SSD Almak İstiyorum Ama Anakartım Uyumlu mu?

ScienceNET

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar,

SSD fiyatları düşmüşken, 120 GB'lık iyi bir SSD almak istiyorum. Kingston, Corsair ve OCZ önceliğim. Özellikle Kingston HyperX 120 GB SSD versiyonunu almak istiyorum.

Ancak kullandığım anakart Gigabyte P35C-DS3R. http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-p35c-ds3r_21/specs/

Anakart üzerinde 8 x SATA 3Gb/s giriş bulunuyor. Almak istediğim SSD SATA 3.0 destekliyor: http://www.vatanbilgisayar.com/Soli...--yazma-510mb)/productdetails.aspx?I_ID=60381 Bu şekilde 6Gb/s hıza ulaşabiliyor. Bendeki anakarttan bu SSD ile nasıl bir performans alırım acaba?

Bu konuda görüşlerinizi öğrenmek isterim, :)

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
SATA 6Gb/s olması lazım en yüksek hız için, az önce yanlış anlamışım.

ScienceNET

Asistan
Reaksiyon puanı
2
SATA 6Gb/s olması lazım en yüksek hız için, az önce yanlış anlamışım.

Cevabınız için teşekkürler. Performans olarak alabileceğim maximum hızı öğrenmek istiyordum. Bazı yabancı sitelerde, eğer çok büyük dosyalar transfer edilmeyecekse 3Gb/s ile 6Gb/s arasında pek bir fark göremezsiniz diyor. Amcak bazı kişiler kullandıklarını ve test ettiklerini söylüyor. Fark edilir derecede hız farkı var diyor... Önemli bir değişiklik olmaycaksa sistemimde, -her ne kadar maksimum performans alamasam da, ciddi anlamdı bir hızlanma olacağını düşünüyorum- boşuna almayalım o zaman. Ne zaman sistemi yenilersem o zaman mı alsam? :)

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
sata 3 alın derim..sistem yenilemedede kullanabilirsiniz..ssd ler için iş.sistemide önemli.w7 kurulumu öneriyorlar veya vista..ben sandisk extreme kullanıyorum hız müthiş açılış 20-25 saniyelere düştü..doğrusu memnunum..sistem ddr2....

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Tabiki 6Gb SSD alacaksın. Performans düşünme. İleride sistemini yenilediğinde tam performans alırsın. Ek masrafa gerek yok. SSD ler her halükarda HDD lerden hızlı.

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
Anakartınız da sadece sata 2.0 girişi bulunmakta yani 300mb/sn hıza ulaşabilir. O yüzden alacağınız ssd en fazla 300 mb/sn de çalışacak bunu aklınızda bulundurun.