Speedfan programındaki bu simgenin anlamı ney?

ommerk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Temp2 yazısının yanındaki alev işareti ne anlama geliyor.Hangi fanı temsil ediyor.
Sistem özellikleri:
Asus p4v8x-mx, p4 işlemci, 6600gt ekran kartı, 1gb + 512 mb ddr400 ram
Bir hafta önce 256 mb ram yerine 1 gb'lık ram aldım taktım.
Birde fx5200 olan ekran kartını değiştirdim.
Son iki üç gündür oyun oynarken aşırı ısınma sorunu ile karşı karşıyayım.
Kasadan yanık kokusu bile geliyor.
Bu soruna bi çözüm önerisi olanlar
adszno.jpg

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
öncelikle ekran kartın ne kadar bir güç çekiyor ve güç kaynağını yeterli olup olmadığına bak..
yeni eklediğin parçalar güç ihtiyacını arttırdığından güç kaynağına yük binmiş olabilir (özellikle ekran kartı).
temp2 işlemcinin ısısını gösteriyor sanırım. yanındaki alev işareti de ayarlarda belirtilen ısının üzerine çıkıldığını gösterir.

ayrıca kasa içi havalandırma da iyi olmalı...

karanfil_alper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam kasa içersinde bir noktada ısının normalden fazla olduğunu gösterir o simge... 6600 GT nin sisteme yük bindireceğini sanmıyorum ki öyle olsa PSU güç keser ve ya cam sigortası yanar... Hocam kasa içersinde hava sürkülasyonunun iyi olduğundan emin olun..

hotmail_jhon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Temp2 olan işlemci sıcaklığı, temp1 anakart olmalı.Core anakart üzerindeki başka bir chip olabilir yada güney köprüsü. Speedfan programı her anakarla tam uyumlu çalışmıyor.Bu yüzden anakarttan sıcklık değerlerini temp olarak çıkartıyor.64 derece p4 işlemci için fazla geldi bana, bilgisayar işlem yaptığında yani yük altında 68 dereceyi geçmemeli.Bence işlemci fanınızı bir temizleyim derim.Birde kasa içi sirkülasyonunuza dikkat edin.
6600gt güç tüketen bir karttır ve ısınır, eger kasa içi hava sirkülasyonunuz iyi değilde ekran kartı kasanın içindeki havayı iyice ısıtır 64 dereceyi bulması normal.Benim p4 işlemcim p4 3.0 ghz stok fanla 55 derece civarında çalışıyor.Yük altında 65 derece oluyor.
Eklemek istediğim bir konuda daha var.6600gt ekran kartına ekstradan molexle(hard disklere takılan beyaz uçlu kablodan)güç veriyorsanız psunuz bu gücü karşılamayabilir.Bence oyunlarla deneme yapın 1 saat gibi bir süre sonunda oyunlarda hata alacakmısınız vs.. diye ben kendim bizzat kullandım kasayla gelen psumla 6600gt yi kullanamadım.Molex kanalından yeterli güç alamadığı için oyunlarda birden bilgisayar kendine reset atıyordu.

ommerk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Temp2 olan işlemci sıcaklığı, temp1 anakart olmalı.Core anakart üzerindeki başka bir chip olabilir yada güney köprüsü. Speedfan programı her anakarla tam uyumlu çalışmıyor.Bu yüzden anakarttan sıcklık değerlerini temp olarak çıkartıyor.64 derece p4 işlemci için fazla geldi bana, bilgisayar işlem yaptığında yani yük altında 68 dereceyi geçmemeli.Bence işlemci fanınızı bir temizleyim derim.Birde kasa içi sirkülasyonunuza dikkat edin.
6600gt güç tüketen bir karttır ve ısınır, eger kasa içi hava sirkülasyonunuz iyi değilde ekran kartı kasanın içindeki havayı iyice ısıtır 64 dereceyi bulması normal.Benim p4 işlemcim p4 3.0 ghz stok fanla 55 derece civarında çalışıyor.Yük altında 65 derece oluyor.
Eklemek istediğim bir konuda daha var.6600gt ekran kartına ekstradan molexle(hard disklere takılan beyaz uçlu kablodan)güç veriyorsanız psunuz bu gücü karşılamayabilir.Bence oyunlarla deneme yapın 1 saat gibi bir süre sonunda oyunlarda hata alacakmısınız vs.. diye ben kendim bizzat kullandım kasayla gelen psumla 6600gt yi kullanamadım.Molex kanalından yeterli güç alamadığı için oyunlarda birden bilgisayar kendine reset atıyordu.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Bilgisayarda oyun sırasında aniden donma oldu.Hemen manuel olarak kapattım bilgisayarı ve kasanın içini açtım.Kasanın içini kokladığımda güç kaynağının aşırı ısındığını ve içinden koku geldiğini farkettim.Yani sorun güç kaynağından taşımıyor.Resmen yanmış gibi koku geliyor.1-2 saat bilgisayar kapalı kaldığında tekrar normale dönüyor.
Oyun oynarak aşırı yük bindirdiğimde bu sorun yine ortaya çıkıyor.Onun için güç kaynağını değiştirmeyi planlıyorum.

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Birde everest programı ile kontrol edin isterseniz orada ayrıntılı olarak görebiliyorsunuz.