Sql Server 2008 Diagrams Hatası ?

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkdaşlar netten sql derslerine bakarken Northwind veritabanındaki tabloları diagram olarak görmek istiyorum fakat şöyle bir hata veriyor.Başka tablo oluşturup denedim gene aynı hatayı verdi.Pek bilmediğim için sizlere danışıyım dedim neyi bulamıyorum bu sql ?

bfpnj.png

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Hangi IDE'yi kullandığını belirtmemişsin ama veb VS2010 kullanıyor olabilme ihtimaline karşın cevaplayayım. Benzer bir durum benim de başıma gelmişti. Doğrulamak için soruyorum acaba VS2010 kuruluyken MS Sql Server kaldırıp tekrar kurulum yaptın mı? Çünkü böyle bir durumda visual studio ile ilgili toollar veya dll dosyaları uçabiliyor. O zaman da hatalar meydana gelebiliyor. dsref80.dll dosyasını C:\Program Files (x86)\Common Files\microsoft shared\Visual Database Tools\ içine atıp bilgisayarını yeniden başlatırsan problemin çözülebilir diye düşünüyorum.

tolga.ua

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Evet 2010 kuruluyken sql kaldırıp yükleme yaptım ve ilk hatasında bi dll dosyasının kaybolduğunu sölüyordu sanırım.İş yerindeyim şuan eve gidince bi deniyeyim sölediklerini çok teşekkürler.