Ssd alıcam bir kaç soru

sevenyears

Asistan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar hdd olarak wd green kullanıyorum.ama istediğim performansı alamadım.ilk sormak istediğim soru benim anakart SATA 3Gb/s özellikte.ssd alsam tam performans alamıcam dimi ssd den?ve bu anakarta ssd takmak mantıklımı ne kadar mantıklı?
Gigabayt p43t-es3g
Sappire 6950 çift fanlı
Kingston hyperix genesis 8 gb 1333 mhz 4+4
Q8400 işlemci
Corsair txv2 650 watt
wd 500 gb green.

NoT:yapmak istediğim şey ssd alıp sistem kurmak.wd green i de sırf yedekleme olarak kullanmak.ve bu ssdlerin arasında performans farkı varmı?(bence yok)hangisini tercih etmeliyim?

1.
http://www.vatanbilgisayar.com/Soli...--490mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=57225
2.http://www.vatanbilgisayar.com/Soli...a-480mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=56416
3.http://www.vatanbilgisayar.com/Soli...a-475mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=56415
4.http://www.vatanbilgisayar.com/soli...--yazma-460mb)/productdetails.aspx?I_ID=58779

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Önericeğim tek şey 120 gb alman , 60 gb hiçbir şekilde yetmiycektir .

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bence ikinci hdd kullanacaksanız 60 GB yeter...benim önerim OCZ vertex..biraz araştırırsanız nedenini anlayabilirsiniz..

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
SSD, HDD ye göre kat kat performanslıdır. Yüksek kapasiteli SSD ler çok pahalı. O yüzden genelde HDD, SSD birlikte kullanılıyor. 60 GB lik bile olsa al derim. Performans farkına inanamazsın.

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
düzenleyi açmadığı için yeni cevap yazıyorum..
birde ben ssd taktım bilgisayarım uçacak diye düşünmeyin..sisteminiz sata 3 se çok daha iyi performans alırsınız..orada verilen değerler hep uç değerlerdir sizi yanıltmasın..amma bilgisayarınızın çok hızlanacağı kesin.açılış ve hele sörf... sayfa yazmaya başlarsınız aradığınız karşınızda..bu durum sata 2 de böyle ya sata 3 olsa çok çok daha iyi olur...depo olarak kullanmayın..defrag yapmayın zaten kendi kapatıyor...

sevenyears

Asistan
Reaksiyon puanı
2
cevaplar için sağolun..cubase 6 ve full oyun kasıyorum.o yüzden ssd ihtiyacı hissettim..60 gb niye yetmez arkadaşlara somak istiyorum?birde mesela aldım şimdi ssd yi.wd green i de yedek yaptım.wd içine kurucam oyunları mantıken öyle değilmi?e bunu yaptığımda wd in dönüş hızına göre açmıcak mı oyunları?yani ssd ye kurmuyıcam ki ben 60 gb ın neresine kurayım mecbur wd green e kurucam e ozaman da ilk zamanlardaki gibi ağır açlmaz mı?
Ayriyetten kasanın içinde ssd yeri yok.bantlarla tuttursam olurmu?nasıl normal hdd gibi vidalayıp sabitleyebilirim?

shlmgzl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Senin durumunda en ucuzunu al alırken 3.5 disk için montaj aparatı olup olmadığına dikkat et. Ben şu an intelin 60 Gb olanını kullanıyorum içinden aparat çıktı montajı kolay. Ana kartım sata 3gb destekli olduğu için speed teste 180 MB/s okuma çıktı yazma 85 mb/s. Bilgisayar 10 saniyede açılıyor web browserlar 1-2 sn de açılıyor. word exel anında açılıyor bence değer.

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
anakartınız sata 3 gbs destekli yani sata 6 gbs desteği yok.

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-p43t-es3g_10/

yine de ssd alabilirsiniz. max hızlara çıkamasanız da ciddi perf artışı olur. ancak 200 liraya 60 gb almaktansa 250 liraya 120 gb almak daha makul.

SANDISK 120GB Extreme SATA 3.0 SSD ( Okuma 550MB - Yazma 510MB) - 256 TL

206 tl ye kapak attığım bu model elime ulaştı bir saat önce , bugün kurucam bakalım ne gibi değişiklik olcak . bora pc yide senle hazırladık nerdeyse , anakartı işlemciyi ssd yi senle seçmiş oldum :)

cevaplar için sağolun..cubase 6 ve full oyun kasıyorum.o yüzden ssd ihtiyacı hissettim..60 gb niye yetmez arkadaşlara somak istiyorum?birde mesela aldım şimdi ssd yi.wd green i de yedek yaptım.wd içine kurucam oyunları mantıken öyle değilmi?e bunu yaptığımda wd in dönüş hızına göre açmıcak mı oyunları?yani ssd ye kurmuyıcam ki ben 60 gb ın neresine kurayım mecbur wd green e kurucam e ozaman da ilk zamanlardaki gibi ağır açlmaz mı?
Ayriyetten kasanın içinde ssd yeri yok.bantlarla tuttursam olurmu?nasıl normal hdd gibi vidalayıp sabitleyebilirim?

o 60 gb ın 40 gb ı sisteme gidicek zaten , pc in tarayıcılar falan hızlı açılır fakat oyunlarda etki etmez bu hız bu yüzden 120 gb lık al 210 tl ye internetten vatan olması şart değil . bak benim ssd 1 saat önce geldi boranın attığı model indirimden almıştım iki gün önce bende . bugün kuruyum duruma göre sanada tavsiye ederim , özet olarak alıcaksan oyunlarıda içine yükleme imkanın olucağu 120 gb lığı tercih et derim

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
120 GB SSD'yi 130 liraya gördüm de almadım zamanında ahhh ahhh

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
çin malı falandı sanırım

Hayır, kliksa.com tüm ürünlere 130 tl indirim uyguluyordu 15-20 gün önce, site hatasıydı tabi.. 2-3 parça ürün aldım bedavaya hepsini gönderdiler.. ssd geldi de aklıma çok alırsam göndermezler diye düşünmüştüm :D

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
206 tl ye kapak attığım bu model elime ulaştı bir saat önce , bugün kurucam bakalım ne gibi değişiklik olcak . bora pc yide senle hazırladık nerdeyse , anakartı işlemciyi ssd yi senle seçmiş oldum :)
hadi bakalım. inşallah memnun kalırsın. :)

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
60 GB'lık SSD yeterli gelebilir. Ben bu şekilde kullanıyorum. Dizüstü bilgisayarımda sizdeki gibi Sata 2 desteği var. Sata 3 SSD takılı. Sorun yaşatmıyor. Masaüstü bilgisayarımda ise dediğim gibi 60 GB'lık SSD + normal HDD mevcut. SSD'yi C sürücüsü yapmak ve oraya sistemi kurmak bilgisayara yeterli hız artışını sağlıyor. HDD'yi de depo olarak kullanabilirsiniz. Zaten sistemin yükü HDD üzerinden kalktığında şu anda çalıştığından daha hızlı çalıştığını görebilirsiniz.

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Hayır, kliksa.com tüm ürünlere 130 tl indirim uyguluyordu 15-20 gün önce, site hatasıydı tabi.. 2-3 parça ürün aldım bedavaya hepsini gönderdiler.. ssd geldi de aklıma çok alırsam göndermezler diye düşünmüştüm :D

bize haber veren yok tabi , kendine müslüman moderatör adayı :D

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
söyle rahatla konusuna yazmıştım, kliksa kafayı yedi, her ürüne 130 lira indirim uyguluyor diye.. :D
140 tl lik ürünü 10 tl ye vermiş olamazlar yahu ciddi ciddi , gönderirkende mi ayıkamadılar durumu ne garip bi firma :D şanslıymışsın bir dahakine bi konu aç bizde faydalanalım denk gelirsen :)

yok ben daha almadım. fiyatların iyice düşmesini bekliyorum. 1 gb = 1 TL düzeyine inince yani 120 gb ssdler 100 lira seviyesine gelince alırım ancak. :)

2 senecik daha beklersin diye tahmin ediyorum :)

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
oz nin 4 serisi çıktı onları da tercih edebilirsin özellikle vertex 4 küçük parçalarda, raid yapılmış 2 ssdyi bile geride bırakabiliyor testlerde

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
140 tl lik ürünü 10 tl ye vermiş olamazlar yahu ciddi ciddi , gönderirkende mi ayıkamadılar durumu ne garip bi firma :D

her biri 130 tl'den 2 ürünü kargo dahil 12 liraya aldım :)

EBuyJ.jpg

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
140 tl lik ürünü 10 tl ye vermiş olamazlar yahu ciddi ciddi , gönderirkende mi ayıkamadılar durumu ne garip bi firma :D şanslıymışsın bir dahakine bi konu aç bizde faydalanalım denk gelirsen :)

2 senecik daha beklersin diye tahmin ediyorum :)
seneye bu zamanlar diye tahmin ediyorum. çünkü geçen yıl bu zamanlar 120 gb ssdler 450-500 lira idi. :)

sevenyears

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bedava almışsın valla :) 120gb alırsam 2.el alıcam zaten.teşekkürler...

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bozuk hdd nin içini boşaltın;ya çıft taraflı bantla üst sacına yapıştırın,veya beceriniz varsa kapağı deliklere göre delip vidalayın.veya çevirici aparat ısmarlayın amma bence gereksiz.
60GB ssd ye oyunları kurabilirsiniz sadece depo olarak kullanmayın...

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Oyun oynayacaksan kesinlikle 120 veya daha fazla düşün.Oyunları ssd ye kurmak sadece yükleme süresi olarak değil performans olarakta etkiliyor.Kullanan biri olarak şu anda 120 lik bile yetmiyor.Corsair Force Gt kullanıyorum.Ben aldığımda 360 liraydı.Şu gayet uygun.Montaj aparatı zaten içinden çıkıyor.(Arkaşıma aldığımız ocz den de çıkmıştı).Şu anda 280 lira düzeyinde.Ama yeni seri ürünlere bakmanı tavsiye ederim.
Hız olarak verdiğin parayı hakettiğini kullandıkça anlıyorsun.Şu anda başka bilgisayarda bir şey yaparken kanser oluyorum.
http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=56068