Vatansever
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 1
Projemde access veri tabanı kullanmıştım şimdi bunu SQLite veri tabanı ile değiştirmeye çalışıyorum access veri tabanında çalışan bir kodum SQLite veri tabanında çalışmıyor SQLite'de bu kodu nasıl değiştirmem gerekiyor işlem basitçe şu bir listbox1 birde textbox1 var listbox içinde database'deki Sütun2 bilgileri giriliyor listbox içinde bir seçim yapınca yapılan seçimin Sütun3'teki karşılığı textbox1 içinde görüntüleniyor sorun yaratan kodum ise altta access veri tabanında bunu kullanıyordum çalışıyordu
BILGI yazan kısmı hata veriyor buraya ne yazmam gerekiyor birde alttaki kodlarıma bakarsanız sevinirim benim dikkatimden kaçan bir hata varmı SQLite'yi öğrenmeye çalışıyorumda
DATABASE İÇİNDEKİLER
Tablo = Receiver
Sütun1 = SIRA = Primary
Sütun2 = BASLIK = text
Sütun3 = BILGI = text
Kod:
TextBox1.DataBindings.Add(New Binding("Text", ListBox1.SelectedItem, "BILGI" True, DataSourceUpdateMode.OnPropertyChanged))
DATABASE İÇİNDEKİLER
Tablo = Receiver
Sütun1 = SIRA = Primary
Sütun2 = BASLIK = text
Sütun3 = BILGI = text
Kod:
Private Sub AnaSayfa_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
Dim dbKonum As String
dbKonum = Application.StartupPath & "\Data.db3"
Dim SQLconnect As New SQLite.SQLiteConnection()
Dim SQLcommand As SQLiteCommand
SQLconnect.ConnectionString = "Data Source=" & dbKonum & ";"
SQLconnect.Open()
SQLcommand = SQLconnect.CreateCommand
SQLcommand.CommandText = "SELECT * FROM Receiver"
Dim SQLreader As SQLiteDataReader = SQLcommand.ExecuteReader()
ListBox1.Items.Clear()
While SQLreader.Read()
ListBox1.Items.Add(String.Format("{1}", SQLreader(1), SQLreader(2)))
End Sub
' **************************************************************************
Private Sub ListBox1_Click1(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ListBox1.Click
'Bu ListBox içinde seçilen ismin 'BASLIK' 'ğın , 'BILGI'sütünundaki karşılığını TextBox1 içinde görüntüler
TextBox1.DataBindings.Add(New Binding("Text", ListBox1.SelectedItem, "BILGI" True, DataSourceUpdateMode.OnPropertyChanged))
End Sub