Spordan Önce ve Sonra Ne Yemeliyim?

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,157
Yıllar sonra tekrar spora başladım. Vücut yapmak, irileşmek istiyorum.

Spordan önce ve sonra ne yemeliyim? Nelere dikkat etmeliyim?

Bu arada karbonhidrat protein falan anlamam.

Bana şu kadar yumurta şu kadar tavuk yiyeceksin gibi net açıklamalar yaparsanız memnun olurum. :yes:

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Spora tok da gidilmez aç da gidilmez yarı tok vaziyette gideceksin ben bazen 1 tabak çorba içip gidiyordum bazende 1 kase yoğurtla çok az ekmek yiyip gidiyordum.Karbonhidrat başka bir şey şişirir seni patatesde bol miktarda var ekmek te de var.Ama senin öncelikle bol bol protein depolaman lazım bu da en çok yumurta ve tavuk,et le olacak işler.Her gün garanti 3 tane yumurta yemen lazım oda en az akşamları tavuk veya et ama insanı bıktırır ben yiyemem mesela her gün tavuk :) ama yumurta yemen şart beyazıyla birlikte.protein tozuda almanı önermem

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,157
Teşekkür ederim.

Protein tozu almamda ne gibi bir sakınca var? Bcaa almayı da düşünüyordum.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Protein tozları karaciğerde yağlanma yapıyor dikkatli olmalısınız.

egemenozbeyli

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Takviyelerden ziyade düzenli beslenmen lazım. Bunun için güzel bir programa ihtiyacın var zaten düzenli gidiyorsan bu konulara iyice ilgi duyacağından kendi programını çıkarman çok zaman almaz

Demirersin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Protein tozları karaciğerde yağlanma yapıyor dikkatli olmalısınız.
Dostum protein tozları karacağirde yağlanma falan yapmaz eğer sen günlük alman gereken protein miktarından fazla alırsan o zaman yağlanma yapar ama bu sadece protein için gerekli değil sen günlük alman gereken karbonhidrat veya yağ dan fazlasını alırsan o zaman karaciğerde yağlanma olayı dediğin olabilir bende araştırarak öğreniyorum direk kulaktan duyma bilgilerle yanlış bilginlendirme yapmak doğru değil.