Spartacus dizisinde öyle bir türkü çaldı ki...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pdrem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pdrem

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[video=youtube;mbBsWwq7NeE]http://www.youtube.com/watch?v=mbBsWwq7NeE[/video]

Dünyanın en çok izlenen dizilerinden Spartacus'te Asker Türküsü çalındı..

Amerika'da yayınlanan ardından da büyük ilgi gören "Spatacus" adlı dizi, gösterildiği ülkelerde TV'lerde erotik ve kanlı sahneleri nedeniyle tartışma yaratıyor.
Son olarak ''Spartacus: Kan ve Kum'' adlı televizyon dizisinin yıldızı Andy Whitfield, 39 yaşında hayata veda etmişti. Dizi de dikkat çeken bir diğer karakter de 90’lı yıllarda Zeyna dizisiyla hafızalarda yer eden Lucy Lawless'ti. Başrol oyuncusu Andy Whitfield'ın lenf kanseri tedavisi nedeniyle ilk sezonun sonunda ara veren 'Spartacus: Blood and the Sand' dizisinin yapımcıları bir süre sonra yeni başrol oyuncusu arayışına girerek Liam McIntyre ile anlaşmıştı.
ASKER TÜRKÜSÜ SÖYLENDİ
Spartacus Vengeance dizisinin 10. Bölümünde ise herkesi şaşkına çeviren bir sahne vardı. Daha önceki bölümlerde çocuğunu kaybeden Lukreşya’nın, doğurmak üzere olan Ilithyia karakterine canlandıran Viva Bianca'nın çocuğunu alıp intihar ettiği sahnede Asker Türküsü çaldı. Dizinin fanatikleri o sahnede çalan türkü karşısında adeta şaşkına döndü.

ENSONHABER.com/ÖZEL

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351

pdrem

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aynı saat aynı dakika da böyle bir konu açmışız var mı böyle birşey :))

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Saniye farkı ile önce sen açmışsın konuyu :)

RKYuckeN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
abicim aslı buna tesadüf derler başka ne derler ki???

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
umut_sarikaya%5B3%5D_thumb%5B3%5D.jpg

:D

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
O bölümü dün izledim, o parça kulağıma çok tanıdık geldi. Bizden olduğunu anladım ama hiç de şaşırmadım. Sadece enteresan buldum.
Yıllardan altmışlar olsaydı şaşırtıcı olurdu. Ama dünya artık globalleşti. Her tür sanatsal yayın herkes tarafından izlenebiliyor. Türk müziğinin her dalı'da dünya tarafından eğer nette yayınlanmışsa bu kural geçerli.
Bizim müziklerimizi de beğenenler var.
Bu filmde'de o müziği dinlemiş olan büyük olasılık dizinin filmlerini yapan kişi filme uyarlamakta bir mahsur görmemiş.
Benzeşik bie örnek vermek gerekirse, rahmetli Barış Manço'nun Japonya konseri hala hafızalarımızda. Nice ilgi ve beğeni görmüştü. Japon sineması ise bize oldukça uzak. Ne malum bazı Japon filmlerinde Barış Manço'nun şarkılarından alıntılar yapılmadığı?

Günümüz dizilerinin bazıları Amerikan film veya televizyon şirketlerinin desteği ile aslında Kanada ve Avustralya yapımı. Salt Amerikan filmi olsaydı, kendi müziklerini empoze etmeleri daha mantıklı olurdu, ama yapımcılar değişince, dünya müziklerini kullanmaları fazla şaşırtıcı olmaz.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Aaa aynen dün izlerken çok tanıdık gelmişti . Türkü olduğu konusunda şüphem yoktu ancak bu Türkü olduğu aklıma gelmemişti :) vay be gurur duydum

edit: "ehl-i din oğlan" diyor burada .