanır yoksa okuma hızı mı yardımcı olursanız sevinirim
Boot süresi benim umrumda değil varsın 10 saniye windows geç açılsın benim için programların işlevselliği önemli örnek vermek gerekirse.Uzun ömürlülük bakımından gayet iyi bir şey zaten ama dediğim gibi boot süresi normelden de fazladır 2 depolamadan 1'e düştüğünüz anda bile fark edilir açılış hızına kavuşuyorsunuz diğer bakımdan hiç beklememek adına M2 alınabilir ve bende almayı düşünüyorum gerçekten değecek bir fark görmek istiyorsanız Samsung 970evo plus almanızı öneririm bütçenizi aşacak ise bir şekilde Samsung almaya çalışın çünkü verdiği hızları geçen tek marka.